
Dimineața când mă machiez, seara, când Copila se mai foiește în somn, noaptea, când nu reușesc să mă liniștesc și să adorm, ascult podcasturi. Am prins gustul lor cam acum doi ani și de atunci am tot căutat altele și altele care să mă prindă.
Mă relaxează mai tare decât youtube, plus că lipsește expunerea la ecran, ceea ce mă ajută atunci când am treabă sau am nevoie să fie întuneric și per total e mai odihnitor pentru mine. Podcasturile se par mai puțin bombastice și mai puțin comerciale decât videoclipurile.
Vă las în continuare cele mai bune podcasturi din lista mea, mai exact acelea 5 care îmi plac sau mi-au plăcut cel mai mult în acest timp, precum și linkurile de pe Soundcloud, ca să le găsiți mai ușor.

Mame
Cred că acesta este podcastul meu preferat la acest moment pentru că probabil și sicronizarea apariției lui a fost nemaipomenită. M-a prins în full blown mămicie, când stăteam acasă, când aveam miliarde de gânduri contradictorii care s-au propagat în timp, mai ales în perioada în care m-am întors la serviciu.
Motto-ul său, Cum muncim când creștem copii și cum creștem copii când muncim, mi se potrivește și mie de o bucată de timp. Ascultând experiențele diferitelor femei intervievate, m-am mai relaxat și mi-am schimbat și eu puțin perspectiva.
Vrei să primești postările mele pe email?
Mă regăsesc mult și în experiențele prezentatoarelor, Ana Maria Ciobanu și Oana Stancu, ambele au copii mici, de vârsta Copilei mele.

Respectful Parenting – Janet Lansbury
Încă unul mămicesc, promit că e ultimul, dar a trebuit să-l includ pentru că îmi este foarte util, în special de când Copila a mai crescut, iar o dată cu ea, s-au înmulțit și provocările legate de educație și înțelegere.
Dacă vă sună cunoscut numele autoarei, poate e datorită cărții ei foarte populare, Nu există copii răi, care e foarte populară între părinții care își doresc să ofere educație cu blândețe. În podcast se reiau parțial ideile din carte, doar că mai aplecat pe situații particulare, pe care Janet Lansbury le explică. Ea vorbește și despre cauze și circumstanțele atenuante care fac copiii mici să se comporte într-un mod mai greu de gestionat de către părinți, și oferă și soluții de abordare a acestor probleme, astfel încât să nu le adâncim prin reacții nepotrivite.

Pe bune
Este podcastul care mi-a deschis apetitul pentru tipul ăsta de infotainment, dacă-mi permiteți formularea. Se prezintă ca un podcast sincer cu oameni creativi, despre cum au ajuns cine sunt și întrebările pe care și le pun, iar mie îmi face mare plăcere să ascult și poveștile oamenilor pe care nu îi cunosc. Primul episod pe care l-am ascultat și pe care vi-l recomand este interviul cu Sabina Ulubeanu. O știam de pe un grup de Facebook, iar interviul l-am ascultat mai degrabă din curiozitate față de ea. Însă m-a prins atât de tare microbul, încât am ascultat toate episoadele și am cunoscut astfel oameni și perspective foarte interesante.

George Buhnici – IGDLCC
Am mai scris eu că îmi plac interviurile Lorenei Buhnici și am ajuns să descopăr Podcast-ul soțului său în lista de sugestii de pe Youtube. Am ales însă să îl ascult sub formă de Podcasts și nu să îl văd pe celebra platformă pentru că, slavă Domnului, mă scutesc de multele reclame care i-au tăiat YouTube-ului din farmec.
Mi-au plăcut în special invitații, iar dacă ar fi să vă recomand episoade cu care să începeți, ar fi cel cu șeful CyberInt (SRI) și cel cu Iulian Fota.

Chernobyl
Dacă sunteți fani ai serialului Chernobyl, trebuie neapărat să ascultați și Podcastul cu același nume. Acesta a fost conceput ca o completare a serialului, menită să ofere informații despre întâmplările care au stat la baza serialului, unele care nu au putut fi incluse în filmări, despre persoanele implicate și personajele din serial.
Am urmărit serialul cu sufletul la gură, ca majoritatea probabil, dar anumite chestii le-am înțeles mai bine după ce l-am ascultat povestind pe producătorul serialului, Craig Mazin.
Mai am în playlist alte două podcasturi drăguțe, dar cele de mai sus mi s-au părut cele mai interesante. Și vă poftesc și pe voi, dacă sunteți consumatoare de podcasturi , să îmi scrieți în comentarii :
Ascultați Podcasts? Care sunt cele mai bune podcasturi din listele voastre?
Leave a reply