Din seria textelor utile de pe blog sunt și câteva mai atipice pentru un blog ce a pornit inițial ca unul de frumusețe – evoluția lui a urmărit devenirea mea ca om, așa că textele s-au diversificat un pic (pun intended ☺️). Văzând câtă lume accesează textele despre cum să cureți încălțările de piele întoarsă sau cum sa repari un epilator Braun, m-am gândit să vă mai arăt o descoperire recentă : cum am curățat o perie rotativă Rowenta de părul intrat în cilindru.

Inițial am întrebat pe Instastories dacă a reușit cineva să facă acest lucru, iar răspunsul a venit chiar de la Rowenta România. Însă pentru că am văzut că s-au mai confruntat și alte persoane cu această problemă, mi-am zis că e bine ca soluția să rămână la dispoziție pe blog, unde poate fi găsită la o simplă căutare.

Eu am modelul de perie rotativa *Rowenta Brush Activ Compact CF9520*, am cumpărat-o în 2017, are aproape 3 ani curând. Ea funcționează în continuare foarte bine, dar mi se părea că învârte cam greu și, pentru ca în cilindrul periei se adunase destul de mult păr, am intuit că acela ar putea îngreuna funcționarea corectă a periei.

Mic disclaimer

As vrea să mai lămuresc încă de la început că nu cred că peria rotativă smulge părul – și zic asta pentru că o folosesc la fiecare spălare de vreo 11 ani și nu e prima perie rotativă pe care o folosesc (anterior am avut modelul CF9000 care încă mai funcționează și are review aici). Cred că manuiesc destul de bine peria rotativă Rowenta, pe diverse lungimi de păr, am și lăsat câteva ponturi care să vă ajute să obțineți rezultatele dorite aici.

În cazul meu, cade destul de mult păr pentru că am părul des, iar cam la o lună de la nașterea lui Băiețel a început perioada aceea de cădere post partum masivă. Iar dacă la prima experiență de acest fel am intervenit cu un produs cu minoxidil (singurul ingredient certificat cu studii că ajută la oprirea căderii parului), de această dată am lăsat natura să-și urmeze cursul, cu riscul de a colmata de tot peria.

Cum se curăță o perie rotativă Rowenta?

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Întreținerea periilor pe exterior e foarte simpla și intuitivă: se detașează capetele de corpul electric și se spală cu blândețe pentru a îndeparta sebumul, reziduurile de produse de hidratare sau stilizare sau chiar cele de vopsea – periile mele par să se murdărească și asta se întâmplă, cred eu, pentru că părul meu e vopsit. Se pot folosi abia după uscarea completă, umede riscă să provoace un scurt circuit deoarece se atașează la un aparat electric.

Cum rămâne cu ceea ce intra înăuntrul periilor? Și partea aceea e ușor de curățat, dacă ai o simplă șurubelniță la îndemână.

Pasul 1: se îndepărtează capacul periei.

Pasul 2: se scoate șurubul din capătul periei cu ajutorul unei șurubelnițe.

Pasul 3: se îndepărtează partea exterioară a periei și se curăță cu atenție cilindrul interior.

De montat la loc, după cum intuiti, e la fel de simplu și se urmează pașii în ordine inversă.

De ce să cureți o perie rotativă?

Recunosc că ușurința cu care astfel de “depanări” se pot face la domiciliu, fără prea multe abilități tehnice, e un punct în plus pentru orice aparat. Inevitabil, la cele de folosință îndelungată apar mici probleme și mă întreb dacă în același fel pot revitaliza un pic felul în care funcționează modelul cel vechi de perie rotativă, pe care l-am achiziționat eu în 2009.

Cred că e mai bine să previi decât să tratezi și, dacă folosim cu atenție aparatele, fie că e vorba despre cele de îngrijire personală, de bucătărie sau de curățenie, ne vom scuti de cheltuieli inutile dacă ne ocupăm de întreținerea lor corespunzătoare.

De ce iubesc peria rotativă

La final, am pus un mic exemplu de coafură pe care o obțin eu cu ajutorul periei rotative Rowenta Brush Activ, de obicei optez pentru bucle lejere. Am scris despre ce aparate sunt potrivite pentru diferite tipuri de bucle aici.

Sper că vă e utilă informația și fie ca periile rotative să vă coafeze părul multi ani de-acum încolo!

(Visited 2,518 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!