Nu am multe produse The Ordinary în rutina de îngrijire a pielii pentru că, de regulă, prefer produsele formulate mai complex, cu mai mult de o substanță activă (așa cum e “rețeta” pe care sunt construite majoritatea produselor acestui brand) și pentru că texturile lor nu sunt cele mai ușor de integrat într-o rutină cu multe produse, așa cum folosesc eu (aici mă refer în special la The Ordinary Niacinamide+Zinc, despre care am povestit aici și care e moartea pasiunii pentru mine din cauza felului în care se scămoșează tot ce pun peste).

Deși am început într-o tentă negativă, am și produse The Ordinary care îmi plac și pe care le folosesc în perioada asta, bine integrate în rutina mea cea complicată. Și înainte să vă povestesc despre ele, merită să menționez unul despre care am scris deja, The Ordinary Glycolic Toner 7%, un produs de care am fost foarte mulțumită și la care am renunțat temporar pentru că este prea puternic pentru a-l folosi concomitent cu tretinoin.

Și acum, să trecem la treabă:

The Ordinary Squalane Cleanser

De ceva timp am devenit fană a balsamurilor de curățare. Din păcate însă, variante accesibile pe la noi nu există, am avut de-a lungul timpului Banila Clean It Zero, am testat și balsamul L’Occitane, am în sfârșit și celebrul Clinique Take The Day Off, însă toate se apropie sau depășesc de 100 de lei, deci nu sunt tocmai accesibile.

Inițial nici nu am dat atenție faptului că The Ordinary lansează un balsam demachiant, am ajuns să îl am pe acesta întâmplător pentru că mi l-a oferit Silvia. Abia după aceea mi-au sclipit ochii, la gândul că, dacă îmi va plăcea, am în sfârșit o variantă accesibilă ca preț de folosit și de recomandat.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Și surpriză: chiar îmi place The Ordinary Squalane Cleanser, eu il văd similar ca textură cu balsamurile de care ziceam mai sus. Îmi pun pe deget o cantitate cât un bob de mazăre ceva mai mare, o masez între degete și apoi masez pe ten pentru a îndepărta machiajul.

E destul de messy procesul, în sensul că rimelul se întinde pe toată zona ochilor, dar nu mă deranjează. Din contră, mi se pare mult mai puțin agresiv decât frecatul cu dischete demachiante, indiferent de cît de bun era produsul pus pe ele. M-a ajutat de asemenea când aveam porțiuni descuamate de la tretinoin, pentru că masând cu balsam, se mai desprindea din pielea care urma să cadă și tenul arăta mai puțin bombardat.

Eu consider The Ordinary Squalane Cleanser un produs demachiant, nu unul de curățare, mai ales că lasă și o ușoară peliculă pe ten pe care nu aș suporta-o dacă nu aș îndepărta-o. Așa că după masajul de care ziceam, clătesc bine cu apă, iar apoi spăl tenul cu un produs de curățare – momentan am două blânde care-mi plac, Ivatherm Ivahidra, pe care îl folosesc de mulți ani, și CeraVe Hydrating Cleanser.

Cred că e util să menționez și faptul că eu folosesc zilnic cremă de protecție solară, fond de ten Estee Lauder Double Wear fixat cu pudră, toate acestea fiind din categoria produselor mai greu de îndepărtat de pe ten. Și ca să fie testul complet, mai nou am început să aplic chiar și rimel waterproof, cu care se descurcă bine fără să trebuiască să insist. Nu l-am testat pe tuș pentru că nu folosesc, dar cred că ar face față.

După cum îi spune și numele, The Ordinary Squalane Cleanser este în bază de squalane, ceea ce îi explică textura. Am sesizat că trebuie să îl aplic cu atenție în zona ochilor, mai ales că insist puțin în zonă. Dacă îmi intră în ochi pentru că nu îi țin bine închiși, mă ustură puțin. Formula arată bine, în sensul că nu conține parfum sau alcool – și nu mi-au sărit în ochi alți iritanți:

Squalane, Aqua (Water), Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Sucrose Stearate, Ethyl Macadamiate, Caprylic/Capric Triglyceride, Sucrose Laurate, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Sucrose Dilaurate, Sucrose Trilaurate, Polyacrylate Crosspolymer-6, Isoceteth-20, Sodium Polyacrylate, Tocopherol, Hydroxymethoxyphenyl Decanone, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Malic Acid, Ethylhexylglycerin, Chlorphenesin.

Găsiți The Ordinary Squalane Cleanser cu 7,2 euro (aprox. 34 lei) pe site-ul oficial al producătorului sau cu 35 lei la Farmacia Tei, unde probabil e cel mai ieftin dintre magazinele românești.

The Ordinary EUK 134 0.1%

Din nou un produs căruia nu i-am acordat importanță, The Ordinary EUK 134 0.1% este una din soluțiile pe care le-am găsit pentru a mă împrieteni cu tretinoinul. Acesta este un antioxidant puternic și are o textură uleioasă, care pentru multă lume nu e foarte prietenoasă la aplicare.

Așa că eu am urmat sfatul unei prietene și combin două picături din The Ordinary EUK 134 cu crema pe care o folosesc. Inițial era Paula’s Choice Clinical, de când s-a încălzit mai tare am revenit la ACM Sebionex Hydra. Și deși antioxidanții sunt genul de ingrediente de la care nu vezi rezultate de azi pe mâine (cum sunt acizii în cazul meu), pentru că aveam pielea destul de iritată când am început să folosesc The Ordinary EUK 134, am putut observa îmbunătățiri pe care le-am pus pe seama produsului: faptul că iritațiile anterioare s-au estompat mai repede și mai ales faptul că nu m-am mai iritat la fel.

Antioxidanții ajută pielea să se regenereze mai repede, ceea ce mă face să trec peste textura ne-elegantă și peste culoarea sa maronie, departe de a fi apetisantă. Eu nu pot folosi The Ordinary EUK 134 dimineața, tocmai pentru că e uleios, cred că ar pleca SPF-ul si machiajul l-a plimbare foarte repede, dar aplicat seara, în amestec cu o cremă hidratantă, îmi place mult.

Și își merită pe deplin cei 8,8 euro (aprox. 42 lei), cât costă The Ordinary EUK 134 pe site-ul oficial, sau 44 lei, cât e la Farmacia Tei, mai ales că e foarte spornic.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Acesta este produsul redescoperit la care făceam referire în titlu. Am început să folosesc The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution de aproape 2 ani, pe post de mască, așa cum este de fapt și recomandarea oficială.

Denumirea e destul de elocventă, produsul este o combinație de 2% acid salicilic, 28% acid glicolic și 2% acid lactic, tartaric și citric împreună (ultimele 4 sunt acizi alpha hydroxy și totalizează cei 30% AHA din titlu). Acizii AHA exfoliază la suprafața pielii și îi uniformizează textura și culoarea, iar BHA-ul pătrunde mai profund și dizolvă și conținutul inestetic al porilor, având capacitatea de a dizolva sebumul.

În Europa peeling-urile chimice – adică soluțiile cu concentrație mare de acizi – nu se mai găsesc pentru consumatorii de rând, ci doar sub formă de produse folosite de profesioniști, deci aceasta e cam singura variantă de care știu eu.

Există și un motiv pentru care acizii în concentrații atât de mari nu pot fi cumpărați de oriunde, și anume faptul că, folosiți nepotrivit, pot irita și cauza diverse probleme pielii. Așadar, dacă vreți să încercați produsul, aș sugera să o faceți după ce ați testat anterior alte produse cu acid glicolic și salicilic, în concentrații mai mici, ca să fiți sigure că nu sunteți alergice. Nu uitați de asemenea de SPF (este cu atât mai important cu cât acidul glicolic este foarte fotosensibilizant, mai ales în concentrația asta) și aplicați produsul exact așa cum scrie în instrucțiuni: o perioadă mai scurtă la început, la intervale mai mari și nu depășiți timpul indicat.

Eu am fost precaută cu folosirea acestei soluții, am respectat timpul indicat de folosire și nu m-am iritat niciodată de la ea – mi s-a părut chiar blândă formularea cu pielea, dacă luăm în calcul concentrațiile mari de acizi, iar asta probabil se datorează extractelor calmante care compensează:

Glycolic Acid, Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Water, Sodium Hydroxide, Daucus Carota Sativa Extract, Propanediol, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Potassium Citrate, Lactic Acid, Tartaric Acid, Citric Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Glycerin, Pentylene Glycol, Xanthan gum, Polysorbate 20, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.

Îmbunătățirile în cazul meu se vedeau mai ales la nivelul porilor (ca să fie tacâmul complet, urmam pașii de aici), dar și pielea cu totul părea mai luminoasă. Scriu la trecut pentru că, de când cu tretinoin, am renunțat la gândul că ar fi prea mult pentru piele să aplic și acest tratament, mai ales că s-au văzut semnele iritației de la tretinoin.

Totuși, pentru că în concediu făcusem pauză de la tretinoin și vedeam deja punctele negre cum se ivesc, am zis să fac o încercare cu metoda de mai sus și să folosesc masca pe post de produs cu BHA, dar să o țin 5 minute. A funcționat de minune, porii s-au curățat și per total pielea părea ușor mai luminoasă și uniformă.

E drept, nu aș folosi The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution săptămânal și mai ales nu după aplicarea de tretinoid, ci după câteva zile de pauză. Dar dacă țineți cont de precauții și dacă sunteți obișnuite cu acizii și vă place efectul lor, merită o șansă, mai ales că e un produs accesibil: pe site-ul oficial costă 7,2 euro (aprox. 34 lei), iar la Farmacia Tei este 35 lei.

Acestea sunt produsele The Ordinary care mi-au făcut bine în ultima perioadă.

Voi ce produse The Ordinary preferați?

(Visited 3,531 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!