kim kardashianfoto 1 // foto 2 // foto 3

Aseara mi-a trimis draguta de sora-mea pozele de mai sus cu Kim Kardashian si ne apucam noi de dezbatut pe tema machiajului, a limitelor sale si cum mult devine prea mult cateodata. Tot ea m-a impins de la spate sa imi dau cu parerea si in cadru (ne)oficial, pe blog.

Multa cerneala virtuala a curs pe tema machiajului impecabil al lui Kim Kardashian, in special tehnica de conturare folosita de makeup artist-ul ei (Mario Dedivanovic, pentru cele interesate), interpretata si reprodusa in fel si chip pe internet. E bine sa iti fie provocata mintea si sa incerci sa te auto-instruiesti pentru a obtine un rezultat comparabil cu munca unei celebritati, dar cred ca uneori s-au omis niste chestii elementare…                                                      

Problema e ca multe fete au inceput sa poarte asa ceva pe strada. Cele trei fotografii ale lui Kim au fost facute la acelasi eveniment, din diverse unghiuri, cu lumini si filtre diferite, iar diferenta e graitoare: tenul care e neted si perfect evidentiat de la departare arata foarte incarcat de aproape.

Acum, sa ne intelegem, toata lumea are pori, toata lumea are unghiuri bune si unghiuri proaste, iar acesta este un machiaj pentru un eveniment, mai elaborat si mai consistent pentru a da bine pe camera. Dar totusi, uneori mult inseamna prea mult pentru ca, in umila mea parere, sub cantitatea mare de machiaj, care evidentiaza, de aproape, porii intr-un mod deloc flatant, eu vad la Kim Kardashian un ten chiar frumos, fara cosuri, fara denivelari sau alte dracii similare si cu niste linii fine – pentru o tipa de 34 de ani, pare a avea un ten chiar fain. Ma intreb daca era, in cazul asta, intr-adevar nevoie de o cantitate atat de mare de produs.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Desigur, mai e eternul deranj legat de retusul fotografiilor pana la perfectiune, o practica blamata si mult analizata deoarece induce o presiune extraordinara asupra femeilor, ca tot notam mai sus ca toata lumea are pori (si cosuri, si riduri, lista ramane deschisa). Asistam deunazi la o discutie intre bloggerite pe aceasta tema, discutie inceputa de la niste poze neretusate cu Beyonce de la o campanie L’Oreal din 2013, accidental scapate pe internet, zice-se, si apoi scoase dupa ce a apucat toata lumea sa le vada. Ooopsie – sau nu. Deranjul nu-i neaparat ca are femeia un cos sau un por sau un rid, ci ca diferentele sunt foarte mari intre original si varianta editata. Si ce-ar mai fi editorialele sau reclamele pentru cosmetice daca nu s-ar retusa nimic niciunde? Undeva trebuie trasata linia dintre retus si denaturare a adevarului.

Ma mai intriga si numarul mare de persoane pe care le vad purtand pe strada un machiaj atat de elaborat si incarcat. Imaginati-va ca ce vedem noi mai sus e in lumina reflectoarelor, insa mie lumina soarelui mi se pare si mai necrutatoare cand vine vorba de machiaj si cred ca stiti si voi ca asa ceva in soare ain’t pretty. 

Una peste alta, va invit sa imi spuneti parerea voastra:

De unde pana unde avem nevoie de machiaj si cand intra Photoshop-ul in scena? Ce vi se pare acceptabil cand vine vorba de bune practici de machiaj si fotografie?

P.S.: Daca aspectul porilor e ceva deranjant pentru voi, aruncati o privire la articolul Larisei. Eu recunosc ca sunt foarte tentata sa incerc recomandarea ei.

(Visited 2,437 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!