periute-electrice

Stiti voi ca dintii, desi nu necesita un arsenal intreg de produse de frumusete, cu siguranta au un rol important nu doar prin prisma aspectului fizic, cat mai ales a increderii pe care o avem in noi. De asemenea, daca ati mai fost in vizita la mine pe blog, probabil stiti ca port aparat dentar (acestea sunt cele mai recente progrese despre care am povestit), ceea ce denota o preocupare si mai intensa nu doar pentru aspectul dintilor, ci si pentru igiena lor.

Experienta mea cu periuta electrica

Philips Sonicare EasyClean nu e prima mea periuta electrica. Am mai avut un OralB destul de basic prin 2008-2009, care mi s-a parut foarte misto la vremea respectiva, dar lenesa din mine nu si-a mai cautat capuri de rezerva, asa ca atunci cand am ramas fara, am renuntat si la periuta. Am vrut la un moment dat, dupa vreo 2-3 ani, sa cumpar capuri si-am descoperit ca nu mai functiona periuta, probabil din cauza statului si-a depunerilor de pe ea… Si cam asa s-a incheiat primul capitol cu periute electrice din viata mea.

Capitolul numarul 2 isi are startul undeva in vara, cand am realizat ca incepusem sa am probleme cu gingiile (cauza nu are legatura cu aparatul dentar) si ca nu ar strica o curatare mai temeinica a dintilor, plus ca se apropie momentul in care voi scoate aparatul, va trebui sa ma spal dupa fiecare masa inainte de a purta contentia si chiar era cazul sa ma asigur ca o sa o fac si o sa o fac bine.

periuta-de-dinti-electrica-philips-sonicare-easyclean-periute-interdentare

Primul contact cu Philips Sonicare EasyClean

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Dupa multa documentare, la final de iulie a venit si alegerea: Philips Sonicare EasyClean. Cei de la Philips au o mare varietate de periute electrice, de la cele mai simple, cum e a mea, pana la modele foarte sofisticate, cum e DiamondClean, cu o multime de facilitati. Eu am decis sa raman la modelul entry level, dupa ce primisem cateva recomandari si pareri bune despre el de la prieteni, pretul a fost si el un factor decisiv tinand cont ca urma sa imi iau si un dus bucal – deci o alta investitie.

Pot sa spun ca a fost dragoste la prima spalare pe dinti! Cum port aparat dentar, nu am putut sa simt cat de fine imi sunt fetele exterioare ale dintilor dupa prima folosire, in schimb senzatia de a-mi trece limba pe fetele interioare mi s-a parut fantastica. Stiu ca am iesit din baie cu periuta intr-o mana si i-am zis Colegului de apartament ca ma simt de parca mi-as fi facut un mini-detartraj. Cred ca o singura data n-am luat-o cu mine in calatorii si am folosit vechea mea periuta travel-size, am simtit diferenta foarte rapid.

Senzatia la folosire e mult diferita de periutele care se rotesc – Philips Sonicare EasyClean pulseaza si se simte ciudatel la primele folosiri, mai ales daca faci trecerea de la periuta normala la periuta electrica, asa cum am facut eu. Totusi, nu e neplacuta senzatia si m-am obisnuit rapid cu ea, am reusit sa o manuiesc cu usurinta si sa nu stropesc toata baia chiar si la primele folosiri.

Cateva informatii utile despre Philips Sonicare EasyClean

Sigur ca gasiti toate specificatiile Philips Sonicare EasyClean, dar vreau sa vi le enumar pe cele care-mi plac mie cel mai mult:

  • curata eficient, chiar e o diferenta majora intre curatarea dintilor cu o periuta normala si cu aceasta periuta electrica
  • are un singur mod de functionare, nu ii poti regla intensitatea periajului sau tipul de rezultat; asa cum spuneam si mai sus, e o periuta electrica basic, insa eu nu am simtit lipsa functiilor suplimentare (poate pentru ca nici nu eram obisnuita cu ele)
  • ciclul de functionare are 2 minute, durata recomandata pentru periajul dintilor, si la fiecare 30 de secunde te notifica printr-o vibratie scurta sa schimbi sectorul de dinti curatati – eu incep cu cei de sus, fata, spate, apoi cei de jos, la fel, fata, spate.
  • la primele 14 folosiri isi creste gradual puterea pentru ca utilizatorul sa se obisnuiasca cu acest tip de periaj – mie mi s-a parut foarte desteapta facilitatea cu atat mai mult cu cat gingiile mele erau super-sensibile cand am inceput sa o folosesc si nu au sangerat deloc la primele folosiri (nici dupa aceea, dar cu atat mai mult in perioada de adaptare)
  • bateria tine destul de mult, cateva saptamani bune, asa ca in calatorii nu mai car si incarcatorul dupa mine; pentru ca un ciclu complet de incarcare dureaza 24 de ore, din ce am citit, eu n-am lasat-o sa se descarce de tot si am incarcat-o ori de cate ori incepea sa palpaie ca ii scade bateria – in acest fel se incarca in mai putin timp si o pot folosi linistita dimineata si seara
  • e destul de compacta si usurica, se poate calatori usor cu ea (are si un capacel care acopera capatul de periere). Mi-ar fi placut sa aiba si un etui in care sa poata fi depozitata in calatorii.
  • e silentioasa, nu se aude aproape deloc si o pot folosi linistita cat timp se doarme in restul casei
  • poate fi folosita cu mai multe tipuri de capete de periere, Philips Sonicare au o gama variata si multe sunt compatibile si cu acest model de periuta – asta mi se pare foarte misto, poti sa-ti cumperi ce tip de capat ai nevoie indiferent de modelul periutei
  • capetele de periere standard, ProResults, sunt foarte rezistente – chiar si daca sunt folosite de purtatori de aparat dentar. Se cam stie ca periutele de dinti se uzeaza mai repede la utilizarea peste aparatul dentar, am observat acest lucru la periutele normale. Totusi, am aproape 3 luni de folosire a primului capat de periere Philips Sonicare si nu s-a stricat, s-a dus doar partea colorata, insa semne vizibile de tocire nu sunt, asa cum erau la periutele normale. Nu sunt diferente majore de uzura intre periuta mea si a Colegului de apartament. Si spun asta pentru ca…

philips-sonicare-easyclean

Mi-a placut asa de mult Philips Sonicare EasyClean incat am mai cumparat una!

Stiam de interesul Colegului de apartament pentru periutele electrice ca a tot dat tarcoale pe langa a mea si m-a mai intrebat una, alta. Asa ca de ziua lui am cumparat inca una pentru el si a fost foarte incantat de rezultatele ei. Mai folosise si el o periuta electrica anonima inainte, de la care i-au si sangerat gingiile, si a constatat clare diferente intre periajul cu periuta de dinti normala, una electrica mai putin performanta (dupa parerea mea, e mai bine sa folosesti una normala decat asa ceva) si periuta aceasta electrica.

In pachetul periutei am gasit niste gumite de cauciuc colorate si ne-am personalizat fiecare periuta, sa le deosebim fara probleme. Partea buna e ca pe viitor vom putea cumpara un set de capete care se vor potrivi si la periuta mea, si la al lui, daca am fi avut de la producatori diferiti era mai mare bataia de cap. Periutele electrice cumparate de noi au facut parte dintr-o editie speciala Philips Sonicare EasyClean Gift Pack si avem fiecare cate 2 capete de periere de rezerva.

philips-sonicare

Si cum intre timp am cumparat si un dus bucal si am ameliorat destul de multumitor problema gingivitei de care scriam la inceput, ma gandesc sa va povestesc separat si despre treaba asta, poate vor fi interesati cei care au probleme similare. Pana una, alta, noi suntem foarte incantati de periutele noastre electrice – si cred ca e evident lucrul asta din moment ce am cumparat nu una, ci doua!

Voi cu ce va spalati pe dinti? Folositi periuta normala sau periuta electrica?
Ce modele folositi? Ce diferente ati sesizat intre ele?

(Visited 3,196 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!