Haine pentru gravide/alăptare

Garderoba mea pre-maternitate constă mai degrabă în haine ajustate pe corp, așadar sarcina a adus cu ea provocarea de a-mi îmbrăca corpul cu o talie din ce în ce mai rotundă.

Partea drăguță e că prima sarcină am dus-o mai mult în sezonul cald, motiv pentru care nu aveam prea multe articole pe care să le pot refolosi pe timp de iarnă (despre hainele purtate la prima sarcină am povestit aici). Și cum sunt la a doua sarcină și nu am în plan încă una, nici nu mi se pare foarte convenabil să investesc în piese scumpe pe care să le pot folosi o perioadă relativ scurtă.

Așadar, am căutat variante de a-mi completa garderoba cu chestii utile, dar mai ieftine. Și deși planul meu fusese să vin cu o postare cu surse de lărgire a garderobei, mi s-a părut o idee mai bună să vă arăt ce mi-am cumpărat recent la reduceri, cât timp articolele încă mai sunt pe stoc.

Geacă vătuită gravide H&M redusă
Geacă vătuită gravide H&M redusă

Cea mai importantă și urgentă achiziție este geaca de gravide, pentru că geaca de iarnă pe care am îmbrăcat-o până acum nu cred că mă mai cuprinde încă două săptămâni. Am încercat întâi una de la Lidl, dar nu mi-a placut materialul și am simțit lipsa glugii, mai ales că părul meu e destul de sensibil la umezeală.

Am returnat geaca de la Lidl și am comandat-o pe aceasta de la H&M, a costat 136 lei. Nu e nici ea vreo capodoperă a modei, dar e utilă, cât de cât ușoară și suficient de groasă. Inițial am avut îndoieli în privința ei, v-am întrebat și pe voi pe Instagram cum vi se pare și mi-ați confirmat că e ok.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Eu am luat mărimea M în ideea că voi purta pulovere sau bluze cu cardigane pe sub ea și voiam să mă simt lejer. Gluga are blănița detașabilă, iar geaca poate fi uscată în uscătorul de rufe, ceea ce era super-important pentru mine, având în vedere că în scurt timp va fi cam singura haină de iarnă pe care o voi putea îmbrăca.

Că tot eram eu la secțiunea MAMA pe H&M, am zărit și niște haine de vară potrivite pentru alăptat. La primul copul, eu am prins perioada cu bebeluș mic și dependent de sân în sezonul rece. Nu stăteam foarte mult pe afară, așa că nu am simțit nevoia hainelor potrivite pentru alăptat discret. Am cumpărat doar maiouri pentru alaptare, le purtam pe sub pulovere descheiate, iar până a venit căldura, aveam deja bebeluș diversificat și care nu mai trebuia hrănit la fel de des.

De data asta însă ar trebui să nasc în preajma Paștilor, ba mai am și Copila de aerisit, nu doar pe frățiorul ei, așa că m-am gândit să profit de reduceri și să-mi iau două chestii utile pentru alăptat.

Bluză pentru alaptare/gravide redusă pe H&M

Ochisem niște tricouri, însă nu mai aveau decât mărimi mari, așa că m-am reorientat către o bluză care nu doar că e concepută pentru alăptat, dar mai e și cuprinzătoare de pântec rotunjor. La mine lungimea de fapt e problematică, iar bluza aceasta acoperă burta trecând de limita beteliei elastice a blugilor de gravidă în care mă tot învârt. Cred că va fi foarte mișto cu un cardigan deasupra în perioada asta.

Bluză pentru alaptare/gravide redusă pe H&M

Pentru a alăpta bebelușul, are o dublură pe interior cu orificii care permit accesul facil al copilului la sursa de hrană. Materialul e ușor cam sintetic, dar eu nu sunt genul care suferă foarte mult din cauza transpirației și sper ca țăsătura să se usuce și să se calce ușor, pentru că plănuiesc să o folosesc mult. Eu am luat mărimea S, o găsiți aici și costă 50 lei.

Rochie pentru alaptare/gravide redusă pe H&M

Deși mă tentau mai degrabă topurile, în final m-am lăsat convinsă de rochia de mai sus deoarece am devenit fană a rochiilor de vreun an, iar dacă nu ai una specială de alaptat, nu prea ai cum să-ți pui poalele în cap sau să te dezbraci până la jumătate ca să alăptezi în locuri publice.

Îmi place lungimea pentru că eu sunt înaltă și mă tem de rochiile prea scurte, mai ales când trebuie să mă aplec prin parc după Copilă sau mă aplec să o așez în scaunul de mașină. Cred că, dacă îi pun un cardigan, merge și ea în perioada aceasta, e destul de generos croiul în jurul taliei.

Rochie pentru alaptare/gravide redusă pe H&M

Sistemul care permite alăptarea mi se pare mai practic în cazul ei, are un orificiu lateral în dreptul sânilor, camuflat de volanele decorative și stratul superior al rochiei. A costat 64 de lei, este mărimea S și o găsiți aici.

Scestea au fost achizițiile mele din această perioadă, se vede că maternitatea m-a absorbit cu totul pentru că nu am luat nimic altceva la reduceri. Pe H&M transportul este adesea gratuit (uneori peste un anumit prag al valorii comenzii, uneori pentru toate comenzile), iar returul poate fi gratuit sau să coste 5 lei. Eu am făcut retururi și nu am avut probleme cu virarea banilor, așa că mereu comand cu încredere.

Voi de unde cumpărați haine pentru maternitate (de gravide sau alăptare) la prețuri bune?

(Visited 1,263 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!