blog

In ultima perioada a circulat o leapsa foarte misto, a carei menire, cred eu, e sa ne ajute sa imbunatatim continutul si formatul blogurilor noastre. Jully m-a provocat si pe mine sa raspund. Cu ajutorul feedback-ului de la cititori, inclusiv bloggeri-cititori, putem coreca micile derapaje – asadar va invit, inainte de toate, sa-mi lasati impresiile voastre sub forma de comentarii.

Citesc bloguri de mai bine de patru ani si jumatate si de fiecare data cand concep/modific ceva pentru blogul meu, gandesc din perspectiva mea ca cititor de bloguri. Am invatat multe urmand exemplul colegelor mele de breasla pe care le admir si le citesc de mai mult sau mai putin timp si consider ca asa si trebuie sa fie – sa ne inspiram una de la alta in a oferi continut de calitate si o forma de prezentare atractiva si intuitiva.

Eu citesc blogurile folosind Bloglovin (daca folositi si voi si va face placere, va invit sa adaugati blogul meu in lista voastra), am timpul liber destul de limitat si m-am educat in ultimele luni sa scriu pe al meu inainte sa ma apuc de citit ce a mai aparut nou pe blogurile pe care le citesc (pentru ca luni de zile a fost principalul motiv pentru care nu scriam atat de des pe cat as fi vrut).

blog

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Renunt la a mai citi un blog daca:

  • nu mai simt niciun fel de conexiune cu autoarea sa – asta e o chestie extrem de personala si mi s-a intamplat de cateva ori, nu pot sa o explic foarte bine, dar cred ca asta e principalul motiv. Fie si-a schimbat stilul de a scrie, fie a diversificat subiectele prea mult si ma pierd in blogul ei, pentru mine e major turn off si, dupa o perioada, o sa dau unfollow.
  • abordeaza stilul de revista – comunicate de presa, un layout complicat, chestiile de genul asta pierd mult din stilul personal si sentimentul ca interactionez cu o persoana.
  • are un format obositor pentru ochi  si este greu si obositor de citit – contrastul dintre font si fundal este prea mic, fontul este prea mic sau prea mare, fotografiile sunt neclare si nu inteleg mare lucru din ele.
  • nu are fotografii relevante – le prefer pe cele personale, dar si un colaj interesant imi atrage privirea. Cand vreau sa cumpar un produs imi place sa analizez texturi, culori in cat mai multe poze. De asemenea, nu mi se pare un motiv de mandrie sa nu ai pozele editate: o fotografie editata inteligent va scoate in evidenta produsul, detaliile acestuia sau rezultatele obtinute, dar nu va denatura nuanta sau textura produsului.
  • gramatica si logica sunt deficitare – greseli face oricine, Dumnezeu stie cate oi fi avut si eu si va multumesc ca ma corectati si imi atrageti atentia. Dar este o mare diferenta intre accidente si dezinteres fata de logica si notiunile elementare de gramatica si ortografie. Iarasi, abuzul de semne de punctuatie si smileys nu ma incanta.
  • blogul “miroase” a lipsa de profesionalism – e clar, avem bloguri personale, insa trebuie sa ne comportam ca atare: m-a iritat de-a lungul timpului faptul ca autoarea unui blog are un stil certaret de a scrie, se revolta des si da peste nas cititoarelor. La fel, mi se par deranjante multimile de reviews mai mult decat pozitive.

Asa cum ca scriam si la inceput, mi-ar placea sa stiu si parerea voastra in ceea ce priveste blogurile in general si, daca aveti placerea, si cu privire la blogul meu. Am mai schimbat si eu una, alta pe aici si feedback-ul cititorilor e un reper important pentru mine.

Pe voi ce va determina sa nu mai cititi un blog?

(Visited 448 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!