prea-multe-produse-de-machiaj

Cele doua notiuni din titlu se cam bat cap in cap, nu-i asa? Cumva e un lucru de la sine inteles ca un beauty blogger sa colectioneze cat mai multe produse cosmetice, smacuri si cremute, pe care sa le testeze cu stoicism si sa le compare intru informarea cititorului in cautare de recomandari de cosmetice.

Motivele pentru care un beauty blogger ajunge sa aiba mai multe produse decat un consumator obisnuit le-am asternut pe blog, am mai scris despre obiceiul meu de a reduce posesiile din slujba infrumusetarii si cum triez si organizez cosmeticele in mod eficient, reiau foarte putin ca sa intelegeti de unde vine intrebarea mea din titlu.

La cateva luni ma apuca o oboseala teribila din cauza supra-incarcarii sertaraselor si dulapioarelor cu produse cosmetice si simt nevoia sa ma debarasez de produsele pe care simt ca nu le iubesc cu adevarat si pe care nu le folosesc cat trebuie. Asta ma lasa cu raftulete aerisite, in care gasesc cu usurinta ce am nevoie si in care troneaza doar produsele de care am cu adevarata nevoie sau le folosesc cu drag.

Desigur, dupa asa o triere si reducere uneori la jumatate sau mai putin a cosmeticelor, colectia mea nu mai seamana cu marile colectii ale bloggeritelor din strainatate. Daca stau sa ma gandesc, nu cred ca a semanat vreodata si nu cred ca am avut o colectie in adevaratul sens al cuvantului (nici chiar atunci cand am avut mai multe decat as fi putut folosi).

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Ce scriu nu se vrea a fi o critica la adresa colegelor mele de breasla care au mai multe cosmetice. Le admir ca le pot pastra, ca folosesc o varietate de produse si ca-si parasesc zona de confort, treaba la care eu nu prea m-am priceput niciodata. Toate cele scrise sunt doar simple constatari, dupa ceva timp de zbateri si dezbateri din mintea mea.

produse-cosmetice-vintage

Pot fi un beauty blogger cu putine cosmetice?

As incepe prin a-mi face mea culpa ca atunci cand aveam multe, nu am scris despre mai multe dintre ele. Nici acum, avand semnificativ mai putine, nu scriu despre toate, desi e clar ca, daca le-am pastrat, ar merita sa vada lumina blogului.

In urma cu niste ani ma gandeam ca, daca nu am sau nu cumpar cosmetice noi, nu o sa am despre ce scrie. Acum teama mea mi se pare hilara, sincer. Cumparam cosmetice incercand sa-mi cultiv motivatia de a scrie pe blog, insa am descoperit, in special in ultimii doi ani, ca motivatia vine din alta parte: din comunitatea creata in jurul blogului si din rezonanta pe care textele mele o au in ochii si inima cititorilor.

Cand am inceput sa scriu pe blog, aveam 24 de ani, adunasem diverse nemultumiri legate de aspectul fizic si eram avida de informatii in incercarile mele de a-mi corecta neajunsurile. In toti acesti 6 ani, am descoperit ca ingrijirea pielii, parului si unghiilor si-un machiaj bine facut imi imbunatatesc aspectul fizic, dar pace cu mine trebuie sa fac altfel.

Mi-am cultivat noi preocupari, privesc cosmeticele ca pe un prilej de joaca, transform produsele de ingrijire in surse de rasfat si am descoperit ca o bautura, o mancare sau o vorba buna pot aduce si ele zambetul pe chip, care e mai important decat orice fard.

romanian beauty blogger

Frumusetea nu sta numai in ingrijirea chipului si machiaj, ci si in frumusetea si linistea sufletului. In ultima perioada am mai diversificat putin aria subiectelor abordate pe blog, pentru ca si preocuparile mele sunt mai diverse si imi aduc satisfactii pe care un machiaj reusit n-ar putea intotdeauna sa o faca. Pana la urma cred ca e normal ca la 30 de ani sa vad lucrurile din jur si sursele de frumusete altfel decat o faceam la 24…

Voi v-ati transformat modul de a aborda frumusetea si accesoriile ei de-a lungul timpului?
Cum vedeti diversificarea subiectelor abordate pe blogurile de beauty?

(Visited 872 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!