M-am plans in nenumarate randuri de podoaba mea capilara. O colega de serviciu imi zicea odata ca ea, daca ar avea atatea batai de cap, s-ar tunde cheala! Ei, nu ma indur inca si stiu ca mare parte din greutati vin din faptul ca nu reusesc sa potentez buclele pe care parul meu oricum le are, ori din cauza tehnicii deficitare, ori a produselor. Pana atunci am reusit sa descopar cateva chestii care ma ajuta sa obtin buclele lejere pe care mi le doresc.

Instrumentul cel mai util mie este peria rotativa Rowenta CF9000. Am cumparat-o anul trecut, prin ianuarie, acum stiu ca nu prea se mai gaseste decat surioara ei mai noua, CF9220, pe care nu am incercat-o.
Site-ul Rowenta.ro nu e actualizat de prin 2005, deci nu am gasit o descriere oficiala a periei pe care sa vi-o ofer. Pe site-urile care au comercializat-o descrierile sunt pur tehnice.
Parerea mea: In set sunt incluse doua perii, cea mica avand diametrul tamburului de aproximativ 2 cm, iar cea mare de vreo 3,5 cm., dupa aproximarile mele. Am folosit de vreo 2 ori maximum peria mica, odata ca sa ii fac surorii mele bucle a la Britney Spears cand era frageda si neintinata. Cealalta insa a fost rasfolosita, macar odata pe saptamana, dar de cele mai multe ori, chiar de doua ori. Se prezinta bine totusi, perisorii aceia s-au mai ciufulit, insa nu am vazut sa se rupa sau altceva. Isi face treaba la fel de bine ca in prima zi. De fapt, chiar mai bine pentru ca a durat putin pana am invatat sa folosesc functia rotativa in folosul meu, trebuie sa recunosc. La inceput mi se parea complicat. Oricum, fara un produs, parul meu, desi pastra forma data de perie in mare parte, se zburlea de la umezeala. Nu am vrut sa il intind de tot cu ea, odata pentru ca nu ma avantajeaza parul perfect drept – avand fata lunguta si ingusta, am nevoie de volum in laterale, ceea ce e mai greu la parul drept. Apoi, ar fi insemnat un mare chin sa-l indrept, se intinde greu si la placa, daramite la perie… Nu, si-asa am par alb, de ce sa imi scot singura incercand astfel de lucruri?
Am obtinut cu peria asta un par ordonat, cu bucle lejere la varfuri, mai multe sau mai putine, in functie de chef si timp. De asemenea, in perioada in care am avut bretonul mai scurt, mi-a folosit la aranjarea lui cu succes.
Ce am aflat insa este ca, daca parul este degradat, niciun instrument nu il poate aranja corespunzator. Atunci cand aveam parul aproape ars, dupa cum v-am mai povestit aici, peria nu facea fata sa il aranjeze, varfurile se zburleau imediat. Dupa cum spunea cineva, singurul remediu e “zeama de foarfeca”, la care am apelat si eu treptat…
Verdict: YES! E o investitie, dar pentru mine a meritat. M-am coafat singura si pentru evenimente, cand nu am putut ajunge la specialisti, si am primit complimente.

(Visited 316 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!