Stiu ca ati citit o multime de reviews la acest produs pe care le-ati citit deja, insa daca nu aveti rabdare sa ajungeti pana la final, cu siguranta v-ati dat seama ca e un demachiant foarte bun pe care toata lumea il lauda!
Mi-am dorit sa testez demachiantul, dincolo de toate parerile pozitive citite despre el, pentru ca mi s-a parut un produs interesant din punctul de vedere al formularii (el este destinat tuturor tipurilor de ten – al meu, mixt, se simte foarte bine in compania lui) si pentru ca recipientul in care se afla este unul care permite pastrarea ingredientelor optim (produsul din recipient nu intra in contact cu aerul si cu lumina).
Descrierea lor: We only make one cleanser because this formulation is the ultimate in concentrated yet gentle cleansing power and works on every age and skin type.
Our plant based cleanser has a two-phase action, phase one is the cleansing. Free from mineral oil, it has a rich and creamy texture and swiftly removes all traces of face and eye make up, even stubborn mascara.
Phase two is the polishing. Polish off the cream using the pure muslin cloth to gently dislodge dead skin cells and help reveal clean, soft and radiant skin.
Vrei să primești postările mele pe email?
Parerea mea: Impresia placuta a inceput de la nivelul comunicarii cu PR-ul Liz Earle, Louise, care a fost extrem de draguta si prompta si mi-a oferit spre testare demachiantul. Pachetul a ajuns o saptamana mai tarziu, foarte frumos ambalat:
Sub hartiuta asta minunata, am gasit un pouch foarte dragut…
…care continea demachiantul si cele doua prosopele pe care le-ati regasit in titlu (stiu, cloth s-ar traduce prin carpa, dar parca suna asa derizoriu, iar ele sunt asa de dragute ca merita o denumire mai ok):
In pachet exista instructiunile de folosire ale produsului, pe care eu le aplic cam asa: imi pun o pompita de produs pe incheietura mainii stangi (dimineata pun chiar mai putin pentru ca doar imi curat tenul, nu ma demachiez si am observat ca e prea mult o pompita), intind produsul treptat pe toata fata si pe gat cu miscari circulare si dizloc astfel partial machiajul. Ud unul dintre prosopele in apa calda, il storc binisor si incep sa imi frec usor tenul cu prosopelul, intr-un singur strat. Intorc frecvent prosopul ca sa nu folosesc aceeasi zona murdarita de machiaj pe toata fata. Clatesc bine prosopul cu apa calda (se curata foarte usor, desi n-as fi zis cand am vazut toate petele de machiaj de pe el prima data), clatesc si tenul si gata! Tenul ramane curat, dar nu uscat (crema o aplic de placere, nu pentru ca ma strange fata).
Poate suna mai complicat de folosit, insa e mai simplu decat demachierea cu alte produse deoarece elimina nevoia folosirii unui demachiant separat pentru ochi. Am mai scris eu despre revelatia avuta in momentul in care am inceput sa folosesc demachiantul bifazic de la Farmec si imi pastrez parerea, insa demachiantul acesta este singurul care m-a facut sa nu simt nevoia bifazicului, desi am folosit farduri, creioane si rimel cat incape! In afara de asta, nu mai am nevoie de dischete demachiante (pe care am obiceiul de a le uita acasa cand plec undeva).
Curatarea este, asa cum am mai zis, foarte buna si, din cauza texturii prosopelului, se produce si o usoara exfoliere. Prosoapele pot parea mai rigide la inceput, insa sunt delicate cu pielea. Se recomanda ca fiecare dintre ele sa se foloseasca de cateva ori si apoi sa fie bagate la masina (instructiuni in acest sens sun furnizate tot in pachetel, eu le bag cu rufele albe la 30 de grade). Dupa prima spalare la masina vor fi mult mai moi.
Ar fi doua dezavantaje, din punctul meu de vedere: opacitatea recipientului nu permite sa vezi exact ca ai consumat din produs si poti sa te trezesti ca ramai fara demachiant cand ti-e lumea mai draga, si nu sunt un mare fan al mirosului de eucalipt. Totusi, stiu ca este de preferat ca produsele cosmetice sa aiba un ambalaj opac pentru a preveni modificarea ingredientelor active, iar cu mirosul m-am obisnuit deja si nu ma mai deranjeaza. In plus, stiu ca demachiantul asta e “curat” si ma consolez cu ideea asta. Pentru cele care doresc, pe site-ul companiei, gasiti politica lor in ceea ce priveste ingredientele si va las si eu ingredientele acestui produs:
Aqua (water), Caprylic/capric triglyceride, Theobroma cacao (cocoa) seed butter, Cetearyl alcohol, Cetyl esters, Sorbitan stearate, Polysorbate 60, Glycerin, Cera alba (beeswax), Propylene glycol, Humulus lupulus (hops) extract, Panthenol, Rosmarinus officinalis (rosemary) extract, Anthemis nobilis (chamomile) extract, Eucalyptus globulus (eucalyptus) oil, Limonene, Citric acid, Sodium hydroxide, Phenoxyethanol, Benzoic acid, Ethylhexylglycerin, Dehydroacetic acid, Polyaminopropyl biguanide.
Eu il folosesc de mai bine de o luna si au fost perioade lungi cand l-am folosit exclusiv (cum au fost cele doua saptamani de la Bran), am trecut pe altceva temporar din motive independente de el. Momentan, sunt extrem de multumita de tenul meu si de rutina actuala despre care planuiesc sa va scriu si am ales sa incep cu demachiantul pentru ca inainte de Liz Earle tot nu ajunsesem la rezultatele sperate cu produsele Paula’s Choice.
Produsul este disponibil pe site-ul Liz Earle in mai multe cantitati, cu sau fara prosopele, iar preturile incep de la 5 lire (pentru 30 ml de produs si un prosopel). Setul pe care l-am primit eu costa 13, 75 lire. Desi pretul poate descuraja, eu sunt tentata sa-l mai cumpar pentru ca in lipsa lui ar trebui sa am mereu demachiant pentru fata, un gel/spuma de curatare, demachiant pentru ochi si dischete demachiante, ceea ce inseamna totusi o suma importanta.
Verdict: Sunt foarte multumita de acest demachiant, e cel mai bun din cate am incercat si, asa cum am mai mentionat, inlocuieste cu succes o serie de produse necesare in rutina zilnica de demachiere si curatare a tenului.
Comments
Best of 2011 – Ingrijire | Septembrie JoiDecember 31, 2011
Rutina mea de ingrijire | Septembrie JoiFebruary 6, 2012
[Review] Liz Earle Skin Repair Lisght Moisturizer & Instant Boost Skin Tonic Spritzer | Septembrie JoiMarch 14, 2012
[Review] LIZ EARLE Skin Repair Moisturiser Light | Septembrie JoiMarch 22, 2012