ceai-celmar-teavalley

Nu-i moment mai bun ca iarna sa savuram o cana cu ceai! Cand de voie, de dragul de a simti aromele care se impletesc in el si care ne delecteaza atat nasucurile delicate si rosii de frig, cat si papilele gustative, cand de nevoie, pentru ca ceaiul este, nu-i asa, cel mai clasic remediu pentru raceala – nu o vindeca, dar te face sa te simti mai bine.

Vreau sa va impartasesc o descoperire din 2014 si 2015 – si cum am facut pozele cu bradutul in spate, e clar ca trebuie sa va povestesc repede despre ele, pana nu trece de tot sezonul si se termina sarbatorile pe vechi. Intamplator, e vorba de doua ceaiuri similare, in sensul ca ambele sunt cu fructe si sunt condimentate cu o aroma care-mi aminteste de cozonacii si placintele mamei. Si mai au un avantaj: amandoua se gasesc in magazinele din Romania, pentru ca ceaiurile de iarna trecuta erau toate de pe iHerb si m-am gandit sa fac lucrurile putin mai simple si sa va arat ceva ce puteti savura imediat ce va intoarceti de la magazin.

Celmar Fruit Harmony cu Visine si Rom

ceai-celmar-visine-si-rom

Acum vreo doi ani, tot asa, in mijlocul unei zile de iarna friguroasa, voiam sa ma ascund cu o prietena la povesti si la ceva cald de baut. Eu, moarta dupa cofeina, mi-am luat un latte lung cat pentru multe povesti. Ea si-a luat ceai si mirosea asa de bine incat mi-am bagat nasucul si-apoi si botul in cana ei, sa gust, desigur. Bun, bun, da-mi plicul sa vad ce e! Era Celmar cu visine si rom.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

L-am cumparat de vreo 2-3 ori pana acum si-mi place mult. In general imi plac ceaiurile mai acrute, ani de zile am baut exclusiv ceaiuri care imprumutau aroma fructelor de padure, asa ca Celmar cu visine si rom se incadreaza perfect in profilul meu de bautor de ceai, ca sa ii spun asa. Romul se simte mai degraba ca miros decat ca gust, mie gustul mi se pare ca se duce spre cel al samburilor de visine, poate e unul din motivele pentru care imi place atat de mult.

Si apropo de rom, el este adaugat doar sub forma de aroma, deci il puteti consuma linistite in timpul zilei. Ceaiul contine calicul de Hibiscus sabdariffa, mar, macese, frunze de mur, visine si arome – aromele adaugate nu-s ideale intr-un ceai, dar nici nu vorbim de un ceai cu super-pretentii. Recomandarea este de a-l infuza 3-5 minute, eu il uit in cana si nu mi se pare ca aroma devine prea intensa.

Celmar cu visine si rom primeste puncte bonus pentru cutia eleganta si plicurile ambalate individual. Face parte din colectia Fruit Harmony, eu n-am vazut pana acum si alte arome, dar banuiesc ca nu e singurul. Costa intre 6 si 8 lei, in functie de magazinul din care il cumparati (l-am vazut chiar si pe **, comercializat de partenerul Mega Image, la 5,69 lei), si are 20 de pliculete.

Tea Valley cu capsuni si vanilie

tea-valley-ceai-capsuni-si-vanilie

In lumea ceaiurilor Tea Valley m-a introdus o cititoare a blogului care mi-a trimis in miezul toamnei un colet cu niste carti, bombonele si cateva plicuri de ceai – cateva erau Tea Valley si, dupa ce l-am savurat pe primul (alb cu mure, daca-mi amintesc bine), mi-a ramas in cap ca trebuie sa mai incerc si altele de la ei.

In Profi am gasit o adevarata colectie: diverse sortimente de ceaiuri negre, verzi, simple sau cu arome, plus cateva ceaiuri cu fructe – le puteti vedea aici. Eu m-am indreptat catre cutia frumos colorata a ceaiului cu capsuni si vanilie, motivata de predilectia mea catre ceaiurile cu fructe de acest gen.

Ceaiul Tea Valley contine flori de hibiscus, mere, macese, arome naturale de capsuni si vanilie, frunze de mur dulce, capsuni (1%) si pastai de vanilie (0,1%) si se recomanda a fi infuzat 8-10 minute. Aroma sa, potentata de adaosul mentionat si pe ambalaj, e suficient de puternica incat sa pun doua plicuri la 600 ml de apa, iar gustul, desi e tot acrisor la baza, e cu siguranta mai dulceag decat al ceaiului Celmar.

Cutia mea a costat 3 lei si are 20 de plicuri fara ambalaj individual. Am vazut ca exista si cutii cu 15 pliculete ambalate, preturile ceaiurilor sunt oricum micute, de pana in 4-5 lei, sunt produse in Polonia, iar pe cutie scrie ca e distribuit de Profi, ceea ce ma face sa cred ca nu se gaseste decat la ei. Online nu am gasit informatii prea multe si nici sa-l vanda vreun magazin.

Mai am doua ceaiuri despre care vreau sa va povestesc si sunt mereu curioasa sa incerc sortimente noi. Apropo de asta, am vazut si-o oferta pe Iherb pe care sa vi-o impartasesc: daca dati comanda azi, adaugat in cos cutia Twinings cu diferite sortimente de ceai, costa doar 1$ – in cosul meu apare chiar la 3,34 lei, deci si mai putin. Despre ceaiurile de pe iHerb pe care le-am incercat eu puteti citi aici si aici.

Ma ajutati cu recomandari? Ce fel de ceaiuri preferati sa beti?
Beti ceai mai accesibil (cate un kilogram, ca mine) sau preferati aromele mai pretentioase pe care sa le savurati mai intens?

(Visited 1,922 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!