Una din plăcerile verii trecute pe cae o retrăiesc și acum, că s-au ridicat măsurile impuse de pandemie, a fost să port combinația dintre creionul de buze Charlotte Tilbury Lip Cheat Pillow Talk și rujul Charlotte Tilbury Pillow Talk Original.

Vara trecută m-am străduit să mă machiez zilnic, și nu pentru că n-aș suporta ideea de a ieși nemachiată pe stradă, doar am făcut-o de atâtea ori. Doar că atunci când ești mamă cu doi copii permanent acasă, câte 9 ore cel puțin zilnic doar tu cu ei (cu un tată implicat, dar plecat la serviciu totuși), rar gasești niște minute pentru tine. Rar ai de unde să le iei și ce să faci eficient cu ele. Pentru mine, minutele alea merg la făcutul unei cafele (băutul e din alt film) și machiajul de dimineață.

Ei, și ajungem la machiajul buzelor. Simplificarea machiajului a însemnat pentru mine să renunț la machiajul elaborat al ochilor și am început să compensez cu rujuri, nu neapărat în culori puternice, dar cu siguranță mai vizibile decât ce purtam în urmă cu niște ani.

Și ar mai fi ceva ce m-a determinat să acord mai multă atenție buzelor: pierderea de volum din cauza îndreptării dinților. Dacă o să vă uitați la pozele mele vechi cu dinții înainte de aparat, o să remarcați că incisivii laterali superiori erau ieșiți în afară, ceea ce îmi dădea un pic de volum pe care l-am pierdut o dată cu alinierea. Și cum oricum buza superioară era mai subțire decât cea inferioară, acum simt nevoia să echilibrez un pic propițiile cu…

Creionul de buze Charlotte Tilbury Lip Cheat Pillow Talk

Creionul completeaza ideal rujul din gamă, dar dincolo de asta, mi se pare o nuanță absolut minunată pentru cineva cu tenul foarte deschis, deschis sau mediu, merge cu multe rujuri nude și chiar în nuanțe mai puternice, dar similare. Singura nuanță care m-a încântat la fel de mult (iar aceea e și într-un buget mult mai prietenos) este Rimmel Eastend Snob (review), care se găsea cândva și pe Notino, dar acum nu mai e disponibil de ceva vreme.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Formula e cremoasă fix cât trebuie, adică nu se simte (neplăcut de) uscat la aplicare, dar nici nu migrează de colo, colo. E un echilibru binevenit și rezistă pe buze, chiar și sub mască. Eu am avut întâi rujul, apoi a venit creionul și mi se pare că fac o echipă minunată.

Rujul Charlotte Tilbury Matte Revolution Pillow Talk

Am căutat foarte mult timp genul de ruj roz-nude care să rămână și după aplicare roz nude pe buzele mele. Zic asta pentru că aproape tot ce am încercat devenea prea maroniu sau prea mov pentru mine (am mai povestit despre epopeea rujurilor nude aici). Prima bulină albă pentru Charlotte Tilbury Pillow Talk e că pe buze e ca în tub, nu se transformă culoarea o dată aplicată.

Îmi place și textura mată, însă nu este genul acela de ruj extrem de mat, cu o textură foarte uscată, care dispare abia a doua zi. Nu, e mai degrabă genul de ruj care nu are luciu, rezistă binișor și se estompează treptat, fără urme inestetice. În plus, mi se pare că pune în valoare multe chipuri, cu machiaj mai mult sau mai puțin elaborat.

Eu îl port cel mai frecvent cu un minimum de machiaj (cel puțin după standardele mele): bază, blush, rimel și poate ceva discret pe sprâncene, cum îl puteți vedea mai jos.

L-am purtat și alături de un machiaj mai intens al ochilor, cu farduri în nuanțe mai închise, la puținele ocazii la care mi-am mai scos pensulele și paletele de la păstrare și mi se pare că lasă accentul să cadă pe ochi, echilibrând proporțiile pentru că buzele nu se șterg de pe chip.

Ambalajul, deși nu este cel mai important aspect la un ruj, mă face să-mi placă și mai mult să folosesc produsul. Este ușor ostentativ, de un auriu roșiatic, foarte fain de scos din geantă. Se vede că i s-a acordat atenție și că a fost gândit ca un produs premium.

Pentru că da, putem considera Charlotte Tilbury un brand premium (cel puțin după standardele mele) și nu sunt nici produse tocmai ieftine. Rujul Matte Revolution Pillow Talk costă 25 de lire pe site-ul oficial (tot acolo puteți vedea și celelalte nuanțe ale rujului, inclusiv gama Pillow Talk extinsă), iar creionul de buze este 17 lire tot pe site-ul oficial. Ce mi se pare mie foarte bine gândit la site e că pentru fiecare produs sunt incluse fotografii în care produsul este purtat de foarte multe modele, diferite ca și fenotip și iți e mult mai ușor să apreciezi cum ar veni pe pielea ta unul dintre produsele brandului.

Dar cum site-ul oficial nu livrează în România, din câte știu eu, dacă vă tentează vreunul din produse, vă puteți face temele acolo și să le achiziționați de pe Asos. Acestea sunt singurele dezavantaje pe care le găsesc produselor, că sunt scumpicele și că nu se găsesc fizic în România pentru a le putea testa. Dar, după părerea mea, sunt foarte faine și sunt o plăcere de folosit și, dacă e ceva ce am învățat în atâția ani în care fam cumpărat și folosit produse de machiaj, e că mai degrabă dai bani mai mulți pe ceva ce folosești zilnic decât pe ceva pentru ocazii speciale, pentru că în prima situație te vei bucura mai mult și vei arunca mai puțin produs sau chiar deloc.

Voi ce produse pentru buze preferați în perioada aceasta? Aveți sau vă atrag produsele de machiaj Charlotte Tilbury? Ce vă mai tentează de la acest brand?

(Visited 836 times, 3 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!