Nu știu cum s-a nimerit, dar aproape toate produsele din rutina mea pentru îngrijirea pielii s-au terminat în interval de 2-3 săptămâni. Așa că m-am gândit să le reunesc aici ca să vedeți ce și cu ce am schimbat, ce am păstrat și cum arată acum mare parte din rutina mea de îngrijire a pielii, dar am inclus și cremele de mâini și picioare, de care mă țin (aproape) zilnic.
The Ordinary Squalane Cleanser (review)
Un produs pe care îl voi păstra în dulăpiorul din baie, cleanserul The Ordinary este ieftin și bun. Îl folosesc pentru demachiere și îl țin în duș, în baia cealaltă am Clinique Take The Day Off, un produs mișto și cu o perioadă de utilizare mult mai mare, dar și semnificativ mai scump.
NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex
MMHC, cum e cunoscut în rândul pasionatelor de îngrijirea pielii, este un produs cu 15 tipuri de compus hialuronic, așa că e deosebit de apreciat. Sticluța pe care am avut-o eu era de 15 ml, a făcut parte dintr-un pachet Asos&Deciem și a fost la un preț foarte bun, altfel produsul e destul de scump. Din acest motiv, eu am revenit la Hada Labo Premium, care este mai puțin complex ca și formulă și despre care am scris aici. Îmi mențin părerea că produsul Hada Labo este o opțiune excelentă ca raport calitate/cantitate/preț. Dar pentru cine are buget, MMHC e o mai complexă din punctul de vedere al formulei.
Eu folosesc un produs cu acid hialuronic în fiecare dimineață și seară, după curațarea tenului, pe tenul umezit cu un toner.
*La Roche Posay Toleriane Ultra*
După hialuronic, urmează un toner și o cremă hidratantă ușoară, iar în ultimele luni alegerea mea a fost La Roche Posay Toleriane Ultra, o cremă formulată pentru pielea foarte reactivă, cât mai simplu și lipsit de ingrediente problematice, cum ar fi alcoolul sau parfumul. Ambalajul său este de asemenea un mare punct forte, fiind super igienic. Pentru mine a fost foarte ok și pe timp de vară, dar și în primăvară, când vremea a fost mai rece.
Vrei să primești postările mele pe email?
Am înlocuit cu Ivatherm Una, o cremă din rezerva strategică pe care am mai folosit-o în urmă cu ceva ani si a primit review aici.
*Bioderma Pigmentbio C-Concentrate Serum*
Bioderma Pigmentbio C-Concentrate este un produs pe bază de acizi si vitamina C, iar eu l-am folosit preponderent pentru acizii din compoziție, știam că forma de vitamina C conținută nu e cea mai potentă, întrucât acest ingredient e extrem de sensibil la lumină și oxidează rapid. Așadar, am folosit produsul cu scop exfoliant și mi s-a părut ușor de tolerat de către pielea mea. Totuși, având un gramaj micuț și un preț destul de mare, am preferat să revin la ceva mai spornic, tot de la Bioderma.
Mai exact, Bioderma Sebium Night Peel, un produs cu 15% acid glicolic, pe care eu il tolerez fără probleme și îl folosesc prin rotație cu un produs cu azelaic și un BHA. Fără acizi, văd imediat diferența în privința porilor.
Paula’s Choice Resist Advanced Pore Refining Treatment 4% BHA
Folosesc acidul salicilic cam o dată pe săptămână, deoarece este o concentrație mai mare decât ce se vinde pe piața europeană în mod obișnuit. Formula ușor siliconată se distribuie lejer pe piele și ajută ca produsul să fie bine tolerat. Pielea mea nu s-a arătat niciodată sensibilă la acest produs (deși acum sunt deja la al doilea), dar aveți în vedere că eu folosesc BHA de mulți ani, posibil vreo 8 sau 9.
Din păcate, produsul nu este disponibil pe piața europeană, eu l-am procurat de pe site-ul american.
Krave Great Barrier Relief Serum
Am început să folosesc acest serum în perioada când mă chinuiam să introduc tretinoin în rutina mea și pielea mea se împotrivea vehement, exfoliindu-se și iritându-se. Mi-a fost recomandat de o dragă prietenă foarte pricepută în ale ingredientelor și formulelor cosmetice pentru conținutul de ceramide. Îmi amintesc că m-a ajutat destul de mult, aceasta este a doua sticlă pe care o termin.
Pentru că este un produs destul de scump și poate fi procurat doar din străinătate, m-am reorientat în acest moment către serumul Ivatherm Una. Pielea mea e mult mai puțin pretențioasă după ce am renunțat la experimentul cu tretinoin. Prețurile produselor sunt comparabile, însă Krave are o formulă mai complexă și îmi place mai mult. Una câștigă la capitolul disponibilitate – e mult mai ușor de procurat.
Paula’s Choice Clinical Ultra Rich Moisturiser
Un alt produs introdus în rutină pe vremea tretinoinului, crema Paula’s Choice, este o cremă foarte hidratantă, densă, care s-a dovedit a fi foarte spornică pentru tenul meu mixt. Mi-a plăcut și știu că m-a ajutat și cu iritația când începusem să o folosesc.
Mai aveam în casă o rezervă de Paula’s Choice Resist Clear Skin Hydrator, care a fost multă vreme crema mea preferată datorită texturii și a faptului că e super bine tolerată de pielea mea. Încă îmi place să o folosesc și subscriu încă review-ului pe care i l-am făcut acum ceva timp.
*Cremă de mâini Bioderma Atoderm Mains*
Având în vedere că trăim în plină pandemie și că am și un bebeluș, spălatul si dezinfectatul curent al mâinilor îmi usucă destul de mult pielea, așa că încerc să mă dau cu cremă de mâini destul de des. Am nevoie ca produsul să intre repede în piele, să hidrateze și să calmeze, fără să miroase puternic.
Crema Bioderma Atoderm își face treaba bine, am avut foarte multe tuburi de-a lungul timpului și am cumpărat-o adesea la *pachet promoțional cu balsamul de buze*, eficient și el.
*Crema de mâini reparatoare CeraVe* mi se pare eficientă și ea. Ca diferență între cele două, CeraVe este mai onctoasă ca textură.
Cremă pentru picioare CeraVe SA
Gama CeraVe SA conține, pe lângă ceramide și alte ingrediente hidratante, acid salicilic, care exfoliază ușor pielea picioarelor. Vara picioarele mele suferă destul de mult din cauza sandalelor și căldurii, și nici eu nu sunt foarte riguroasă cu cremele, așa că tot a fost nevoie să intervin cu pila. Mi-a plăcut crema pentru că se absoarbe rapid și nu lasă peliculă densă.
Am cumpărat în locul ei crema pentru picioare Balea cu 10% uree, care costă în jur de 7 lei/100 ml (CeraVe are doar 88 ml și costă de vreo 3-4 ori mai mult). Își face și ea treaba bine, cu condiția să mă țin de ea.
Acestea sunt produsele pe care le-am început în decursul a 2-3 săptămâni. Am avut noroc să am destul de multe rezerve în casă și n-am spart pușculița de tot, dar rar am pățit să termin atât de multe produse pentru ten într-un timp atât de scurt.
Voi cam în cât timp consumați un produs pentru ingrijirea tenului? Ce și câte produse ați consumat în ultima lună?
Comments
DianaAugust 29, 2020
Adina//SeptembrieJoiSeptember 23, 2020
LoredanaAugust 29, 2020
Adina//SeptembrieJoiSeptember 23, 2020
LoredanaSeptember 27, 2020
Adina//SeptembrieJoiOctober 15, 2020
CrisAugust 30, 2020
Adina//SeptembrieJoiSeptember 23, 2020
[Rutină de mămică] Îngrijirea pielii - produsele de dimineață - SeptembrieJoiSeptember 2, 2021