tratament unghii

Multe dintre noi avem probleme cu unghiile: cresc greu, se rup usor (eventual de la baza si cand ti-e lumea mai draga), oja sare imediat si eventual se si ingalbenesc.

Bineinteles ca si eu ma confrunt cu astfel de situatii, adaugati la asta si o problema cuticulelor, pe care le-am ciopartit din frageda tinerete, obicei de care e greu de scapat – si daca v-ati confruntat vreodata cu asta, sunt sigura ca ma intelegeti. Si asa a inceput goana mea dupa solutii pentru ambele probleme: am incercat mai multe feluri de lacuri intaritoare si tot felul de pomezi pentru cuticulele neimblanzite, insa am constatat ca ceea ce mergea bine pentru unghii usca foarte tare cuticulele si orice progres inregistram cu ele se anula in secunda in care puneam intaritoarele pentru unghii.

Din toate solutiile incercate de mine, cel mai bine a mers hidratarea cu uleiuri vegetale, benefica atat unghiilor, cat si cuticulelor. Am mai scris in trecut despre uleiurile LCN de unghii, insa solutia nu e mereu in sticlute mici, scumpe si etichetate ca atare, ci exista si alternativa ieftina, simpla si naturala, asa cum sunt uleiuri vegetale. Pe mine m-a inspirat acest text.

Ce uleiuri vegetale sa aleg?

Uleiurile vegetale au avantajul de a fi foarte accesibile: se gasesc la orice magazin cu profil naturist in cantitati suficiente pentru luni intregi, pot fi folosite si in alte scopuri hidratante (pentru corp, ten, par) si sunt mai ieftine decat uleiurile comercializate ca produse pentru unghii. Puteti alege orice tip de ulei vegetal: de masline, de samburi de struguri, samburi de caise, migdale dulci, susan, argan, cocos etc. Singura rezerva cu uleiul de cocos este ca e mai greu de folosit din alt recipient decat unul de tip borcanel.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Eu folosesc uleiul de migdale dulci Solaris si functioneaza foarte bine, se absoarbe mai repede in piele decat alte uleiuri, mai ales dupa un mic masaj, astfel incat pot sa-mi reiau activitatile obisnuite la scurt timp dupa aplicare.

Care sunt beneficiile uleiurilor vegetale?

Uleiurile vegetale hidrateaza atat patul unghial, cat si cuticula si astfel cuticulele vor fi mai putin rebele si mai usor de indepartat, iar unghiile vor fi mai sanatoase, mai flexibile si nu neaparat tari: ganditi-va la ultima unghie rupta, probabil s-a intamplat din cauza contactului cu un obiect dur. Daca unghia este flexibila, ea va rezista in fata loviturilor usoare, pe cand o unghie prea tare va ceda presiunii.

Cum aplic uleiurile vegetale?

Pentru a usura aplicarea, eu am transferat uleiul in sticlute mai mici cu aplicator de tip pensula. Ale mele sunt tot de la uleiuri pentru unghii, asa ca a fost relativ usor sa le curat. Puteti folosi orice sticluta de oja terminata daca o curatati bine sau sa reutilizati un creion pentru cuticule – gasiti informatii despre cum pot fi refolosite recipientele aici si aici.

solaris ulei migdale dulci

* Sticla mea e uratica, s-a prelins accidental, da urat in poza, dar se mai intampla… *

Aplic uleiul cu pensula la baza unghiei, pe cuticula si in spatele unghiei, acolo unde se desprinde patul unghial de deget, ajuta mult la flexibilitate. Incerc sa stau cumintica pret de cateva minute, sau macar sa fac activitati care sa nu-mi stearga uleiul de pe unghii – scriu ceva la calculator, ma uit la un serial sau la un clip pe Youtube.

Eu aplic uleiul cat de des pot, de cateva ori pe zi in functie de cat imi permite timpul. Este tratamentul cel mai bun dupa o runda de smotru intens prin casa sau spalat vase multe, de obicei produsele de curatat si statul cu mainile in apa deshidrateaza si am senzatia de piele uscata. De multe ori torn cateva picaturi din sticluta si masez uleiul pe maini, e un tratament instant pentru maini uscate.

Care sunt rezultatele si dupa cat timp le-am observat?

Asa cum scriam si la inceput, nu sunt straina de tratamentele intaritoare, asa ca am cu ce sa fac comparatie. Principalul lucru pe care l-am observat e ca unghiile cresc mai repede, nu prea se mai rup si nu se exfoliaza. Singurul tip de exfoliere cu care m-am confruntat a fost pe capete, in straturi subtiri si cred ca au fost ca urmare a loviturilor incasate de unghii – deci treaba aia cu flexibilitatea chiar functioneaza, in loc sa se rupa toata unghia, s-a exfoliat un strat subtirel care nu a afectat rezistenta.

Cel mai important lucru pentru mine e ca este benefic si cuticulelor pentru ca le hidrateaza si le imbunatateste semnificativ aspectul. Cred ca stiti deja ca majoritatea solutiilor cu rol intaritor care se aplica pe unghii contin formaldehida (cum e cazul celebrului tratament cu B5 de la Farmec) si ca trebuie sa protejati cuticulele atunci cand le folositi – cu tot uleiul aplicat pe ele, mie tot mi se uscau cuticulele foarte rau.

Eu m-am apucat serios de aplicat uleiul pe unghii inca din noiembrie, deci in privinta unghiilor rezultatele se vad dupa o perioada destul de indelungata si nu va fi ceva spectaculos, ci doar usor, usor am realizat ca unghiile nu-mi mai dau batai de cap, ca nu se mai rup si nu se mai exfoliaza. Totusi am avut parte si de rezultate imediate: dupa aplicare, cuticulele sunt mai cuminti, hidratate si asezate la locul lor, iar pe termen lung sunt mult mai usor de intretinut.

Ulei, basecoat si topcoat sunt trio-ul indispensabil pentru unghiile mele – v-am povestit despre ulei, urmeaza si celelalte doua in curand, daca sunteti curioase.

Voi cum va tratati cuticulele? Folositi ceva anume sau va este suficienta crema de maini?

(Visited 6,362 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!