Copila mea are aproape 4 ani. Părul în lungime i-a crescut destul de greu, iar primele semne de bucle s-au lăsat un pic așteptate, abia spre un an și jumătate le-am văzut. Dacă vă mai amintiți, pe atunci luasem decizia curajoasă de a-mi purta și eu părul creț, pentru ca în acest fel să-i fiu exemplu de acceptare a texturii naturale și pentru a ști mai bine cum să îl îngrijesc pe al ei.

De ce am renunțat eu la păr creț?

Pentru că părul meu creț necesita un timp și o dedicare pe care nu i le puteam oferi, după cum vă povesteam aici. Am revenit la peria rotativă, însă am păstrat pe cât posibil produse fără silicon și sulfați în rutina mea de ingrijire a părului.

De ce îmi doresc ca ea să aibă păr creț?

Pentru că este mult mai ușor să lucrezi cu textura naturală a părului decât să o sfidezi (pe aceeași logică, eu îmi fac părul bucle cu peria rotativă, nu îl îndrept cu placa decât foarte rar, pentru că el are tendința naturală de a se ondula).

În plus, dacă nu i-aș respecta textura părului, acesta nu ar arăta mai bine, ci s-ar ciufuli și umfla foarte tare.

Pe de ală parte, vorbim totuși de un copil de nici 4 ani, așa că ceea ce fac pentru ca ea să aibă păr creț trebuie să fie rezonabil.

Cum îngrijesc buclele Copilei pentru ca ea să se bucure de păr creț?

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Am rămas pe produse curly girl friendly, deși nu urmez îndeaproape metoda, pentru că mi-am dorit să nu îi încarc părul, ci să folosesc produse lejere pentru scalpul și părul ei. În mod obișnuit o spăl o dată pe săptămână pe păr, însă în timpul acestei veri am spălat-o mai des pentru că transpiră foarte tare și își mai pune ocazional și nisip în cap. Chestia interesantă e că părul ei se asează mai frumos pe măsură ce trece timpul (și se usucă transpirația), când e proaspăt spălat e mai ciufulit.

Am rămas fidele șamponului Cien pentru bebeluși, care are o listă de ingrediente prietenoasă și o formulă cu care scalpul ei se împacă bine. I-l cumpăr de când avea cam un an și jumătate, ocazional am mai spălat-o și cu Bioderma Node, în deplasări, ca să nu car două șampoane.

Scalpul ei nu este gras, așa că am ales un sampon fără sulfați care să nu îi agreseze nici părul, nici scalpul. Este și ieftin, și ușor de găsit, iar o sticlă ne ține luni bune.

Pentru hidratare și pentru a ușura descurcarea, împart cu ea masca mea de păr, Inebrya Icecream. Am primit o cutie de un kilogram de la Moș Crăciun, la vremea respectivă Copilei îi puneam un balsam Syoss tot cu o formulă lejeră, iar când acela s-a terminat, eu eram deja izolată la domiciliu și nu l-am mai pus pe tatăl ei să caute.

De atunci am început să împărțim masca aceasta, care s-a dovedit a fi potrivită pentru amândouă. Are ceva proteine și unturi naturale, nu îngreunează părul și ajută la descurcarea ușoară a buclelor.

Aplic o cantitate mică pe lungimea părului, o las un pic să-și facă treaba și apoi descurc părul blând. Am uitat să includ in fotografii, dar pentru descurcat fără lacrimi mă bazez fie pe o perie mică Wet Brush, cumpărată din Tei, fie pe peria Denman, de la Afrocare. Descurc cu grijă, ca să desfac nodurile, apoi clătesc și cam asta a fost. Nu mă ma ating de perie până la următoarea baie și niciodată nu pieptăn părul uscat, cel mult desfac cu mâna vreun nod răzleț.

De ce nu o tund pe Copilă?

Pentru că asemenea tuturor fetelor din galaxie, ea își dorește ce nu are: păr lung si eventual blond. I-am mai taiat din șuvițele de la spate atunci când era micuță pentru că se frecaseră foarte mult de pernă, aveau acel aspect de păr tocit și se încurcau foarte tare. Însă nu am tuns până acum niciodată tot părul, faptul că e creț a ajutat șuvițele tunse de mine să se integreze frumos în celelalte bucle.

Părul ei trece bine de umeri ca lungime, atunci când e ud este foarte mândră de el. Si oricum în acești doi ani a crescut destul de mult, după cum se vede și în poze.

Una peste alta, mie mi se pare că părul ei arată frumos, chiar și în cele mai ciufulite zile – iar acum e chiar ușor de camuflat că pot să îi fac o codiță sau două.

Ce va face cu buclele când nu va mai depinde de mine, nu știu. Poate va reuși să își păstreze și să-și poarte cu mândrie buclele. Dacă nu, nu pot să mă supăr. Însă eu am vrut să aibă un punct de start bun, pentru că știu că mulți copii cu păr creț au ajuns la maturitate cu bucle nedefinite pentru că părinții nu prea au ținut cont de faptul că buclele necesită o îngrijire mai specială.

Copiii voștri au păr creț? Cu ce produse le îngrijiți pletele?

(Visited 1,964 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!