Toata lumea proclama hidratarea in anotimpul calduros, minim doi litri de apa, asta e regula principala, nu? Insa pe langa hidratarea din interior, trebuie sa ne ajutam corpul si din exterior, mai ales pe timp de vara, cand soarele parjoleste tot!

Sunt extrem de incantata de trei produse recent (re)descoperite si-am decis sa le tratez impreuna, pe scurt, in ordine aleatorie, daca tot au functii similare! And the nominees are:

 

Incep cu o iubire veche: Elseve Total Repair 5 Miracle Instantane, despre care am scris in urma cu cateva luni aici. Este un tratament de par care promite sa actioneze mai rapid decat o masca, nu trebuie lasat decat cateva secunde in care sa-si faca treaba. Rutina mea de baie ii permite sa stea mai mult in par (in timp ce-mi fac eu de treaba cu un alt produs pe care il vom aborda azi – si cred ca deja stiti despre cine este vorba :D), insa indiferent de durata de actionare, tratamentul Total Repair 5 isi face treaba: par moale, matasos, usor de descurcat! Ori eu exact asta imi doresc, ca am parul des, care se regenereaza relativ usor si cateva fire cazute nu ma sperie, stiu ca am multe altele in loc care insa trebuie ingrijite ca sa arate bine.  Primul tub s-a terminat in sase luni si l-am inlocuit cu masca Garnier Naturals cu ulei de argan si merisoare (despre care am scris cateva impresii initial bune aici), insa intre timp am renuntat la ea pentru ca nu era suficienta pentru parul meu si-am decis sa cumpar din nou Elseve Total Repair 5 Miracle Instantane. A facut fata cu brio asta iarna si pare sa faca o treaba la fel de buna si pe parul meu chinuit de soare, asa ca deocamdata ii raman fidela!

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Unul dintre cele mai recente produse incercate este balsamul de buze Korres cu iasomie. L-am luat la un blogsale al Cameliei din pura curiozitate de a incerca un produs Korres, brand pe care il aud mentionat tot mai des. Alegerea a fost una foarte buna, se pare: sunt atat de dependenta de acest balsam, incat le ignor pe toate celelalte ( pe care le gasiti aici)! Desi am avut grija sa plasez cate unul in fiecare zona in care mi-ar fi la indemana, prefer sa ma ridic si sa scot Korres din geanta decat sa-l folosesc pe cel aflat practic langa mine. :)

Desi nu sunt tocmai fana a acestui tip de ambalaj (pe considerente igienice), consistenta produsului nu cred ca ar fi permis folosirea unui alt tip de recipient. Balsamul e ca o crema-gel mai consistenta, incolor pe buze, foarte hidratant si atat de parfumat incat, de fiecare data cand il deschid, stau cateva secunde cu nasul in cutie inainte sa-l folosesc. Nu stiu in ce masura pot sa-i asemuiesc aroma cu cea a iasomiei, dar miroase a ceva dulce care-mi aminteste de copilarie si imi e imposibil sa spun concret a ce! Am dat recipientul la mirosit mai multor persoane, mi-au spus cam aceeasi chestie. Eu si sotul suspectam crema de zahar ars, insa am zis ca trebuie sa fac una zilele astea ca sa ne verificam teoria!

Pe langa calitatile sale olfactive, balsamul Korres cu iasomie se aplica intr-un strat delicat pe buze, lasand un luciu discret. Mi-ar fi placut sa aiba si factor de protectie solara ca sa fie ideal, insa acesta nu este trecut pe ambalaj, deci cred ca lipseste. Persista destul de bine pe buze (tinand cont de tentatia permanenta de a-l manca) si hidrateaza pentru cateva ore. Simt nevoia sa-l aplic de doua, maxim trei ori pe zi, ceea ce e bine pentru mine, tinand cont ca alte produse le-as fi aplicat chiar mai des.

Si ultimul star al zilei: Nivea In Shower Body Lotion pentru piele normala. Produsul a fost o inspiratie de moment, l-am regasit mentionat destul de des si citisem putin despre calitatile sale, asa ca am decis sa-l testez. Cand vine vorba de crema de corp, nu ma pot disciplina nicicum: sa ies din dus, sa ma dau cinci minute cu crema, sa astept zece sa intre in piele, sa ma imbrac si sa transpir instant in haine toata crema hidratanta… Neah, nu prea ma ating de crema de corp nici iarna, daramite vara! Asadar, Nivea In Shower Body Lotion a fost aleasa in special pe considerente de lene si curiozitate.

In mod normal ajungeam sa ma dau cu crema de corp maxim o data pe saptamana, insa am aplicat lotiunea Nivea la fiecare dus! E evident ca a fost un succes, nu? Si e asa pentru ca imi vine foarte usor sa o folosesc si nu mai exista atatia timpi de asteptare pana sa ma imbrac, pielea se simte hidratata, insa nu incarcata sau imbacsita si nici nu mi-a provocat vreo explozie acneica pe spate sau piept (zone predispuse la astfel de probleme). Am folosit-o si inainte de autobronzant (Alverde, dar asta e deja alta poveste), un test foarte bun pentru ca autobronzantele pateaza de obicei portiunile uscate de piele, insa de aceasta data nu am avut probleme.

Si cateva cuvinte despre produs, nu doar despre efectele lui: ambalajul ochios permite dozare buna si are toate informatiile inscriptionate clar si evident. Produsul are consistenta unei creme spumoase, e destul de spornic (eu pun cam de cinci ori cam cat o moneda de 50 de bani) si se intinde bine. Il folosesc dupa ce imi spal corpul cu gel de dus si clatesc bine, atat dupa gel de dus, cat si dupa lotiunea Nivea. Parfumul inconfundabil al gamei Nivea se pastreaza si pentru acest produs, dar ma bucur ca nu ramane pe piele pentru ca nu ma incanta in mod deosebit.

In final, am analizat succint si ingredientele: aqua, cera microcristallina (emollient), Paraffinum liquidum (emollient), glycerin (Skin-Identical/Repairing Ingredients), cetearyl alcohol (Thickeners/Emulsifiers, Emollients), hydrogenated coco-glyceride (Thickeners/Emulsifiers, Emollients), stearyl alcohol (Thickeners/Emulsifiers, Emollients), myristic alcohol,  maris sal, sodium carbomer (Film-Forming/Holding Agents), sodium acrylate (Thickeners/Emulsifiers), aluminum starch octenylsuccinate (Thickeners/Emulsifiers, Absorbent), phenoxyethanol (Preservatives), methylchloroisothiazolinone (Preservatives, Irritants), linalool (fragrance, irritants), benzyl alcohol (Miscellaneous), butylphenyl methylpropional (fragrance, irritants), geraniol, limonene (fragrance, irritants), alpha-isomethyl ionone, parfum

(best, good, average, poor) – Vi se par utile astfel de analize de ingrediente?

Formularea e bunisoara, in umila mea parere (formata cu ajutorul CosmeticsCop): multi emolienti (avand in vedere ca produsul se clateste, e probabil foarte bine), chiar si un ingredient skin identical, cativa iritanti la sfarsit sub forma de parfum si cateva ingrediente neidentificate.

Ati incercat vreunul dintre produse? Voi ce produse hidratante folositi vara?

(Visited 486 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!