De la începutul verii m-am convertit la manichiură semipermanentă. Prima a fost făcută la salon și am fost atât de încântată de aspect și rezistență, încât am purtat-o cam o lună, până am avut propriul kit să îmi fac alta.
Mi-a plăcut mult ideea unei lămpi micuțe, ușor de depozitat și transportat, așa cum văzusem la sora mea. Tot ea mi-a zis că e mulțumită de produsele Cupio, așa că i-am urmat sugestiile și am și eu acum propriul kit pentru manichiură semipermanentă Cupio.
Ce conține kit-ul pentru manichiură semipermanentă Cupio
Kit-ul pentru manichiură semipermanentă Cupio pe care l-am ales eu este cel de aici (Cupio nu mai are exact aceeași variantă de kit, unul similar este acesta) și conține aproape toate produsele de care ai nevoie pentru realizarea manichiurii:
- lampă led de 9W de dimensiuni reduse
- basecoat de 15 ml
- topcoat de 15 ml
- trei oje semipermanente la alegere, de 15 ml fiecare
- pilă de 100/180 pentru îndepărtarea ojei/a da formă unghiei
- buffer
- 325 șervețele pentru unghii
- 50 folii pentru îndepărtarea ojei
- cleaner de 120 ml
- soak off remover de 120 ml
Ce lipsește din kit și am luat separat este bonder-ul pentru unghii, necesar pentru ca baza să aibă aderență asupra unghiei, ca oja să reziste un timp îndelungat. De asemenea, aveam deja acasă un instrument metalic si bețișoare de lemn, necesare pentru îndepărtarea ojei când vrei să îți refaci manichiura, respectiv pentru corectarea defectelor de aplicare a ojei, înainte de polimerizare.
Care sunt pașii pentru realizarea unei manichiuri semipermanente acasă
Dacă pleci de la unghii naturale, poți sări peste primii pași.
- Pentru îndepărtarea ojei sempermanente vechi, pilesc puțin oja cu partea cea mai aspră a pilei, astfel încât să crape topcoat-ul și soluția soak off să pătrundă în straturile de culoare și basecoat.
- Aplic ulei pe cuticule pentru a proteja pielea cât timp voi lăsa soluția soak off să acționeze.
- Torn din soluția soak-off pe partea moale a foliei de îndepărtat oja și înfășor degetul cu folia, având grijă să acopăr integral unghia, inclusiv marginea liberă. Ca să reziste bine, eu întâi îndoi vârful foliei peste vârful degetului meu, apoi din lateralele foliei, încep cu cea scurtă și la final rulez partea lungă a foliei și strâng folia peste vârful degetului ca să se fixeze mai bine.
- Las să acționeze timp de zece minute pentru fiecare mână, apoi desfac folia și încep să îndepărtez straturile de culoare, care au devenit ușor de desprins cu ajutorul unui bețișor de lemn, fără să apăs tare sau să pun presiune pe unghie.
- Dacă oja nu cedează suficient de ușor, mai pilesc pe zona respectivă (dacă topcoat-ul nu a fost bine spart când am pilit inițial), pun puțină soluție pe folia folosită la degetul respectiv și mai las câteva minute să acționeze.
- După ce am îndepărtat cu ajutorul bețișorului tot ce s-a putut, netezesc unghia cu buffer, astfel încât să nu mai rămână asperități sau bucăți de basecoat vechi și să strice aderența produselor pe care urmează să le aplic. Dacă vă faceți manichiură semipermanentă pentru prima dată, acesta este pasul cu care trebuie să începeți: piliți unghia naturală astfel încât să îndepărtați luciul natural al unghiei. Indiferent de situație, nu apăsați tare și piliți minimul necesar, nu ne dorim să subțiem unghia.
- Dau formă unghiei, mă ocup de cuticule – eu fac tot posibilul să nu le tai, cel mult vreun colțișor buclucaș. Prefer să le dau cu ulei și să le împing blând.
- Șterg unghia cu cleaner și cu șervețelele din kit, astfel încât să îndepărtez uleiul folosit de mine, precum și uleiurile naturale ale unghiei. Șervețelele acestea nu lasă scame care să strice aderența ojei pe unghie. De regulă, folosesc unul singur pentru o mână.
- Aplic nail bonder și aștept puțin.
- Aplic basecoat și polimerizez, cu ajutorul lămpii. Pentru că am lampa mică, aplic întâi pe cele patru degete aliniate, polimerizez și abia apoi aplic pe degetul mare, polimerizez și produsul de pe el. De asemenea, înainte de a polimeriza oricare dintre produse, curăț, dacă este cazul, zonele de contact cu cuticula, astfel încât produsul să nu se lipească de altceva decât de unghie. Penru asta, mă folosesc fie de un bețișor de lemn, fie de un instrument metalic cu capăt ascuțit.
- Aplic culoarea în două straturi și polimerizez fiecare dintre cele două straturi, așa cum am făcut și cu basecoat-ul.
- Aplic topcoat-ul și polimerizez de două ori. Încerc să sigilez marginea liberă a unghiei (partea care se desprinde de deget), atât cu ojă, cât și cu topcoat, pentru a crește rezistența manichiurii.
- Șterg la final cu un șervețel din set și cu cleaner fiecare unghie – prima dată am uitat de acest pas și nu înțelegeam de ce sunt lipicioase unghiile, aveam impresia că nu am polimerizat suficient topcoat-ul. După ștergere, unghiile sunt uscate complet și îmi pot folosi degetele fără să aștept, ca în cazul manichiurii clasice.
Părerea mea despre manichiura semipermanentă
Vrei să primești postările mele pe email?
Deși pare destul de copleșitor, sau cel puțin așa mi s-a părut mie, dacă ai puțină îndemănare și produsele potrivite, manichiura semipermanentă e ușor de făcut acasă. Prima mea experiență a fost la salon, pe unghia naturală, deci partea cu îndepărtatul am făcut-o în orb, după ce am văzut niște tutoriale pe The Nail Hub (vi-l recomand pe acesta, cu o manichiură completă, dar și pe cele despre anatomia unghiei).
Îndepărtarea ojei semipermanente vechi o fac cu bețișor de lemn după ce am reușit să rașchetez la prima încercare și puțin din unghie cu ajutorul intrumentului metalic. De atunci, am preferat bețișorul de lemn, care e mai puțin agresiv.
În general, eu am purtat manichiura semipermanentă cam două săptămâni, pentru că îmi cresc unghiile destul de repede și pentru că am tot avut evenimente la care mi-am dorit să arate bine și unghiile. Până de curând, am avut doar ojele Cupio luate împreună cu kit-ul, Hollywood Classic, Snow Queen și Buttermilk:
Recent am luat și câteva oje Venalisa, ca să mai diversific puțin culorile, și pe măsură ce le pun la treabă, o să vi le arăt pe blog și pe Instagram.
O astfel de manichiură îmi ia cam două ore, cel mai mult durează să îndepărtez oja veche, partea de aplicare și polimerizare e chiar floare la ureche și durează mai puțin decât la o manichiură clasică pentru că nu mai trebuie să stai să aștepți să se usuce straturile.
Partea cea mai bună la decizia mea de a-mi face manichiură semipermanentă e că tind să mă controlez mult mai bine în ceea ce privește mutilatul cuticulelor. Poate vă mai amintiți din vremurile în care postam manichiuri cu ojă clasică, am avut mereu un tic legat de rupt cuticule. Deși în ultimii ani am mai reușit să mă abțin, chiar când mi-am făcut prima manichiură semipermanentă aveam ceva răni pe la degete, nu așa urâte ca acum câțiva ani, dar nici bine nu arătau:
Dacă o să vă uitați la manichiurile mele, o să observați că am fost mult mai blandă cu ale mele cuticule. De aceea prefer să nu tai, ci să împing cuticula, pentru că de obicei acolo unde tai creez un loc pentru o nouă potențială rană. Așa, nu arată impecabil, dar măcar nu mai am răni în jurul unghiilor.
Acestea fiind spuse, abia aștept să-mi spuneți:
Vă faceți manichiură semipermanentă? Preferați să mergeți la salon sau aveți propriul kit pentru manichiură semipermanentă? Ce oje folosiți? Ce ponturi pentru manichiuri frumoase și rezistente aveți?
P.S.: Dacă sunteți adeptele manichiurilor clasice, poate vă ajută acest articol.
Comments
GeorgianaAugust 20, 2019
Adina//SeptembrieJoiAugust 28, 2019
AdelaNovember 6, 2019
Adina//SeptembrieJoiNovember 7, 2019
IoanaNovember 6, 2019
Adina//SeptembrieJoiNovember 7, 2019