Bună să vă fie dimineața de duminică!

Prima săptămână de după concediu a fost destul de brutală pentru mine, ne-a fost destul de greu să reintrăm în vechea rutină, iar peste tot ce aveam de făcut, s-au adăugat și provocări noi.

Prima dintre ele și cea mai importantă e faptul că Băiețel a început să mănânce solide. Îndeplinea toate condițiile, împlinise deja și 6 luni, așa că a urmat pasul firesc. Deocamdată e la capitolul explorare, i-am dat câteva lingurițe din alimentele mărunțite cu furculița, dar în mare parte încerc să îi ofer alimentele astfel încât să poată să le prindă și să le mănânce singur. Dăm înainte încet, căci el are și teren alergic, așa că am ceva emoții.

În plus… de fapt, în continuare, Copila nu merge la grădiniță, deși marele plan era să o ducem din această săptămână. Din cauza pandemiei, toate școlile și grădinițele din Bacău intrat în scenariul roșu, așa că a rămas și ea acasă.

Nu e nimic nou, e acasă din martie, am mers în formula asta toată vara, dar cred că m-a cam ajuns oboseala ritmului alert zilnic și a nopților dormite pe bucăți. Așa că mi-a fost destul de greu să mă obișnuiesc cu ideea că rămâne în continuare acasă, mă agățasem de speranța că va fi mai bine când va merge la grădi un pic prea devreme…

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

În plus, Băiețel e din ce în ce mai mobil. Imediat ce ne-am întors acasă am descoperit că se poate ridica în genunchi susținându-se de margine, așa că i-am coborât salteluța la nivelul intermediar. Și-a perfecționat simțitor ridicatul în funduleț, iar târâitul pe podea devine tot mai clar un mers în patru labe, după cum am descoperit ieri. Și de asemenea, se străduiește să se ridice în picioare…

Partea bună e că ei încep să se înțeleagă tot mai bine. Băiețel e pasionat de sărit, iar Copila e mândră nevoie mare că a învățat de la ea – nici noi nu am contrazis-o. El are un fel anume de a gânguri când o vede, iar ea în mare parte e drăguță sau măcar tolerantă cu el.

Fiindcă tatăl lor a fost în concediu, am profitat și eu să ies doar cu ea la plimbare, mai ales că am avut și niște încleștări mai ales la începutul săptămânii. Tind să cred că a dat roade strategia pentru că, deși ieri nu pre apucasem să stăm deloc împreună, seara, după ce a adormit fratele ei, mi-a sărit în brațe, s-a culcușit și mi-a zis că sunt cea mai bună mamă pentru că am născut-o.

Am reușit să mai facem o excursie scurtă, cât ne-a mai permis vremea și concediul Lui. Ne-am dus la Roman, în parcul municipal, unde se află un mic părculeț zoologic și un lac pe care se fac plimbări cu hidrobicicleta. Nu ne-am sincronizat excelent cu programul de somn al lui Băiețel, așa că eu am rămas să îl alăptez și adorm, iar Copila s-a plimbat cu hidrobicicleta împreună cu El. S-a bucurat mult să vadă lebede, îi plac mult mai ales datorită poveștii lui Hans Christian Andersen, după cum cred ca am mai scris recent.

Apoi i-a plăcut mult și părculețul cu animale, în special păunii si căprioarele. Au fost câteva ore petrecute la aer, făcând altceva decât rutina de acasă și ne-a prins bine tuturor (deși Băiețel n-a fost impresionat deocamdată).

În materie de noutăți pentru mine, am chiar două și asortate. Prima dintre ele este fardul lichid de la Melkior, lansat chiar în această săptămână. Sunt 3 nuanțe, iar eu am primit-o pe cea care îmi place cel mai mult, un roz auriu duo-chrome, numit Party Girl. Deși e o nuanță înțesată cu sclipici și nu e neapărat cel mai discret fard, nu e nici atât de vizibil încât să îl consider nepotrivit pentru zi. Mai ales acum, când rujul și blush-ul nu se mai văd de sub mască, simt nevoia de un pic de culoare la ochi.

Iar cea de-a doua pată de culoare roz este din sfera vestimentară. Mi-am cumpărat pentru a doua oară aceeași pereche de încălțări casual Marelbo, pentru că cea pe care o aveam acasă am purtat-o în disperare timp de doi ani și jumătate și avusese și zile mai bune. Așa că am decis să iau o pereche nouă și sper să mă țină așa cum m-a ținut și prima și să nu scoată Marelbo modelul ăsta din producție.

Voi ce-ați făcut săptămâna asta?

(Visited 140 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!