Dat fiind faptul ca e primul review de carte pe care il fac, simt nevoia sa mentionez cateva lucruri. O sa mentionez deseori carti din colectia CHIC pentru ca imi place sa le citesc, sunt carti care se preteaza unei lecturi de vacanta, nesolicitante. Am citit suficiente carti complicate cand am fost nevoita, acum, cand nu mai am lista de lecturi obligatorii, putini neuroni ramasi nestresati si prea putin timp liber, prefer sa citesc ceva relaxant si nu vreo opera complicata si greu de digerat. Acestea fiind spuse, sa incepem.

“Anumite fete este continuarea romanului Super‑tare la pat, avind‑o ca eroina pe Cannie Shapiro, jurnalista de succes. La treisprezece ani de la intimplarile din Super‑tare la pat, protago­nista este acum mama, preocuparile sale sint fiica adolescenta si rebela, pe nume Joy, cariera scriitori­ceasca, relatia cu sotul ei, medicul Peter Krushelevansky, mincarea organica si, mai nou, cursurile de yoga. Viata ei pare sa se fi inscris intr‑un circuit minunat de previzibil, cu toata linistea la care rivnise si, de asemenea, tandretea si iubirea unei familii. Dar, din clipa in care Joy devine interesata de secretele de mult ingropate ale familiei, trecutul revine cu putere in viata lor de familie, supunind‑o pe Cannie la noi incercari si pe fiica ei la efortul de a intelege viata cu mai multa maturitate si umor decit pina atunci.”   Cam asta e actiunea cartii in mare, cei de la Polirom au scris prea bine recenzia ca sa ma mai chinui si eu sa fac alta.
E adevarat ca unele lucruri sunt previzibile, oricum n-as vrea sa dezvalui niciunl dintre ele. Totusi, exista si elemente surpriza. Fata de alte carti din colectia CHIC aceasta este mai realista si nu prea te face sa exclami: “Da-o incolo! Care erau sansele sa se intample asa ceva in viata reala?”
Desi este continuarea unui alt roman, ofera toate explicatiile necesare in ceea ce priveste referirile la romanul anterior pentru a intelege actiunea. Cand m-am apucat de ea, nu stiam ca ar mai avea si o prima parte. Si aceea pare interesanta, o sa incerc sa o gasesc.
Este o carte lejera, vi-o recomand pentru drumuri cu metroul pana la serviciu, cand stati la coada la doctor sau aveti drumuri lungi de facut cu trenul. Nu spun cat de bine s-ar citi pe un sezlong langa piscina, asezonata cu un cocteil, ca sa nu starnesc depresii, daca vara tot e pe terminate.
As mai adauga ceva: oricat de dragute ar fi cartile astea din colectia CHIC, pretul lor mi se pare mare pentru valoarea lor reala. Eu am cumparat cateva cand le-am gasit la promotie si erau la 10 lei, dar nu cred ca as da cate 30-40 lei pe ele, mai ales in ritmul in care le devorez eu. Varianta de compromis la care am ajuns este sa le imprumut de la biblioteca. In orasul meu natal, biblioteca are mai multe titluri si sunt cautate. In Bucuresti singura biblioteca ce face imprumuturi din cate stiu eu este Biblioteca Metropolitana Bucuresti, care are mai multe filiale. Ion Neculce este situata exact la iesirea de la metrou Dristor 2 spre Baba Novac, deci se poate iesi de la metrou si intra imediat inapoi daca aveti drum pe magistrala aceea. Are si destule titluri CHIC, eu de acolo imprumut. Totusi, pentru a va putea face abonament, trebuie sa aveti domiciliul in Bucuresti sau viza de flotant.

(Visited 109 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!