Pregatind un articol despre rutina mea curenta de ingrijire a pielii, am realizat ca in anul 2017 am invatat multe lucruri noi de la un grup de fete pasionate pe care le si pun in aplicare si mi-au influentat in bine obiceiurile de ingrijire a tenului. Dintre toate, cred ca cel mai important lucru a fost sa inteleg cum functioneaza tonerele si sa invat sa le apreciez la adevarata valoare.

Exista doua tipuri de tonere, hidratante si exfoliante, iar pana acum eu le-am ignorat complet pe cele exfoliante  si le-am subestimat. M-am concentrat mai degraba pe acizi sub forma de tratamente, iar ca toner am folosit doar doua hidratante, Derma E si Paula’s Choice. Daca stau sa ma gandesc, le-am folosit oricum fara sa le dau importanta, doar asa, dintr-un fel de automatism. Insa acum, ca le-am inteles utilitatea si modul de functionare, am doua tonere pe care le folosesc aproape seara de seara.

Toner exfoliant The Ordinary 7% Glycolic Acid Toning Solution

The Ordinary 7% Glycolic Acid Toning Solution contine, dupa cum ii spune si numele, o concentratie frumusica de acid glicolic, unul dintre acizii de tip alpha hydroxi (alaturi de acidul lactic, azelaic… ). Nu intru prea mult in detalii despre ce fac acizii pentru ca am scris pe larg aici (la vremea aceea nu exista The Ordinary, dar puteti intelege mai bine cum functioneaza si de ce imi plac), dar o sa va enumar pe scurt ca si beneficii uniformizarea nuantei si texturii pielii, ajuta chiar si cu petele pigmentare provocate de soare sau acnee si imbunatateste productia de colagen si ceramide, procese proprii pielii.

Folosesc The Ordinary 7% Glycolic Acid Toning Solution de vreo trei saptamani, seara de seara, la cateva minute dupa curatarea tenului cu produse potrivite. Torn o cantitate micuta in palma, mai putin de o lingurita, si il aplic cu degetele de la cealalta mana, nu imi place sa-l aplic cu discheta demachianta. Apoi ma spal bine, bine pe maini si il las sa-si faca treaba.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Imi place tonerul, se absoarbe rapid, plus ca in combinatie cu un alt produs cu BHA, m-a scapat de un chist pe sub piele foarte mare si dureros, fara cicatrice. Pielea mea il tolereaza seara de seara, asa ca il folosesc asa, mai putin in serile in care aplic un peeling cu 30% AHA.

Legat de toleranta, probabil ca daca ati studiat un pic despre ingredientele active din ingrijirea pielii, stiti deja ca trebuie introduse cu precautie. Este recomandat sa incepem folosirea lor pe rand, unul cate unul, introducand o aplicare o data pe saptamana, apoi doua, trei, ajungand la aplicare zilnica in functie de produs si de ce recomanda producatorul. La orice semn de iritare a pielii (inrosire, descuamare), este bine sa facem un pas inapoi si sa rarim aplicarile sau chiar sa facem o pauza.

Explic putin si de ce eu am trecut direct la aplicarea zilnica: producatorul specifica faptul ca produsul poate fi folosit zilnic, preferabil seara, deci e usor de tolerat de catre piele, iar eu am o experienta de cativa ani cu acizii exfolianti, am folosit in mod curent produse cu 10% AHA in urma cu ceva timp, iar in prezent am chiar un peeling de la The Ordinary cu 30% AHA. Asadar, ma asteptam sa il tolerez bine si am sarit etapa de acomodare, dar daca nu ati mai folosit astfel de produse sau concentratii pana acum, va recomand precautie. In loc de efecte rapide, s-ar putea sa obtineti o iritatie si o sensibilizare a pielii pe care in mod cert nu si le doreste nimeni.

Asadar, in cazul meu, The Ordinary 7% Glycolic Acid Toning Solution a facut diferente in ceea ce priveste textura pielii pe zona afectata de acel cos urat, dar astept sa vad si imbunatatirile ulterioare, pentru ca in general acizii exfolianti isi arata adevaratul potential in timp. Are 240 ml, costa in jur de 40 de lei si il puteti cumpara fie de la Farmacia Tei (dar e greu de gasit in stoc), de la firma mama, Deciem, sau site-uri precum Asos care comercializeaza produsele Deciem. Daca va tenteaza o varianta cu o concentratie mai mica de AHA, puteti incerca Pixi Glow Tonic cu 5% acid glicolic.

Neaparat vreau sa precizez ca exfoliantii, in special cei de tip AHA, fotosensibilizeaza pielea, asadar eu folosesc protectie solara zilnic, minim 30 toamna-iarna si 50 primavara-vara, in cantitate suficienta pentru a asigura protectia indicata pe ambalaj. Pe masura ce se va incalzi afara, probabil voi mai rari si eu aplicarile tonerului.

 

Hadalabo Premium Hyaluronic Acid Toner

In ceea ce priveste tonerele hidratante, am mai folosit in trecut ceva de la Paula’s Choice si Derma E, dar asa cum mentionam mai sus, nu le-am acordat importanta cuvenita. Intre timp insa, am inteles ca tonerele hidratante sunt mult mai utile decat e acordam eu credit: tenurile cum sunt al meu, mixte, se pot deshidrata foarte usor, iar cea mai usoara cale de a le rehidrata este un toner, care e suficient de lejer incat sa nu blocheze porii. Ba mai mult decat atat, tonerul poate fi aplicat in mai multe straturi, aducand astfel un aport hidratant si mai mare.

Cel pe care l-am ales eu este Hadalabo Premium Hyaluronic Acid Toner, cu 5 tipuri acid hialuronic, particularitatea lui fiind faptul ca trebuie aplicat pe tenul umed. Orice produs cu acid hialuronic va atrage apa, asadar trebuie sa o adaugam noi, ca sa nu o atraga pe cea din piele si sa provoace deshidratarea, adica exact opusul a ceea ce ne dorim noi.

Revenind la produs, Hadalabo Premium Hyaluronic Acid Toner are textura unui gel lichid, asa ca pentru mine a fost cel mai bine sa-l pun in sticlute cu pipeta The Ordinary, pentru a-mi usura aplicarea. Pulverizez tenul cu apa termala sau La Roche Posay Serozinc, apoi, cat tenul este inca umed aplic cateva picaturi de toner, direct pe ten cu pipeta si il tapotez. Astept cateva minute sa se absoarba si revin, cu inca un strat care sa umezeasca tenul si apoi cu Hadalabo Premium Hyaluronic Acid Toner, iar apoi imi continui rutina obisnuita, cu ce produse mai doresc sa folosesc. Nu cred ca exista limita a cate straturi se pot pune, cu conditia sa va simtiti ok tenul dupa aceea. Avand acea consistenta de gel, s-ar putea sa va para putin lipicios, dar se absoarbe. Spre deosebire de tonerele exfoliante, Hadalabo Premium Hyaluronic Acid Toner poate fi folosit si in zona ochilor si chiar va recomand sa faceti asta.

Recomand calduros sa nu va opriti doar la toner cu ritualul de ingrijire, cercul trebuie inchis cu un produs care sa impiedice pielea sa-si piarda apa, iar cremele bine formulate contin de obicei si ingrediente ocluzive. Nu va speriati de acest nume, in functie de cantitatea folosita si de formula produsului, chiar si tenurile cu tendinta acneica ar trebui sa fie ok, sau daca nu vreti sa schimbati crema, puteti folosi un ulei in acest scop, ca ultim pas al rutinei de ingrijire.

Eu am cumparat varianta refill la sfatul unei prietene pricepute intr-ale postei vamale. Am evaluat ca sunt sanse mai mari sa ajunga la posta de cartier intr-un astfel de ambalaj foarte usor si chiar asa a fost, a ajuns la mine dupa nici 2 saptamani, ca si scrisoare, adus de postas acasa. L-am luat de aici, in caz ca va intereseaza, costa 14$ si are 170 ml, care cred ca-mi vor ajunge o vesnicie.

Asadar, tonerele exfoliante si hidratante se completeaza, nu se exclud, asa cum am facut eu in ultimii ani. Noroc ca m-am desteptat intre timp cu ajutorul fetelor pasionate!

Voi folositi tonere? Ce tip de toner preferati si in ce scop il folositi?

(Visited 5,642 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!