Am fost de curand in farmaciile Sensiblu si, daca tot eram acolo si intrigata de ce povestea la un moment dat MooNy, si anume ca a primit mai multe mostre, m-am gandit sa intreb in farmacie ce crema imi recomanda pentru tenul meu si sa cer si mostre.
Am intrat intai in farmacia vizavi de Real Vitan si am intrebat, domnisoara de acolo sugerandu-mi intai o crema de la Avene, am uitat cum se numea, oricum nu despre asta era vorba. Cand am intrebat-o de mostre, s-a scuzat ca nu are decat de la La Roche Posay ceva ce mi s-ar potrivi si mi-a dat Hydreane, doua mostre. Fata era destul de pregatita si sigura pe ce spunea in prezentarea celor doua creme, imbracata si aranjata corespunzator. Ce-i drept, nefiind foarte interesata sa cumpar si nici prea in tema, nu jucam rolul unei cliente dificile, insa mie mi se pare ca “era de acolo”. Dupa ce mi-am primit mostrele si explicatiile, i-am multumit tipei si mi-am continuat drumul spre casa.
In statia lui 135 de la McDonald’s Dristor mai vad un Sensiblu si intru si intr-acesta. Cum ma uitam eu frumos la raftuletele cu dermato-cosmetice, m-a interpelat o alta domnisoara consultant care era diametral opusa primei. I-am spus ce m-ar interesa, o crema pentru ten mixt. La fel ca si prima, m-a bagat in cremele Avene si La Roche Posay, printre cele mai scumpe de acolo (de fiecare data cand am intrebat de o crema dermato-cosmetica, nu mi s-a recomandat Iwostin, spre exemplu, desi am citit multe pareri bune despre firma asta… O fi de vina preturile lor ceva mai digerabile?!). I-am spus ca inainte sa cheltui o suma asa de mare, as vrea sa incerc crema si sa vad cum se comporta pe pielea mea. Mi-a oferit mostre de crema Oxyance Respect Normal Skin si mi-a recitat o poezioara despre proprietatile cremei, emotionata ca un scolar. Mie personal nu mi-a parut deloc potrivita pentru ceea ce facea, era imbracata intr-o rochie care nu o avantaja deloc, nemachiata, nepensata si foarte timida. Nu am nimic cu ea personal, pentru ca nici eu nu sunt mereu pusa la patru ace, insa jobul meu nu imi cere asta si cred ca atunci cand incerci sa vinzi cuiva un produs, imaginea ta trebuie sa fie in concordanta cu targetul produsului respectiv. Sunt convinsa ca pe un post adecvat si personalitatii ei, fata s-ar fi descurcat mult mai bine si s-ar fi simtit in largul ei.
Pana la urma, prima domnisoara avea sanse mult mai mari sa ma convinga sa cumpar nu doar pentru ca mi-a recomandat o crema care mi se si potrivea, ci si pentru ca parea ca stie ce face, spre deosebire de a doua, care desi facea eforturi, chiar nu era omul potrivit pentru a vinde cosmetice, atat prin cunostinte, cat si prin atitudine.
Nu stiu pe ce criterii si cine angajeaza consultantele, insa ar trebui sa existe o politica mai unitara in acest sens.

Photo@http://barliga.blogspot.com/2009/12/cum-vor-arata-farmaciile-sensiblu.html

(Visited 1,599 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!