Bună să vă fie dimineața de duminică!

Scriu azi la capătul unei săptămâni nu tocmai ușoare, dar în care mi-a fost mai bine decât în cea anterioară.

Sunt și eu puțin uimită, căci am rămas din nou singură cu ambii copii în timpul zilei. Sper ca voi să mă citiți din locuri mai ferite, dar în Bacău incidența infectărilor cu coronavirus a crescut alarmant, așa că școlile și grădinițele sunt în continuare închise.

Pe la jumătatea săptămânii, am rugat-o pe mama să ne facă o scurtă vizită -cu bunicii am continuat să ne vedem pe toată perioada pandemiei, deși în rest am cam evitat contactele, cel puțin în interior. Am reușit să organizez programul de somn și masă ca să mergem mai departe în aceeași formulă de trei pe timpul zilei, chiar dacă a apărut o provocare suplimentară: mesele lui Băiețel. Problema e să reușesc să îi și gătesc (ca să primească și altceva decât chestii la abur), iar aici mai am de lucrat la organizare.

lingurite-num-num

Băiețel este destul de dornic să mănânce, vrea și singur, dar acceptă și ajutor. Nu am încercat încă o masă la care să îl hrănesc doar eu pentru că îmi doresc ca și el să se hrănească preponderent singur – sistemul a funcționat bine și pentru Copilă. Ce nu am avut la ea și mi se parte extrem de util la el sunt *lingurițele Num Num*, care au o formă deosebită ce le permite bebelușilor la început de diversificare să consume și bucăți prea mici pentru a fi prinse în mână.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

De săptămâna asta, Băiețel are și un dinte care a reușit să spargă gingia și, o dată cu ea, și nervii maică-sii. În două dintre seri a adormit teribil de greu și a plâns ca în vremrea refluxului – zeci de minute, în șir, chiar nu îmi era dor, vă zic. Mi-era milă și de el, și de mine, mai ales că e primul dinte care erupe și mai sunt atâția de ieșit.

În plus, mersul în patru labe e din ce în ce mai sigur și acum se ridică în picioare cam peste tot unde reușește să găsească sprijin: de canapea, de pătuț, de pat, de mâinile noastre.

Copila în schimb a început să fie tot mai interesată de activitățile pe care le primește de la doamnele educatoare. Ea nu le-a cunoscut încă pentru că urma să înceapă în această toamnă să meargă la o altă grădiniță decât cea unde a fost. Dar chiar și așa, se bucură când primește feedback-ul lor pozitiv.

Ieri dimineață s-a trezit întâi el, l-am adus cu mine în pat, apoi ea, care a venit la noi și a adus și o carte. Le-am citit amândurora cum faceam și când am rămas singuri acasă, doar că atunci Băiețel sugea și adormea și prea puțin îi păsa lui de cărțile noastre. A fost o perioadă când cam uita să sugă și se uita la cartea pe care citeam noi, așa că am schimbat rutina de somn, iar ieri dimineață a stat numai cu ochii în carte, foarte atent. Ieri am citit Ce, cum și de ce simt, de Ioana Macoveiciuc.

Tot ieri am făcut și o pâine caldă, e mai ușor pentru mine să gătesc când e și El acasă și ne împărțim altfel responsabilitățile. Iar mirosul de copt în vremurile acestea deja reci e ceva special pentru mine.

Singurele mele momente pentru mine sunt seara, după ce se culcă copiii. Iar săptămâna asta am profitat de vreo două seri ca să-mi fac procedura de epilare IPL, căci cam trecuse perioada. Ieri după-amiază am prins 10 minute să mă dau și cu ojă. Nu port culori pretențioase în perioada asta, se întâmplă să nu am timp să șterg oja când începe să sară, așa că prefer culorile permisive, cum e acest roz Essence, Sweet As Candy. Le port des și fără ojă, dar îmi par unghiile mai ingrijite astfel.

Mi-am spălat chiar și pensulele (se vede că e mai ușor când e și El acasă), făcusem și poză să vă arăt, cu acest prilej, și ce pensule au rămas la vedere, pentru uz frecvent, dar am ceva probleme cu pozele din telefon.

Apropo de asta, sunt tare mâhnită că mi-am luat recent spațiu suplimentar în iCloud, însă pozele din telefon nu se transferă acolo. Am cam 6gb de poze în iCloud, iar pe telefon sunt 21 gb. Nu stiu ce setare am făcut greșit, dar dacă ați pățit și aveți vreun pont, vă rog să mă luminați.

Voi ce-ați făcut săptmâna asta?

(Visited 94 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!