Citeam ieri un articol in ziarul Adevarul despre un subiect despre care tot vreau sa va scriu inca de cand eram in luna de miere. Asa mi-am amintit de el si de faptul ca este ceva prea important pentru a mai amana.

Am o problema de vreo sase ani, de cand merg constant la mare: o forma de alergie pe care am pus-o pe seama soarelui. Initial, in 2005, a debutat cu o eruptie cutanata, rosie si care ma manca ingrozitor, situata la baza gatului. Aparea cam la doua, maxim trei zile dupa ce ajungeam la mare. In fiecare an s-a tot marit zona afectata, plus ca a inceput sa apara aceeasi reactie si pe abdomen, coapse si, anul trecut, pe antebrat.

Cum sufar de rinita alergica, i-am povestit medicului alergolog despre eruptia aceasta si banuiala ca s-ar datora soarelui si mi-a recomandat sa aplic apa termala, laptele pentru bebelusi Premier Lait de la Uriage si o crema cu medicament al carui nume l-am uitat acum. Asta a fost dupa o discutie telefonica pentru ca, in afara de sejururile la mare, n-am mai avut probleme de genul asta ca sa ii pot arata exact cum se manifesta. Cu tratamentul diminua simptomele, dar nu le vindeca de tot si nici nu le prevenea.

Anul trecut am folosit o crema cu factor 30 de la Gerovital Plant si mi-a atras atentia o atentionare de pe ambalaj: “contine oxybenzone!” Pe moment n-am dat importanta, mai ales ca nu eram atat de impatimita cu ingrijirea cum sunt acum si niciodata nu ma uitam la ingrediente.

Anul acesta am primit, in cadrul unei campanii, produse cu fps de la Iwsotin si am scapat de grija alegerii unei alte creme. Am folosit in luna de miere lotiunea pentru corp cu FPS 50 si am fost multumita de modul in care m-a protejat. Daca ati vazut ceva poze cu mine, ati observat cam cat sunt de alba. Am si pistrui si incerc sa folosesc fps mare ca sa nu-i inmultesc si mai mult. Dupa cateva zile de expunere regulata la soare, am observat cu surprindere ca nu mai apare eruptia mea de concediu! Inexplicabil, dar bine ca a fost asa. La un moment dat insa, imi aduc aminte de oxybenzone acela si imi incolteste o banuiala: daca o fi de la el? Nu aveam lista de ingrediente ale cremei Iwostin, asa ca incep sa caut pe net despre el si aflu ca este un filtru solar cu un mare potential alergen, reactiile adverse manifestandu-se exact ca la mine: eruptii rosii, senzatie accentuata de mancarime etc.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Si uite asa am realizat ca de fapt imi faceam rau singura: eruptia mea nu era de la soare, ci de la crema impotriva soarelui! Nu o sa mai ia niciodata o crema cu fps fara sa caut ingredientul acesta in ea si, indiferent cat de scump ar fi, o sa iau un produs oxybenzone-free. Nu vreau sa dau vina doar pe produsul Gerovital, pentru ca si in anii anteriori am avut probleme folosind alte branduri, dar tot asa, ceva mai ieftine.

Iata de ce merita sa va povestesc despre lotiunea Iwostin Solecrin cu fps 50:

Descrierea lor:  Oferă protecţie eficientă împotriva radiaţiilor UVA şi UVB.
Protejează ADN-ul celular.
Previne apariţia fotoalergiilor şi a pigmentării excesive a pielii.
Întăreşte sistemul natural de protecţie solară.
Este rezistentă la apă şi la transpiraţie.
Este rezistentă la apă.
Nu lasă depuneri albe pe piele.
Se recomandă pentru protecţia solară a copiilor şi a nou-născuţilorcu vârsta peste 6 luni.

Parerea mea: Am fost multumita de lotiunea Iwostin. Am venit destul de bronzata, dat fiind pigmentul foarte alb al pielii mele si factorul mare folosit. Cel mai important, n-am avut probleme cu inrosirea pielii desi nu am fost foarte constiincioasa in aplicare. In doua-trei ore de stat la piscina o aplicam de doua ori maxim, dar intram in apa si cu toate acestea si-a facut efectul si mi-a ferit pielea tare sensibila si predispusa la arsuri solare.

Daca nu o aplicam cu suficient timp inainte de a ajunge la piscina, nu se absorbea suficient de repede si, cand intram in apa, se vedea cam alba pe piele. Aplicata cu 20 de minute inainte de a intra, era mult mai ok. Este putin lipicioasa, dar intra destul de repede in piele, avand in vedere si factorul, mie mi se pare ok.

Nu am folosit-o pe fata pentru ca am avut o alta crema special pentru ten. In sapte zile am folosit-o doi oameni si nu am terminat-o, avand 100 ml. Am citit pe net ca este 35 lei, deci nici prea scumpa nu mi se pare. Pe crema de anul trecut am dat in jur de 20 de lei, dar daca pun la socoteala disconfortul si celelalte produse folosite pentru a calma iritatia, cred ca e clar de ce eu as da din orice pozitie mai multi bani pe Iwostin!

Si ca sa ma conving ca nu contine uratul oxybenzone, i-am rugat pe cei care s-au ocupat de campania Iwostin sa-mi trimita ingredientele – acestea s-au aflat pe cutia in care era pus tubul cu crema si am aruncat-o demult. Iata-le:

Mi-a placut si ambalajul, tuburile si recipientele cu pompita sunt cele mai sigure pentru ca nu contaminezi produsul cu mainile introduse in borcanele si nici nu intra continutul in contact cu aerul. Plus ca e foarte practic si poti sa-l storci pana la ultima picatura de crema.

Verdict: Daca nu as fi primit acest produs, probabil ca nu l-as fi cumparat pentru ca in general dermatocosmeticele mi se par scumpe. Insa lotiunea Iwostin are si un pret usor de digerat si mi-a rezolvat o problema care m-ar fi chinuit al saselea an la rand!

Ati suferit si voi de astfel de alergii? Ce produse cu spf folositi?

P.S.: Nu uitati de giveaway-ul Garnier! Va puteti inscrie pana pe 28 iulie!

(Visited 437 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!