Initial am urmarit sporadic episoade pe la tv, cred ca pe Pro TV sa Pro Cinema. Apoi am vazut cateva episoade din seria 5 (din 6) intr-un concediu ca se uita iub la el. Desi incarcat cu violenta si scene dure (pe alocuri chiar scarboase), mi-a placut si l-am downloadat.

Este vorba despre o inchisoare de maxima securitate in SUA si, mai exact, despre viata detinutilor inchisi intr-un sector experimental din acest penitenciar, care ofera ceva mai multa libertate. Persoanele inchise sunt in general exponentii unor medii diferite: gasim in OZ un avocat alcoolic, un lider musulman, un bolnav mintal, raufacatori din toate paturile societatii: arieni, latino-americani, sicilieni, irlandezi, negri. Toti lupta pentru a le fi mai bine si cam calca totul in picioare. Majoritatea celor de acolo nu a scrupule, fie ca e vorba de detinuti, gardieni sau persoane publice a caror imagine este influentata de ce se intampla in penitenciar.
A fost un serial pe care l-am urmarit in vara si l-am terminat abia de curand din lipsa de timp. Mi-a placut, desi sunt o gramada de scene atat de crude incat efectiv am intors capul. Stiu ca multe dintre chestii sunt exagerate, dar serialul asta mi-a adus aminte de alta fata a societatii, una pe care serialele de gagici pe care le urmaresc eu nu prea o evoca.

V-ati uita(t) la Oz?

(Visited 51 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!