A trecut mult timp de când nu am mai povestit despre păr și în ultima perioadă am schimbat și produsele, și felul în care îmi aranjez părul. Îmi doresc să schimbăm impresii despre ambele noutăți, dar m-am gândit să discutăm în prima fază despre cele două produse K18 pe care le folosesc deja de mai bine de 8 luni.

produse de păr k18
Șampon K18 Detox și masca K18 Repair Leave-In

Toate schimbările au fost mai degrabă de nevoie, pentru că veneam după o decolorare făcută acasă (cu succes chiar, dar asta e o poveste pentru altă ocazie, să-mi scrieți dacă vreți să vă povestesc), vârfurile au avut ceva de suferit, și începusem să am din nou probleme cu dermatita. Șampoanele mele nu mai făceau față și nu prea știam încotro să apuc. Am prins prin august o promoție și am luat un *pachet* cu șampon K18 Detox și masca K18 Repair Leave-In de 15 ml. De atunci, le-am rămas fidelă.

sampon k18 detox

*Șampon K18 Detox*

Nu aș fi fost tentată să încerc șamponul k18 dacă nu îmi recomanda o prietenă cu probleme similare cu scalpul. Dar mă bucur mult că am făcut-o pentru că mi-a priit și am ajuns între timp la a doua sticlă.

Pentru referință, eu mă confrunt demult cu dermatita pe scalp (subiect dezbătut cu voi pe blog aici sau aici), am testat și au funcționat de-a lungul timpului diverse șampoane de supermarket sau tratament, dar după un timp nu au mai fost eficiente. Așa s-a întâmplat și cu produsele pe care le aveam deja: la momentul la care am început cu șamponul K18 Detox, aveam în baie șamponul Vichy Dercos, pe care mult timp l-am folosit cu succes, și o copie rusească după Selsun Blue, pe care nu îl mai găsesc.

Șamponul k18 Detox are o textură lichida, culoarea neagră și nu are vreun miros prea comercial. Aplic în palme, spumez și apoi distribui în păr. Clătesc și mai aplic o dată, masând de fiecare dată scalpul cât de mult mă țin răbdările. La a doua spălare, îl las preț de două minute pe scalp, cât mă spăl pe corp – nu scrie asta pe instrucțiuni, așa sper eu că îmi va curăța părul și mai bine, la final mai masez o dată scalpul și mă clătesc. La momentul ăsta deja ies din duț, îmi pun părul într-un turban, mă îmbrac și trec la pasul următor.

masca-k18-leave-in

*Masca de păr K18 Repair Leave-In*

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Masca de păr K18 Repair Leave-In a stârnit furori pe internet și în grupul meu de prietene pasionate de produse de frumusețe (și nu numai). La momentul la care am luat-o, așa cum spuneam, vârfurile mele erau destul de deteriorate de un decolorat din urmă cu câteva luni, plus uscatul repetat cu peria și faptul că mă vopsesc lunar (nu pe lungime, doar la rădăcini, dar practic vârfurile sunt rădăcini nevopsite în urmă cu mai mult timp și agresate cu peria de mai multe ori).

Îmi place ideea produsului leave-in, chiar dacă producătorul K18 spune că poate fi lăsată sa acționeze 4 minute și apoi se poate aplica orice alt produs – fie leave-in, fie ceva ce se spală, că masca lor și-a făcut treaba. La fel, producătorul spune că la început masca K18 Repair Leave-In trebuie folosită la fiecare spălare, apoi o dată la ceva timp.

Acum să vă zic drept cum o folosesc eu (țineți cont că mă spăl la 5-6-7 zile chiar): la fiecare spălare. Mereu. Nu tocmai ce recomandă producătorul, dar fiind niște produse care îmi priesc și nu sunt tocmai accesibile, am preferat să nu mai dau banii și pe altceva ce sa folosesc între spălări, plus că eu mă spăl mai rar decât media (cu ajutorul șamponului, ajunsesem la un moment dat să mă spăl o dată pe săptămână).

După ce mă îmbrac, împart în două părul ud, dar stors de apă, pun o pompă din masca K18 Repair Leave-In în palme, distribui pe palme și degete și apoi întind pe păr, începând de la vârfuri, apoi urc spre rădăcină – însă mă opresc cam pe la nivelul urechilor. Las părul să se zvinte la aer și la ceva timp după, mai dau niște ulei de păr. Practic, îmi ajung două pompite de produs pe tot părul, ceea ce face produsul să îmi pară foarte spornic.

Eu nu am terminat masca de 15 ml, fiind impresionată de efecte, am decis să o păstrez pentru călătorii și am luat direct masca mare, de 150 ml, pe care o folosesc de prin septembrie și încă nu am terminat-o – nu uitați că părul meu este des, mediu spre lung, dar mă spăl în medie la 6 zile. Există și o variantă de 50 ml, un pic mai ieftină, dar pentru un utilizator convins, merită mai degrabă cea de 150, care se dovedește a fi mai avantajoasă, dacă facem o comparație preț/cantitate.

Usuc părul în mod obișnuit (în ultimele luni am cam renunțat la peria rotativă în favoarea buclelor făcute fără căldură) și sunt mulțumită de felul în care arată vârfurile, și de textura moale, disciplinară a părului. De când am început să folosesc produsele K18 m-am tuns de două ori, prima dată în septembrie, când a trebuit luat ceva din vârfurile deteriorate, dar a doua oară, în martie, am făcut mai degrabă o corecție a formei tunsorii, părul nefiind foarte deteriorat.

În loc de concluzii…

păr spălat cu produse k18

Și pentru că știu că vă era dor de mine, să vă arăt și cum arată și fața, și părul meu zilele astea.

Trebuie să vă zic că, de când folosesc combinația asta, spălatul părului durează mult mai puțin și consum semnificativ mai puțină apă pentru că nu mai stau în duș cu măști de păr.

Dacă v-am stârnit curiozitatea în legătură cu produsele K18, îmi cer scuze în avans față de portofelul vostru. Vă promit totuși că produsele K18 sunt spornice, măcar atât dacă tot costă o poală de bani.

Ați auzit de produsele K18? Vă tentează vreunul dintre ele sau ați încercat ceva de la acest brand?

Ce folosiți acum pentru păr?

(Visited 1,079 times, 3 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!