Recent intrate in tendintele de ingrijire a tenului, beneficiile uleiurilor abia acum incep sa devina populare printre pasionatele de ingrijire a pielii ca la carte. Marea controversa e legata de beneficiile pe care le-ar putea avea pentru pielea mixta sau grasa, care sufera deja din cauza excesului de sebum. Insa exista cate ceva bun pentru fiecare – va spun din experienta proprie, ca demna purtatoare a sebumului propriu pe tenul meu mixt.

ulei pentru ten

De ce sa folosim uleiuri pentru ten?

Uleiurile vegetale sau produsele cosmetice bazate pe acestea au beneficii in special pentru pielea uscata sau mixt-uscata – fie ca aceasta este starea sa permanenta sau este determinata de factori externi, precum vremea rece. Dar acest lucru nu inseamna ca un ten mixt cu exces de sebum nu poate beneficia de ajutorul oferit de un ulei – mai ales dac este vorba de un serum cu o textura uleioasa, si nu trebuie sa ne fie frica sa le folosim. Un astfel de produs poate echilibra secretia de sebum al unui ten care o produce doar pentru ca este iritat de privarea de el si poate aduce plusul de emolienti de care avem nevoie pentru a scapa de nesuferitele zone uscate de pe pielea grasa sau mixta.

Pe langa ajutorul oferit pielii uscate, uleiurile, in functie de provenienta lor, aduc un mic aport de antioxidanti pielii si acizi grasi. Cu toate acestea, trebuie sa avem in vedere ca un simplu ulei vegetal nu poate substitui cu totul un produs hidratant bine formulat pentru ca ii lipsesc cateva componente importate in ingrijirea pielii: ingredientele cell-communicating (retinol, retinoic acid, niacinamide, linolenic acid, pyrus malus (mar) fruit extract, ca sa numesc cateva) si cele skin repairing (cateva exemple, asa cum apar ele in dictionarele de ingrediente: ceramides, lecithin, glycerin, polysaccharides, hyaluronic acid, amino acids).

Asadar, orice rutina de ingrijire a pielii bine conceputa trebuie sa includa produse care sa contina ingrediente din toate categoriile de ingrediente benefice pielii care sa se ajute si sa-si potenteze efectele – putem opta si pentru un serum cu textura de ulei care, formulat corect, poate sa indeplineasca mai multe dintre cerinte. Uleiurile aduc beneficii importante pielii, dar daca aveti probleme mai deosebite (cuperoza, rozacee, riduri profunde) este nerealist sa va asteptati ca uleiurile sa le rezolve si trebuie sa includeti in rutina de ingrijire produse specifice,

Ce uleiuri/serumuri cu textura de ulei am incercat?

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

ulei pentru ten

In general, aplic uleiul ca ultim pas al ingrijirii de seara si imi place sa-mi fac un mic masaj al pielii (am invatat cateva ponturi de la Lisa Eldridge in acest sens), iar daca nu am timp sau chef si imi simt pielea din jurul ochilor sensibila, aplic o picatura macar acolo si masez cu miscari blande, fara sa apas.

Am testat mai multe produse, uleiuri vegetale sau hibriduri serum-ulei si m-am gandit sa va dau cateva idei despre ce asteptari sa aveti de la produsele testate de mine si nu numai.

Pai Rosehip Bioregenerate Oil

pai rosehip oil

A fost la loc de cinste si iarna trecuta, dupa cum va povesteam aici, si acum si-a reintrat in drepturi ca fiind unul din produsele esentiale pentru vremea rece. Deja a primit un review pe blog, asa ca nu o sa mai intru in detalii, le aveti deja la dispozitie. Este un ulei de macese mai pur si contine in mod natural acid trans-retinoic, ceea ce este clar un avantaj fata de alte uleiuri vegetale – dar nu ma poate convinge sa renunt la produsele mele cu retinol. Lasa pielea relaxata si elastica si ajuta la estomparea primelor semne de riduri (in cazul meu).

Imi place mult ambalajul elegant din sticla, prevazut cu pipeta pentru a putea doza usor si igienic produsul fara sa contaminam si ce ramane in recipient. Este scumpicel, dar daca vi-l doriti, il gasiti pe site-ul oficial si pe un site romanesc.

Ingrediente: rosa canina (rosehip CO2) seed extract*, rosa canina (rosehip CO2) fruit extract*, mixed tocopherols (natural vitamin e).

Uleiul de Argan Longevita

ulei argan longevita

Recent intrat in viata mea, uleiul de argan Longevita de la Solaris m-a facut curioasa pentru ca acum cativa ani acest tip de ulei a fost indelung promovat. Am rezistat tentatiei atunci pentru ca ma simteam putin intoxicata de prea multe reclame, insa cand am vazut sticluta Longevita, a fost primul produs testat! Imi place recipientul elegant si cu pompita ce face dozarea foarte usoara (pot apasa mai putin pe capac si elibereaza cat vreau eu de mult. In plus, pompita se poate bloca pentru a preveni apasarea accidentala. 

Eu l-am incercat doar pentru ten in ultima saptamana si, fata de Pai, am observat ca se absoarbe mai bine in piele si dimineata ma trezesc cu tenul mai putin lucios decat atunci cand am folosit Pai. Mi-a placut senzatia pe care o lasa atunci cand l-am folosit doar la ochi, a calmat imediat senzatia de piele iritata si sensibila. Pana acum nu mi-a blocat porii – am fost atenta in special la cei din zona T. Il gasiti disponibil in magazinele de profil, online l-am gasit la cel mai bun pret la Farmacia Tei si, alaturi de toate celelalte produse Solaris, in magazinul online propriu.

Ingrediente: acizi grasi esentiali, omega-3, omega-6, polifenoli, vitamina E, vitamina F, caroteni, squalan (component natural al filmului hidrolipidic al pielii), acid palmitic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic.

Ivatherm Glykolift Ser cu Efect de Lifting

ivatherm glycolift lifting serum

Glycolift este unul din hibridele despre care va scriam mai sus, un serum cu textura de ulei. Am testat acum cateva luni mostre din acest produs, iar de curand l-am primit in varianta full size, impreuna cu crema din aceeasi gama (gasiti setul cadou aici) si le-am oferit unei prietene dragi care urma sa plece din tata: ce cadou mai potrivit puteam sa-i ofer decat produsele unui brand romanesc? Dupa cateva saptamani de folosire, mi-a spus ca serumul partunde destul de greu in piele – textura sa fiind, probabil, cea responsabila de acest lucru. Dupa aplicarea serumului si a cremei din gama, pielea ramane hidratata si nu luceste, nefiind stimulata secretia de sebum – prietena mea are tenul mixt.

Ca si in cazul Pai, serumul este ambalat intr-un recipient prevazut cu pipeta pentru dozarea facila a produsului si aplicarea igienica. Imi place mult cand producatorii tin cont de astfel de detalii astfel incat sa nu contaminam produsul de la prima utilizare. Il gasiti in farmacii sau in magazinul online Ivatherm.

Asa cum spuneam, produsul este un hibrid, serum-ulei si de aceea contine mai mult decat agenti emolienti, am remarcat in formula sa si vitamina A si o forma de acid hialuronic, pe langa alte ingrediente cotate cu BEST de Beautypedia. Ambii iritanti pe care i-am indentificat in formula au rolul de a parfuma placut produsul, eu nu ma dau in vant dupa produsele parfumate, dar tinand cont ca sunt singurii, cred ca pielea ii poate tolera daca nu sufera de o sensibilitate deosebita. Nu ma pricep foarte bine la analiza ingredientelor, dar ma bazez pe dictionarul de cosmetice si putina intuitie, va las si voua formula sa o studiem impreuna.

Ingrediente: AQUA (WATER), GLYCERINPROPANEDIOLPENTYLENE GLYCOLPOLYSORBATE 20HYDROLYZED YEAST EXTRACTTOCOPHERYL ACETATEGLYCERYL POLYACRYLATEGLYCERYL CAPRYLATE, TROMETHAMINE, AVENA SATIVA KERNEL EXTRACTCHLORPHENESINDISODIUM EDTAPARFUMPOLYGLUCURONIC ACIDLAMINARIA DIGITATA EXTRACTSODIUM HYALURONATESODIUM BENZOATEPOTASSIUM SORBATEHEXYL CINNAMAL, BENZYL SALICYLATE.

Voi folositi uleiuri pentru ingrijirea pielii? Le preferati pe cele vegetale, cele imbunatatite chimic de producatorii de cosmetice sau va feriti de ele?

(Visited 4,185 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!