Mai tineti minte pantofii astia in cel mai dulce roz deschis?

Mult m-am mai gandit daca sa-i iau sau nu, mai ales ca n-au fost tocmai ieftini. Mi-au placut extrem de mult, design-ul, culoarea si mai ales confortul oferit ma faceau sa las banii acolo, insa mi-a fost tare teama cu intretinerea lor. Mai ales acum, de cand Copila incepe sa mearga, au mult de tras, saracii, nu sunt tocmai bland tratati de piciorutele ei inca instabile.

Noroc cu o doamna de la magazinul de unde i-am cumparat, care mi-a impartasit cum sa curat incaltamintea din piele intoarsa – o metoda simpla si eficienta si pe care o folosesc de cand i-am cumparat. Va povestesc si voua, poate aveti deja incaltaminte din piele intoarsa sau va doriti o pereche, in vreo culoare de-asta dulce, si va faceati aceleasi griji ca mine, ca se va distruge dupa prima purtare.

Asa aratau pantofii mei dupa plimbare, calcata fiind pe picioare de… prea multe ori:

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Ce folosesc ca sa curat incaltamintea din piele intoarsa?

  • pantofii cei murdari
  • un amestec de apa si otet in parti egale (si intr-o cantitate mica, nu e nevoie de prea mult)
  • o bucata de perdea veche – cum se faceau la Pascani pe timpuri, daca sunteti de varsta mea si va amintiti ce cumparau bunicile.

Perdeaua este suficient de moale cat sa nu distruga pielea intoarsa, periile de orice tip sunt prea dure si in timp vor toci pielea, iar apa si otetul curata bland si eficient.

Am frecat cu blandete pantofii cu bucata de perdea inmuiata in amestecul de apa cu otet si la sfarsit aratau cam asa:

10 minute mai tarziu, pantofii se uscasera si erau gata de plimbare:

Dupa cum vedeti, arata ca noi, desi culoarea asta roz este foarte pretentioasa. Pana acum cred ca i-am curatat astfel de cel putin 10 ori si nu am observat sa se degradeze pielea.

Recunosc ca, dupa experienta asta, voi avea mai mult curaj sa cumpar incaltaminte din piele intoarsa, indiferent de culoare, pentru ca iata, se poate intretine foarte usor. Plus ca pantofii astia cu siguranta ar fi fost mult mai uratei daca erau din piele normala, si eventual si neagra – cum tindeam eu in mod normal sa imi cumpar.

Sper sa va ajute si pe voi aceasta metoda prin care imi curat incaltamintea din piele intoarsa, daca aveti deja astfel de pantofi acasa sau daca va face ceva cu ochiul din magazine.

Ce alte ponturi pentru curatarea incaltamintei aveti – piele, piele intoarsa, piele lacuita? 

(Visited 41,782 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!