Ante-scriptum: Aceasta postare face parte din campania Iwostin Solecrin care-si propune sa atraga atentia asupra importantei folosirii protectiei solare. Totusi, nu este o postare-reclama, asa ca sper sa o considerati utila si sa o cititi cu placere.
Toata treaba asta cu anti-ageing mi se pare extrem de complicata! Am vazut o editie a Dr. Oz pe Euforia saptamana trecuta dedicata subiectului, la fel de complicat! Ce striga toti dermatologii in cor e ca, desi toti imbatranim si ridurile tot apar, e mai usor sa amani aparitia lor decat sa le faci sa dispara dupa ce au aparut (de fapt, in afara cu ceva suc de botox sau extract de lifting, e aproape imposibil…).
Cand vedem pe cineva cu pielea alba, mai ales la sfarsit de vara, multora ni se pare anormal. Bronzul este considerat atragator, insa este si un semn de deteriorare a pielii, o dovadă că razele ultraviolete ale soarelui au pătruns şi deteriorate structura pielii de sprijin. Cele mai multe riduri sunt cauzate de expunerea la soare pe tot parcursul vieţii – şi nu este niciodată prea târziu pentru a opri procesul. Pana acum cativa ani nu am acordat atentie mai deloc acestui aspect, insa incerc sa-mi corectez comportamentul pe cat posibil si sa folosesc tot timpul anului ori crema, ori fond de ten cu FPS.
Inca o chestie importanta care imi vine in minte: ochelarii de soare! Cand venim in contact cu lumina pternica a soarelui, ne incruntam involuntar, pentru a miscora expunerea ochiului la soare, ori miscarile astea facute de muuulte ori pe zi ajuta la formarea ridurilor de tip laba gastei. Daca tot nu te putem abtine de la zambit si incruntat, expresii naturale ale fetei care ne ajuta in relationarea cu oamenii, dar si la formarea ridurilor, putem totusi sa purtam ochelari de soare pentru a evita sa ne mai incruntam si la el. Tineti minte ca se numesc ochelari de soare si nu ochelari de vara, deci putem purta tot timpul anului, atunci cand lumina ne provoaca un disconfort. Recunosc ca eu ii tin la ochi si cand afara nu este neaparat soare, dar e lumina foarte puternica si ma deranjeaza, pentru ca am ochii fotosensibili.
Majoritatea purtamochelari, insa trebuie sa fim atente la ce anume punem pe ochi: ganditi-va ca punand o lentila colorata care ii da pupilei o senzatie de intuneric, ea se va deschide mai mult, e o reactie naturala. Daca ochelarii de soare sunt ieftini si prosti, lentila nu filtreaza nimic din razele solare, lasand retina expusa (reactia normala a pupilei la soare este de a se miscora tocmai pentru a evita problemele retinei cauzate de soare). Asadar, cand va cumparati ochelarii de soare, ganditi-va dincolo de aspectul lor si la numarul de perechi detinute!
Vrei să primești postările mele pe email?
Eu am aceeasi pereche de ochelari de doi ani, de la Polaroid, cumparati in cadrul unei oferte de la Optiblu. Am dat atunci in jur de 150 lei pe ei si sunt extrem de multumita! In primul rand, au lentila polarizata si ajuta foarte mult la condus pentru ca elimina reflectiile deranjante ale soarelui in anumite suprafete (in bord sau in masinile care circula pe strada). Sunt foarte odihnitori pentru ochi. Poate ca suma vi se pare mare, dar luati in considerare ca decat mai multe perechi de ochelari prosti, mai bine una si buna! Iar daca va considerati neindemanatice si credeti ca ii veti strica repede si e pacat de bani, schimvati-va putin optica: tocmai pentru ca au fost mai scumpi o sa aveti mai multa grija de ei ca sa ii puteti purta cat mai mult timp!
Leave a reply