Aparate de coafat tot mai performante ne usureaza mult existenta si ne ajuta sa avem un par frumos aranjat fara a mai fi nevoie sa mergem la salon. Desigur, atunci cand alegem un astfel de aparat e bine sa ne orientam catre un model care sa dauneze parului cat mai putin, pentru ca il expunem la temperaturi inalte, si sa optam pentru aparate de coafat de la branduri cu renume si in care avem incredere.

 cum-sa-folosesti-perie-rotativa (2)

Oricat de performant ar fi aparatul de coafat, este necesar sa capatam putina indemanare in manuirea lui – secretul unui par frumos aranjat sta in mainile noastre. Imi aduc aminte de momentul in care mi-am cumparat peria rotativa, sunt 7 ani de atunci si la inceput mi-a fost mai dificil sa o manevrez. In timp insa am deprins putina tehnica de la coafezele care mi-au aranjat parul cu diverse ocazii, de pe Youtube si din propria experienta.

Aceste trucuri m-au ajutat sa obtin un par frumos aranjat – pe care voi mi l-ati admirat in multe poze de pe blog si va multumesc pentru aprecieri (le puteti revedea aici sau aici). Si daca tot am muncit, e important sa si conserv eforturile muncii mele si sa pastrez coafura obtinuta pana la urmatoarea spalare. Asadar, mi-am zis ca e cazul sa va impartasesc micile trucuri care imi fac mie coafarea parului mai usoara si mai eficienta, in speranta ca va vor fi utile daca folositi o perie rotativa sau alte aparate de coafat.

perie-rotativa-inainte-dupa

Aplicati un produs hidratant pentru a pregati parul pentru coafare

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Nu trebuie sa fie ceva scump neaparat, eu am folosit si creme de par, si uleiuri mai accesibile (desi recunosc, pana acum cele mai bune efecte le-am obtinut cu produse precum Chi Silk Infusion sau Moroccanoil). Totusi, nu m-am inteles prea bine cu produsele pentru protectie termica tip spray pe care le-am incercat (Kallos Flat Iron si spray-ul termoprotector Gerovital Plant), lucru care s-a cam intamplat din cauza alcoolului din compozitie (apare pe lista INCI sub denumirea de alcohol denat).

Impartiti parul pe sectiuni medii ca grosime, pentru a usura procesul uscarii

Prindeti-l pe cel care nu il uscati ca sa nu va incurce, folosindu-va de clestisori sau agrafe. Neteziti parul cu peria rotativa, intai radacinile parului, mai apoi pe lungime si mai ales la suvitele de deasupra, care se vor vedea la final. Daca nu le acordati atentia cuvenita, firele mai scurte se vor razbuna si vor sta ridicate, dand parului un aspect ciufulit.

Nu uscati parul cand este inca imbibat cu apa

Va dura mult mai mult procesul de uscare daca din par inca mai curge apa si, tinandu-l mai mult pe suprafata periei rotative, riscati sa-l chinuiti. Eu il las pe al meu macar 10 minute in prosop si 30 de minute sa se usuce liber, abia apoi aplic produsul hidratant si incep uscarea. Oricum, nu va recomand sa lasati sa treaca nici prea mult timp pentru ca, in aceasta situatie, va fi mai greu sa disciplinati parul care s-a uscat natural.

cum-sa-folosesti-perie-rotativa

Cum prelungiti viata buclelor si volumul parului obtinute cu o perie rotativa?

ca sa mi se pastreze buclele frumoase, dorm cu parul strans ca o umbreluta in varful capului, folosind un cleste mai mare (elasticul de par ar lasa urme inestetice). In felul asta nu mi se ciufulesc sectiunile de deasupra, care se vad, pentru ca se freaca de perna doar partea de la ceafa. Dimineata doar desprind parul si il aranjez putin cu degetele. Pontul asta e bun si pentru pastrarea volumului!

Dar sanatatea si aspectul sanatos al parului?

Pe mine ma ajuta mult sa aplic ulei hidratant nu doar atunci cand imi coafez parul, ci si dimineata, ca tratament impotriva uscarii varfurilor. E drept ca parul meu e si destul de uscat in mod natural, ceea ce face ca uneori dimineata varfurile sa arate zburlite – in zilele cu vreme foarte umeda e dramatic de-a dreptul, asa ca ma folosesc de ulei pentru a domoli si hidrata parul, asigurandu-ma ca eforturile mele de a-l coafa nu vor fi compromise.

Nu va lasati speriate de primele nereusite!

O sa va iasa cu putina rabdare! Daca am reusit eu sa ma prind cum sa-mi fac claia mea, trebuie sa va iasa si voua, doar ca e nevoie de exercitiu. Eu am ajuns sa manuiesc peria mea rotativa fara sa-mi mai oboseasca mainile prea tare, insa asta e rezultatul a 7 ani de folosire. Primele cateva luni au fost cele mai dificile, dupa care am invatat doar mici subtilitati care sa faca parul sa stea mai bine.

Cam acestea ar fi cele mai importante ponturi care ma ajuta pe mine sa obtin rezultatul dorit cu o perie rotativa. Sigur, sunt chestii de bun simt pe care probabil o parte dintre voi le stiati, poate exista persoane pe care listuta mea le va ajuta de-acum incolo sa-si poarte parul coafat frumos cu propriile manute.

Folositi perii rotative sau alte instrumente de coafat? Ce modele aveti si cum vi se par?
Ce ponturi va fac folosirea mai usoara?

(Visited 16,878 times, 2 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!