In urma cu vreo cateva saptamani, ma plangeam pe blog de felul in care s-a tocit cureaua ceasului meu Fossil Jaqueline (eu am modelul *ES3793*),o perioada de doar cateva luni de purtari zilnice.

Pe partea pe care se incheie se rosese destul de rau cureaua, din bej devenise maronie si deja incepusem sa ma uit pe site-uri cautand una sa o inlocuiesc. Am ramas totusi destul de uimita sa vad preturile la care se vand, tinand cont ca nu m-a impresionat deloc calitatea lor.

O curea Fossil de 14mm e cam 110-130 lei, iar un ceas nou Fossil Jaqueline ca al meu costa pana in 300 de lei, deci pretul curelei noi e aproape cat jumatate de ceas.

Am primit ceasul cam de un an si jumatate, dar l-am purtat intens din septembrie si am reusit sa tocesc cureaua in, sa zicem, 3 luni de purtari zilnice. Asa ca eram destul de debusolata, de ce as da peste 100 de lei la fiecare 3-4 luni ca sa inlocuiesc cureaua unui ceas nu tocmai ieftin nici el?

Asa mi-a venit ideea de a cauta curea de schimb la o ceasornicarie. Am fost cu ceasul meu, a masurat si doamna de acolo, mi-a dat sa aleg dintre modelele din piele pe care le avea care se potriveau ca dimensiune, iar eu am optat pentru o curea rosie.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Doamna de la ceasornicarie a mai avut o idee buna: sa imi schimbe si sistemul de inchidere al curelei si sa il puna pe cel de la cureaua originala la cureaua cea noua, ca sa pastreze elementul de brand. Oricum, sistemul de inchidere original arata ok, nu avea urme de uzura precum cureaua.

In total, am dat 45 lei pe curea si 10 lei pe manopera, a durat nici 10 minute toata operatiunea. Am schimbat cureaua acum aproximativ o luna si arata ca noua. Asa ca eu cred ca am facut o afacere mult mai buna in felul asta, decat sa fi cumparat una de schimb de la Fossil. Oricat mi-ar placea ceasul Jaqueline (mai ales ca are si o valoare emotionala mare, a fost un cadou de la niste oameni tare dragi mie) si brandul lor, raportul calitate-pret pentru cureaua acestui model a lasat mult de dorit in cazul ceasului meu.

Daca aveti probleme similare cu uzura curelelor de la ceasurile de la branduri scumpe, dati intai o tura la ceasornicarie. Eu am rezolvat problema cu jumatate din bani si macar cand se va strica aceasta curea, nu-mi va parea rau dupa ea ca si cum as fi dat peste 100 de lei pe ea.

(Visited 1,570 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!