Nu am unghii frumoase, patul unghiei este foarte scurt comparativ cu degetele lungi din dotare si de aceea am inceput de la o varsta destul de frageda sa-mi tai cuticulele si sa-mi pilesc unghiile pe laterala ca sa dau impresia de lungime. Desi sensibilizeaza putin unghia, la pilitul pe laterala nu planific sa renunt, la mine ar arata foarte urat daca nu as face asta. Insa incerc pe cat posibil sa renunt la taierea cuticulelor, nu-mi iese inca in totalitate, ca mai am unele colturi care agata, dar le tai doar pe acelea si nu curat toata zona cum faceam in trecut. In rest, unghiile mele cresc repede si suficient de tari, le mai ajut cu tratamente si nu ma pot plange. Ceea ce-mi place tare mult e ca partea libera a unghiei este suficient de alba incat sa le pot purta date doar cu lac transparent.

Pentru ca nu v-am impartasit niciodata chestia asta, m-am gandit sa va arat cum imi fac eu unghiile de obicei, fara a avea pretentia ca e cea mai buna metoda sau ca produsele folosite sunt cele mai bune. Pentru mine functioneaza si sper ca pe unele dintre voi sa va ajute. Am pus cam multe poze, sper sa nu va plictiseasca.

Dupa ce v-am impartasit cu ce ma confrunt, sa va si arat cum arata unghiile mele sterse de lac (am folosit dizolvantul fara acetona Kallos):

  

Si iata pasii pe care ii urmez eu cand imi fac manichiura:

  • pentru ca am observat ca mi se usuca si descuameaza pielea de pe maini, am inceput cu o masca cu ulei de masline si zahar, pentru hidratare si exfoliere; am aplicat pur si simplu putin zahar in causul palmei si peste el putin ulei de masline si le-am intins pe maini cu miscari delicate, ca sa nu zgarii pielea cu zahar

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

 

Am ramas cu masca aproximativ 42 de minute, cat a durat un episod din America’s Next Top Model (colegele bloggerite de pe grupul de Facebook Beauty Corner m-au inspirat si deja am ajuns la seria 3…), am lasat un servetel in zona ca sa ma folosesc de el sa deschid usa si apa, ca sa nu murdaresc totul de ulei in cale. M-am clatit abundent, insa nu m-am spalat cu sapun ca sa mai patrunda in piele stratul fin de ulei ramas pe maini. Cuticulele aratau cu mult mai bine dupa masca asta si de aceea am preferat sa le curat dupa acest pas.

  • pentru ca am reusit sa-mi agat coltul unei unghii si sa o exfoliez, am pilit-o putin cu pila pentru suprafata unghiei; deoarece s-a subtiat destul de mult, am preferat sa o si scurtez putin, sperand ca fiind mai scurta nu o voi accidenta de tot data viitoare. Stiu ca partea cu pila pentru suprafata unghiei e putin controversata, mie mi se pare foarte important sa o folosesc pe toata unghia ocazional pentru ca ma scapa de paloarea galbena (cam la 5-6 saptamani o fac eu) sau pentru astfel de accidente cand unghia usor exfoliata arata destul de urat sub lac.  Pentru ca mi-a placut cum s-a pastrat forma celorlalte unghii, nu am umblat deloc la ele (le-am scurtat martea trecuta).
  • am trecut apoi la cuticule, pentru indepartarea carora am folosit gelul Sally Hansen Instant Cuticle Remover (din pacate la noi nu se gaseste, dar am avut noroc cu o verisoara care mi l-a trimis din Canada). Se consuma foarte greu, il si aplic cu moderatie. Ca sa va faceti o idee, eu il am din mai si se vede ca am consumat mai putin de jumatate. M-am ajutat de obiecte metalice, stiu ca ar trebui sa folosesc ceva mai delicat, dar nu mi se pare deloc eficient. Forfecuta am bagat-o foarte putin.
  • folosesc la fiecare manichiura (cam la 5-6-7 zile) lotiunea pentru tratarea unghiilor Farmec si, pentru a evita uscarea cuticulelor (unul din efectele secundare ale acesteia), aplic inainte Avon Nail Expert Advanced Mira-Cuticle Vanishing Complex – mi se pare buna ca si crema, am observat ca, daca reusesc sa imi ranesc degetele, parca rana se vindeca mai repejor, dar in niciun caz nu dispar cuticulele de la ea… O puteti inlocui foarte bine cu o crema de maini sau putin ulei de masline. Aplic mereu lotiunea cu cativa milimetri mai sus de cuticule, inevitabil ar ajunge pe acestea daca dau exact de la inceputul unghiei.

 

  •  dupa ce intra in piele/unghii crema si lotiunea, pot incepe procesul de decorare a unghiilor. Deoarece anul asta ma joc si eu de-a gospodina si fac curatenie de Craciun, am preferat sa nu folosesc lac colorat, ci sa aplic ceva semi-transparent, ca sa nu se vada rezultatele muncii mele pe unghii, ci doar in casa. :) Gratie Kysstianei, am si eu mult-laudatul Calcium Gel Orkide, pe care l-am folosit acum pentru a doua oara, deci nu m-am lamurit in legatura cu proprietatile lui asupra unghiei, insa arata foarte bine, e o buna baza pentru french manicure si imi place sa-l port si singur. Inainte de a-l avea, foloseam si inca imi mai place la fel de mult Rimmel Nail Whitener.

Unghiile de la degetul mic si inelar au un strat de Calcium Gel, cea de la degetul mic e naturala.

Iar asa arata toate unghiile cu un singur strat de Calcium Gel.

  •  pentru ca voiam sa copiez putin aspectul de unghii cu gel, am mai aplicat un strat de Calcium Gel. Pe inelat si degetul mic sunt doua straturi, iar pe aratator si degetul mare doar unul. Diferenta nu e foarte mare in poze, in realitate e mai vizibila.

Si pe toate unghiile:

 Un close-up:

De dragul comparatiei, sa nu uitam de unde am plecat: 

Un alt produs pe care il folosesc cu mare drag, atunci cand aplic si culoare, este lacul 3 in 1 Kallos, care poate fi folosit si ca baza, si ca top-coat. Eu il mai folosesc si la subtierea ojelor pe care nu ma indur inca sa le arunc. :)

Si cum arata biroul in tot acest timp:

Sper ca am fost suficient de explicita si nu v-am plictisit cu pozele. Produsele pe care le vedeti costa foarte putin, in jur de 5-7 lei, uleiul de masline e ceva mai scump, dar cantitatea e foarte mare si il puteti folosi la multe chestii, doar gelul pentru cuticule e mai greu de gasit, insa poate fi inlocuit cu altceva sau il puteti sari daca n-aveti probleme din cauza cuticulelor.

Cum va faceti voi unghiile? Ce produse vi se par indispensabile?

(Visited 335 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!