Cum sa imbinam noi bebelusia cu blogul de beauty? Pentru ca nu, nu mi-am uitat intru totul chemarea, tin minte de ce am inceput sa scriu aici, chiar daca imi permit momentele mele de ratacire. Asa m-am hotarat sa va povestesc despre cateva produse de ingrijire pentru bebelusi pe care le folosesc pentru Copila mea. Poate sunt printre voi viitoare mamici in cautare de inspiratie sau mamici cu experienta pe care le invit sa facem schimb de experienta.

Am trecut pe lista de cumparaturi cateva produse de ingrijire pentru bebelusi inca dinainte de a naste – alaturi de hainute, scutece, paturici si multe alte necesitati. Cele mai des folosite au fost body-urile, crema pentru zona scutecului si gelurile de baita, asa ca le-am acordat de la inceput importanta cuvenita.

Pentru toaleta avem cateva produse de ingrijire pentru bebelusi din categoria dermato-cosmetice si o crema cu galbenele. In primele zile acasa, crema pentru zona scutecului a fost motiv de mare zbucium pentru creierasul meu bulversat de griji si hormoni. Am cerut multe pareri, primeam sugestii si sfaturi din experientele personale ale prietenelor care se bateau cap in cap: unele persoane nu foloseau nimic, in ideea ca pielea trebuie sa-si indeplineasca singura treaba, altele foloseau direct creme-medicament ca sa previna iritatiile… In final, eu am ales crema cu galbenele, cu gandul ca e o varianta de mijloc – iar pediatra mi-a zis ca e o varianta foarte buna si sa pastrez cremele-medicament (gen Bepanthen) pentru situatiile in care chiar apare o iritatie, insa pana acum nu a fost cazul. Dintre toate produsele, crema cu galbenele e folosita cel mai des – de 5, 6, 7 ori pe zi, asa ca trebuia sa incep cu ea.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Trecem la celalalt produs mega-folosit, gelul spumant Bioderma ABCDerm, pe care il folosim pentru toaleta de dinaintea aplicarea cremei si a scutecului implicit. E bland cu pielea, insa fiind un gel spumant, mi se parea ca se clateste cam greu la baita, cu apa din cada, asa ca am hotarat sa-l folosesc atunci cand spal Copila la schimbarea scutecului. O spal la chiuveta, asa ca pot clati repejor produsul cu apa de la robinet. In primele luni, o curatam cu vata umezita in apa calda (servetele doar in deplasare folosim), dar de cand a inceput sa-si tina capul bine, prefer sa o spal si sunt multumita de gelul Bioderma. Singurul lucru pe care l-as schimba la el e ambalajul, mi se pare mai comod un recipient cu pompita, asa ca l-am transferat intr-unul de acest tip.

Dimineata, curat fetisoara simpatica a Copilei cu un servetel fin de hartie pe care am pulverizat apa termala La Roche Posay. Mi-e foarte la indemana varianta aceasta, nu e deloc agresiva cu pielea si in felul asta, ne obisnuim cu un fel de spalat pe fata dimineata.

Pentru baita bebelusului, principalul produs folosit a fost gelul pentru bebelusi Klorane, am ajuns la a jumatatea celei de-a doua sticle. Ma declar tare multumita de el, are putin parfum, dar nu am observat sa aiba reactii aiurea de la el, in plus, miroase adorabil a tei. Spumeaza mai putin decat gelul ABCDerm si se clateste ceva mai usor. La un moment dat, a facut niste cojite care s-au dovedit a fi cruste de lapte. Colegul de apartament s-a gandit sa nu fie de la gel, asa ca pentru cateva zile am folosit Mild by Nature, pe care-l cumparasem inca de vara trecuta de pe iHerb. Crustele au trecut cu mult pieptanat, nu au fost de la Klorane, dar asa am testat si gelul Mild by Nature. Si acesta este foarte bland, dintre toate, cred ca e singurul fara parfum si prietenos ca pret. Singurul sau dezavantaj e ca nu are pompita, probabil ca o sa-l mut si pe el intr-un recipient cu astfel de sistem de dozare cand o sa incep sa-l folosesc.

Crema Bioderma Atoderm ne-a fost de folos intr-o perioada in care Copila avea pielea foarte uscata pe picioruse – uneori i se usca si pe alte zone din corp. A debutat alaturi de alte simptome de usoara alergie la proteina din lapte de vaca, asa ca, pe langa un regim fara lactate pentru mine, am tratat simptomele ei. Eu am varianta neparfumata si mi se pare cel mai ok de folosit pentru bebelusi – gelul de spalare se clateste, insa crema ramane pe pielea fragila a bebelusului si, cu cat e mai lipsita de iritanti formula, cu atat e mai bine, dupa parerea mea. Dupa aplicarea cremei, pielea se simtea mult mai fina si elastica, acum o folosesc ceva mai rar pentru ca nici pielea Copilei nu mai e la fel de uscata si merg pe principiul ca, atat timp cat pielea isi face treaba singura, nu vreau sa-i stric echilibrul, doar o ajut cand are nevoie de ajutor.

Si ca o adevarata colectionara, am, desigur, si rezerve strategice de produse de ingrijire pentru bebelusi – probabil ca o sa-mi ajunga pana face Copila un an jumate. Uleiul de dus Bioderma Atoderm l-am avut si folosit in varianta de 200 ml si mai am unul de 100 ml in rucsacul pentru bazin, asa ca sticla aceasta de 1 litru o pastrez pentru ea. Stiu cat e de delicat si de placut acest ulei, asa ca cred ca o sa-i priasca si pielii ei proaspete. Si pentru a ne continua rutina toaletei de dimineata, pana ajunge Copila la etapa in care o sa ne spalam pe fata la chiuveta, mai am o apa termala Ivatherm. Cu siguranta, apa termala ne va fi utila sa ne racorim, atat eu, cat si Copila, la vara, cand va fi foarte cald.

Sigur ca am adunat cam multe, o parte le-am cumparat, o parte le-am primit, dar in definitiv cred ca e musai nevoie de un gel delicat pentru baita (merge folosit si pentru toaleta de la schimbarea scutecului, dar pentru mine era mai usor sa am unul in camera si unul la baie), o crema pentru zona scutecului, apa termala pentru igiena si racorire si o crema de corp in eventualitatea episoadelor de piele uscata.

Voi ce produse de ingrijire pentru bebelusi considerati necesare si ce folositi?

(Visited 2,307 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!