jolie cosmetics

Nu mai folosisem demult produse naturale cand am primit propunerea de a incerca ceva de la Jolie Cosmetics. Anul trecut mai testasem doua produse de la acelasi brand, in general eu nu imi aleg produse cosmetice neaparat dupa acest criteriu. Tind sa cred ca de vina este experienta mea din trecut cu niste produse homemade/handmade care nu mi-au rezolvat problemele tenului, ba poate chiar mi le-au agravat. Acum stiu mai bine si imi aleg produsele cosmetice dupa lista de ingrediente, asa cum am facut si cu aceste doua produse Jolie Cosmetics: un balsam de buze si demachiantul pentru ten uscat/mixt.

Cred ca, daca mi-au placut mie, care nu caut in mod deosebit asa ceva, ci in general apelez la eficienta obisnuitei chimii, fara a tine seama de provenienta ingredientelor, cu siguranta o consumatoare de produse cosmetice naturale va fi incantata de eficienta lor.

Pentru buze, un balsam Jolie Cosmetics de sezon, cu portocale

Cel mai des cumparat produs din categoria celor cu ingrediente naturale este balsamul de buze. In toti anii astia in care am renuntat sa mai caut produse naturale, am avut constant cate un balsam de buze din categoria asta. Ultimele doua consumate erau de la Mongo Kiss, de pe iHerb si, daca ar fi sa le compar, imi place mai mult Jolie Cosmetics prin prisma mirosului sau de portocale.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Il folosesc preponderent seara si chiar imi simt buzele protejate si hidratate imediat, iar dimineata, cand ma trezesc, mai simt putin din balsamul de buze. Banuiesc ca ceara in combinatie cu uleiurile creeaza o pelicula si ajuta la mentinerea hidratarii in buze. Nu mi se pare nici prea gras, si asta e important pentru mine, e ce trebuie. Extractul de portocale nu pune probleme in zona asta in cazul meu.

Raportul calitate-cantitate-pret mi se pare foarte bun, balsamul de buze costa 17 lei si are 6 grame – cantitatea de produs e mai mare decat a unui balsam de buze obisnuit (stick-ul Bioderma Atoderm, alt preferat, are doar 4 grame si ca pret e tot pe-acolo). Asadar, cred ca balsamul de buze Jolie Cosmetics face fata si pretentiilor unei pasionate de cosmetice, dar si a unei consumatoare de produse naturale.

Surpriza cea mare – demachiantul bifazic Jolie Cosmetics

Cand l-am ales, am observat ca e bifazic, dar ma asteptam sa nu fie la fel de eficient ca un demachiant bifazic obisnuit, gandindu-ma ca ingredientele sunt naturale si n-au atata putere precum chimicalele obisnuite. Si initial, cand l-am folosit, mi s-a parut straniu sa ma demachiez cu el pentru ca eu eram obisnuita sa torn o tona pe discheta demachianta si mi se parea ca risipesc produs fara sa fie nevoie, doar ca sa imi satisfac eu piticul careia ii plac dischetele care baltesc.

Si de ce zic ca am avut o surpriza? Pentru ca, atunci cand am inceput sa folosesc un rimel waterproof, m-am trezit ca nu aveam cu ce sa il demachiez… si mi-au cazut ochii pe acest produs. M-am gandit sa il incerc in ideea ca are ceva uleiuri in compozitie (v-am zis doar ca am studiat etichetele) care ar putea dizolva rimelul waterproof si m-a surprins cat de bine o face. In plus, fiind un amestec intre ulei si apa, se si curata mai usor de pe piele decat daca as fi folosit doar ulei.

Nu mi-am facut probleme ca uleiurile mi-ar da peste cap pielea, pentru ca stiu ca tolerez bine uleiul de migdale dulci, in plus, demachiantul nu ramane pentru mult timp pe piele pentru ca dupa ce termin de indepartat machiajul, ma spal pe ten . Cred ca de aceea este si recomandat pentru tenuri uscate sau mixte, pentru ca uleiurile alese ajuta la indepartarea rapida a machiajului si nici nu ii fac rau, pentru tenurile grase sunt recomandare alte tipuri de uleiuri vegetale, cu un continut de acid oleic mai mic.

Demachiantul pentru ten uscat sau mixt are 100 ml si costa 40 de lei. E ceva mai scumpicel, dar pentru ca indeparteaza rimelul waterproof si fondul de ten Revlon Colorstay (ca l-am incercat si asa), primeste o mare bulina alba de la mine.

Stiu ca printre pasionatele de ingrijirea pielii exista un mit cum ca ce e bio sau natural e nasol, iar la aceasta impresie proasta au contribuit listele de ingrediente pline de uleiuri esentiale sau faptul ca unii producatori promoveaza niste tampenii de genul produselor de protectie solara bazate doar pe unt de cacao, fara absolut niciun filtru care chiar sa protejeze. Si eu fac alergie la treaba asta pentru ca vad promovate astfel de produse de “protectie solara” in grupuri de mamici, pentru a fi folosite pe pielea frageda a bebelusilor, cu consecinte care pot fi atat de grave mai tarziu.

Totusi, experienta mi-a aratat ca, daca citesti listele de ingrediente si dai si de niste oameni zdraveni la cap si cu simt al responsabilitatii, care pastreaza un echilibru intre proventienta ingredientelor folosite si proprietatile lor.

Voi folositi produse naturale? Cum le alegeti? Ce v-a impresionat?

(Visited 530 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!