Planificam demult sa scriu articolul asta, insa numai gandul la cat imi va lua sa pregatesc visuals pentru el m-a descurajat saptamani intregi. Ezitarile mele n-au fost nefondate, sa stiti, pentru ca ultimele cateva ore mi-au fost dedicate acestui proiect, dar termin ce am inceput si apoi imi vad de tot ce mi-a mai ramas de facut in aceasta seara.

Ce o sa vedeti mai jos este rezultatul alegerilor personale, bazate pe tot ce am citit si experimentat in trecut. Sunt produse pe care le-am adunat de-a lungul catorva luni de zile, am incercat sa ma documentez bine in privinta ingredientelor si formulelor, mai ales a acelora mai putin accesibile si sunt foarte multumita de rezultatul la care am ajuns.

Tenul meu este unul mixt, sebumul iese la iveala in zona T dupa cateva ore, in special vara, iar iarna prezint o predispozitie pentru uscarea barbiei si obrajilor. De asemenea, in ultimele luni zona ochilor este extrem de sensibila si ustura chiar si la simpla lacrimare – banuiala mea este ca totul se datoreaza aceluiasi minunat tratament cu antibiotice pe care il urmez de cateva luni. M-am confruntat pana acum ceva timp cu ocazionale pustule si puncte negre, insa de cand am inceput sa-mi aleg cu deosebita grija produsele cosmetice, cosurile sunt foarte rare, iar punctele negre s-au diminuat simtitor. Avand un ten foarte deschis la culoare, am o predispozitie pentru pistrui, pe care ii detest sincer, asa ca ma bucur ca acestia sunt prezente tot mai rare si discrete pe tenul meu, de cand am introdus SPF zilnic in rutina mea.

Una peste alta, sunt foarte multumita de modul in care arata tenul meu si consider ca efortul de a selecta produsele de ingrijire merita. Scopul meu este sa-mi pastrez in continuare tenul curat, ferm si cat mai neted.

Asa imi incep fiecare zi:

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Gelul de curatare Physiogel a primit deja review aici. Il folosesc dimineata pentru ca imi pare tare bland si lasa tenul curat si pregatit pentru produsele de ingrijire. Apoi imi sterg tenul cu un servetel de unica folosinta, din motivele pe care vi le explicam aiciSerumul Paula’s Choice Skin Balancing cu retinol face parte din rutina mea de ingrijire de un an si jumatate, am scris si despre el aici si l-am mai mentionat in rutina mea (aici si aici). Acesta este al doilea tub si, cum nu e un produs tocmai accesibil, cred ca e lesne de inteles cat de mult imi place daca l-am cumparat din nou. Tenul ramane fin, neted imediat dupa folosire, deci e o baza excelenta de machiaj. In plus, ajuta mult cu vindecarea semnelor de orice fel si aduce un aport important de ingrediente benefice tenului, chestie care se vede pe termen lung. Uleiul Pai Rosehip Bioregenerate intra in scena pe post de tratament intensiv pentru ochi, mai exact pentru pleoapa inferioara, care tinde sa se usuce excesiv de ceva timp. Nu am avut aceasta problema pana sa incep tratamentul, asa ca dau vina pe el deocamdata si imi oblojesc ranile cum pot, caci, asa cum va spuneam ma ustura pleoapa si cand lacrimez… aplic o picatura miiica, mica de tot pe inelar, frec intre ambele inelare si aplic cu miscari usoare sub ochi. Fondul de ten si anticearcanul se intind mult mai bine de cand am inceput sa fac asta. 

Rutina de seara incepe clasic: ma demachiez cu lotiunea micelara Garnier, care curata delicat si eficient, apoi imi spal tenul cu gelul de curatare L’Oreal Sublime Soft. Nu sunt neaparat adepta folosirii a doua produse diferite de curatare, daca nu se intampla sa primesc gelul Physiogel, as fi folosit doar L’Oreal fara probleme. La fel, pana sa scriu review-ul pentru Physiogel, l-am folosit exclusiv si am fost multumita. Dar daca tot le am pe amandoua, am zis sa le alternez, sa nu ma plictisesc. Dupa limpezire, imi sterg fata cu un servetel de unica folosinta, la fel ca dimineata.

Urmeaza apoi tratamentele, pe care le alternez: intr-o seara Differin, intr-o seara Derma E Overnight Peel. Efectele Differin-ului imi sunt tare greu de evaluat, sincer. Il folosesc pentru aportul de retinoizi si sper sa previna imbatranirea tenului. Intrucat nu am cicatrici post-acneice sau alte probleme deosebite, imi este greu sa-i observ efectele, dar tind sa cred ca a contribuit la vindecarea mai rapida a semnelor pe care mi le-au provocat pustulele ocazionale. Derma E Overnight Peel a inlocuit BHA-ul care a expirat acum ceva timp si pe care l-am aruncat cam greu si m-a uimit pentru ca mi-a tinut in frau excelent punctele negre si porii de pe nas, precum si tenul in general. Clar o sa folosesc in continuare AHA dupa ce termin acest produs, fie il cumpar din nou, fie sub o alta forma.

Dupa ce las cateva minute produsul tratament sa actioneze, aplic uleiul Pai Rosehip Bioregenerate: pun cateva picaturi pe degete, incerc sa-l incalzesc putin si aplic netezind tenul cu miscari usoare, distribuind pe toata fata. Folosesc produsul de cateva saptamani abia, asa ca efectele pe termen lung nu le-am vazut inca. Totusi, imediat dupa aplicare imi simt pielea relaxata, absoarbe tot produsul, iar dimineata tenul este luminos si neted. Bineinteles ca o contributie semnificativa la hidratarea tenului o are si o crema custom-made, facuta de Sanziene si Matraguna. Trebuie sa mentionez ca nu doar eu sunt fan al acestei creme, ci am rugat-o sa o reproduca pentru alte cateva prietene si absolut toate sunt incantate de produs. Recipientul airless este optim pentru conservarea ingredientelor continute in crema:

Water, Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Malva Sylvestris (Mallow) extract, Squalane, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Propylene glycol, Decamethylcyclopentasiloxane, Dimethicone, Cucumis Sativus (Cucumber) extract, Hydrolized Oats Proteins, Sodium Lactate, Glycerin, d-Mixed Tocopherols, Bisabolol, Dicaprylyl Carbonate, cetyl alcohol, Ubiquinone, niacinamide, Propylene Glycol (and) Diazolidinyl Urea (and) Iodopropynyl. Butylcarbamate, ferulic acid, Calendula Officinalis flower extract

O data pe saptamana, de obicei duminica, imi aplic un tratament mai special. Dupa demachiere si curatarea tenului, il usuc cu un servetel, pun o pompita din exfoliantul Pai Skin Brightening Organic Kukui & Jojoba Bead pe dosul palmei, si apoi incep sa-l distribui si sa-mi masej usor pielea, astfel incat particulele exfoliante sa-si faca treaba, dar sa nu agresez tenul cu miscari prea ferme. Imi ud degetele, masez din nou pielea, iar exfoliantul capata o consistenta laptoasa si se clateste foarte usor de pe piele, lasand-o neteda si hidratata.

Las putin pielea sa-si recapete ph-ul si apoi aplic Paula’s Choice Resist BHA 9, un exfoliant chimic puternic, cu concentratie de 9%. Produsul este destinat imperfectiunilor persistente, insa recunosc ca nu prea am mai avut probleme in acest sens. El actioneaza la nivelul straturilor superficiale ale pielii, curatand porii si, deci, in cazul meu are mai degraba un rol profilactic. Cand am avut totusi cate un cos, am aplicat, peste produsele pe care le-am folosit in seara respectiva, un strop de Resist BHA9 si a ajutat la limitarea pagubelor si la vindecarea mai rapida a cosului respectiv.

In loc de concluzie, marturisesc ca sunt o groaza de produse cele de mai sus, dar consider ca fiecare are un rol si isi face treaba spre a-mi mentine pielea curata. Ma machiez aproape zilnic, poate raman nemachiata intr-o zi o data la doua, trei saptamani, asa ca eu contrazic mitul acela ca prea multe cosmetice puse pe fata mai mult dauneaza decat sa ajute.

Tin totusi sa mentionez ca, daca ar trebui sa o iau de la capat acum, cu un buget limitat, consider ca sunt esentiale si as achizitiona clar: un produs de curatare, o lotiune micelara, o crema cu SPF si una hidratanta, toate cat mai bine formulate, iar prima daca cand as putea, un exfoliant chimic (AHA sau BHA), acestea sunt produsele care fac diferenta cea mai mare in cazul tenului meu. Si daca sunteti la inceput in privinta construirii unei rutine, tineti cont ca merita sa investiti mai mult in produsele concentrate (eu prefer un serum in locul unui toner, ambele au antioxidanti si efecte benefice, dar cele din toner sunt dizolvate in 98% apa) si merita un buget mai mare si o atentie sporita produsele care raman pe piele: degeaba un produs de curatare contine BHA, acesta nu are nici timp si nici mediul necesar sa actioneze, cum la fel puteti tolera o concentratie mica de parfum intr-un produs de curatare, care sta pe piele cateva secunde, dar este bine sa-l evitati intr-o crema, intrucat acolo va ramane multe ore. Despre cum ne alegem produsele de ingrijire, eu am mai scris aici, aici si aici, dar va invit sa va documentati din orice sursa considerati ca este credibila.

Si iar am scris un kilometru de articol, dar sper sincer sa gasiti ceva sfaturi utile pe-acolo si sa-mi dati peste manute in comentarii daca vi se pare ca gresesc pe undeva. :)

Voi cum va ingrijiri pielea in aceasta primavara?

(Visited 1,628 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!