Ce ne-am face noi, fetele, fara atatea inventii utile?! Cand crezi ca esti condamnata la un chin, la teama si durere, uite-te mai bine in jurul tau si poate, poate, se gaseste o solutie pentru problema ta. Am fost cam ambigua… sa va explic: am recurs la epilarea parului facial pe un segment limitat (asa numita mustacioara, ingrat termen) in urma cu mai multi ani si mi s-a parut dintotdeauna cam traumatizanta experienta, dar un rau necesar. Pe langa chinul specific, am avut ceva probleme cauzate si de instrumentele de tortura, asa ca niciodata n-am facut operatiunea asta cu un minim de entuziasm. De ceva timp insa, am cunoscut o indesire a podoabei capilare, in sensul ca ritmul de crestere a parului e mult accentuat… peste tot, ceea ce se traduce prin nevoia de a ma vopsi si epila mai des. Nici pigmentul nu mi-e favorabil, am tenul foarte deschis si parul inchis la culoare, asa ca a girl’s gotta do what a girl’s gotta do.

Am mentionat diferite instrumente de tortura: am incercat de cateva ori sa-l execut pe infam la salon, uneori a fost bine, alteori s-a lasat cu foliculita, iar acasa am testat diferite tipuri de benzi epilatoare si, la un moment dat, o crema depilatoare – care mi-a provocat o arsura de toata frumusetea si am aruncat-o imediat. Ei bine, benzile mi s-au parut deci singura optiune. Pana am gasit ceva mai bun!

Acum mai bine de trei ani am incercat prima data epilarea cu pasta de zahar, a fost una din primele mele experiente ca blogger. Am vizitat-o atunci pe Roxana la Cluj, care intrase in industrie si m-a invitat sa testez epilarea aceasta inedita. Am scris despre experienta aici, dar o sa rezum in cateva cuvinte: mi s-a parut o metoda mai comoda, mai putin dureroasa si ca smulgere, dar si pentru ca pasta de zahar avea o temperatura apropiata de cea a corpului, pielea a ramas fina si supla dupa operatiune, fara iritatia specifica. Singura problema e ca nu am gasit pe nimeni care sa faca asa ceva in Bacau… pana acum, cand am descoperit ca o pot face singura!

Exista diverse kituri cu pasta sau ceara de zahar pe piata si am reusit si eu sa le descopar. Le-am vazut disponibile pe Iherb.com, de unde mi-am si cumparat eu, dar si pe organicbaby.ro daca va tenteaza mai degraba sa comandati din Romania. Eu am inceput timid, cu un kit mic, cel de la Moom, Organic Hair Remover Face/Travel Kit.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Kitul contine un borcanel cu 45 g produs, sase benzi textile lavabile si doua spatule pentru aplicarea produsului.

Mie initial borcanul mi s-a parut mititel, dar cand am observat ca e nevoie de o cantitate foarte mica de produs la fiecare epilare, am realizat ca este foarte spornic si ca o sa am ce folosi mult timp de-acum incolo. Pasta se foloseste fara a fi incalzita, miroase placut si are o culoare caramel fantastica, de-ti vine sa o mananci – cred ca se poate gusta, avand in vedere ingredientele prietenoase pe care le contine. Eu nu am gustat-o efectiv, doar ca am simtit gustul sau dulce pe buze dupa epilare.

Asa cum spuneam, kitul contine si alte instrumente foarte utile: sase benzi textile, lavabile, dintr-o panza grosuta, care se aplica peste ceara pentru a indeparta atat produsul, cat si parul nedorit, precum si doua spatule pentru a aplica produsul.

 Si acum sa va povestesc cum a fost prima data. Stiti si voi, ca orice prima data, vine cu emotii din plin! Ale mele erau date in primul rand de experientele anterioare cu produse de epilat pentru fata. Benzile alea nesuferite niciodata nu au functionat doar incalzite intre palme, de cele mai multe ori le incalzeam cu foehnul, le aplicam pe zonele vizate, cu o mana prindeam de banda, cu o mana incercam sa tin pielea intinsa si de cele mai multe ori ezitam mult inainte de a trage efectiv banda si ma incurajam singura, ca o gaina, ca asta e, trebuia facut, respiram adanc, dadeam sa trag si mai ezitam o data. Pana la urma, reuseam sa trag, faceam aceeasi tarasenie la fiecare banda aplicata (eu aplic de obicei pe patru zone), ramaneau fire nesmulse asupra carora interveneam cu penseta – este contraindicat sa revii asupra zonei epilate proaspat, ca sa nu traumatizezi pielea de mai multe ori cu ceara. Urma o mustata rosie, pielea era usor inflamata, cateva zile se descuama (asta, in cazul fericit in care nu smulgeam banda cu un strat superficial de piele, caz in care faceam o crusta de toata frumusetea). Iar m-am pierdut in detalii, dar as vrea sa redau cat mai bine usurarea pe care o resimt dupa ce m-am intalnit cu acest produs.

Acum a fost diferit: am deschis borcanelul, am luat cu spatula o cantitate mica de pasta si am intins-o pe zona vizata, impartita tot cam in patru portiuni. Ceara nu se incalzeste inainte deloc, ceea ce face aplicarea foarte confortabila ca si temperatura, doar ca produsul se intinde putin mai greu. Dupa ce am acoperit zona, am aplicat banda, am netezit-o de cateva ori pe ceara, mi-am luat pozitia de aterizare fortata, stiti voi, cu o mana intindeam pielea, cu una tineam de banda si nu-mi venea sa trag… Deh, sechelele! Cand mi-am facut curaj si am tras, surpriza: n-a durut oribil. Mai mult decat atat, a si indepartat aproape toate firele. Am aplicat inca o data, am folosit aceeasi banda, dar pe alt capat al sau, am tras fara ezitari, am repetat de inca doua ori (folosind o alta banda curata) si problema a fost rezolvata in mai putin de cinci minute.

La sfarsit, pielea nu mai arata ca dupa macel, nu a fost nevoie sa aplic vreun ulei sau servetel cu ulei pentru a indeparta reziduurile de ceara de pe piele. Poate ati folosit benzi de-astea din comert si stiti ce incantare e sa aplici un servetel de smirghel cu ulei pe pielea proaspat epilata… Am spalat tenul cu apa, iar benzile si spatula tot la fel, cu apa calda si ceara de pe ele s-a curatat foarte repede. Le-am pus la uscat pentru ca, asa cum spuneam, acestea se refolosesc. Asa aratau dupa baita:

O saptamana mai tarziu, n-am avut niciun fel de probleme sa mi se descuameze pielea, cu atat mai putin sa fac cruste. 

Ingredientele sunt toate organice, ceea ce minimizeaza riscurile unei reactii alergice. Le gasiti mai jos, impreuna cu instructiunile de folosire si prezentarea produsului de pe ambalaj:

Si asta a fost tot. Stiu, am scris o gramada pentru o chestie care s-a petrecut extrem de repede si mult mai comod decat in trecut, practic mi-a luat doua ore sa descriu ce-am facut eu in 5 minute (cu tot cu spalat ustensilele), dar chiar am vrut sa va explic in detaliu de ce prefer eu metoda asta. Bineinteles ca intentionez sa imi cumpar si un kit mai mare, pentru a-l folosi pe corp.

Kitul Moom a costat 15 lei si este disponbil aici. Despre comanda in care a venit am scris deja aici, gasiti acolo cateva informatii despre procesul de comanda si livrare, dar, desigur, pentru orice alte nelamuriri va sta la dispozitie formularul de comentarii.

Acum e randul vostru! Ce metode de epilare folositi? Ati incercat pasta/ceara de zahar? Va tenteaza?

(Visited 1,640 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!