Nu are sens sa ma ascund dupa deget, daca ma urmariti chiar si de putin timp, stiti deja ca imi iubesc ! De cand o am, de putine ori s-a intamplat sa imi spal parul si sa nu o folosesc pentru ca, o data ce am deprins cum sa o folosesc, rezultatul a fost o coafura frumoasa, finisata si admirata de cei din jur. In plus, avantajul in cazul meu este ca am un par des si cu firul gros, care isi pastreaza forma dupa coafare zile in sir, asadar nu am nevoie de retusuri pana la urmatoarea spalare (5-6 zile).

2nd later edit: dupa 8 ani de folosire, am facut un upgrade la *modelul asta*.

Later edit: Am inclus si poze mai noi, pentru ca intre timp m-am mai tuns si-am adaptat si modul in care-mi aranjez parul. Un click pe fotografii va va duce catre articolele din care provin pozele:

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Eu am un model mai vechi, Rowenta CF9000, care a ajuns in 2009 in bratele mele doritoare de solutii salvatoare pentru par! Modelul respectiv nu se mai gaseste acum, dar gasiti in schimb diverse modele , sau Babyliss, cu caracteristici si functii similare.

Deseori cand ma duc la coafor, fetele sunt foarte incantate sa lucreze pe parul meu, spunandu-mi ca este foarte frumos si usor de lucrat cu el. Eu eram perfect constienta de asta, doar ca nu gaseam nicio solutie sa-l fac sa arate ok si in viata de zi cu zi! Pana cand am pus labuta pe aceasta perie!

Asa cum puteti vedea, este compusa dintr-un corp electric (pe care il puteti folosi si ca uscator) si doua perii detasabile, de marimi diferite. Periile sunt depozitate intr-o carcasa de plastic in care isi pastreaza foarte bine forma perilor. Asa cum spuneam, eu am peria de patru ani si o folosesc aproape la fiecare spalare, adica cel putin o data pe saptamana, iar periile mele arata aproape ca noi:

Faptul ca periile sunt detasabile reprezinta un mare avantaj, ele pot fi spalate foarte usor, neavand nicio componenta electrica!

Fiind dintr-o generatie mai veche, peria mea are doar functia de aer cald si o singura treapta de caldura. Modelele mai noi au  doua trepte de caldura si functia suplimentara de aer rece, dupa care recunosc ca nu tanjesc pentru ca nu am folosit-o niciodata. Modelele actuale au diverse functii si setari, exista inclusiv o perie rotativa care detecteaza sensul in care vrei sa se invarta si o face singura, fara sa mai alegi tu directia () – in privinta ei chiar sunt curioasa.

In privinta degradarii parului, e clar ca orice instrument cu aer cald deterioreaza intr-o anumita masura! Sincer, eu nu vad mare diferenta intre perioada dinainte de a avea peria si cum e acum, ma tund de multi ani cam la trei luni. Nu intotdeauna am folosit produse pentru protejarea parului, si nici cand am folosit n-am avut cele mai scumpe, iar impresia mea este ca placa imi arde parul mai tare, raman cu senzatia de par de plastic… ceea ce nu se intampla in cazul periei. Din contra, uscat cu peria, parul ramane lucios si elastic, buclele naturale si cu aspect frumos. Desigur, experimentand cu diverse produse de coafare a parului uscat si cret, am observat diferenta intre a usca parul pur si simplu si a folosi un produs inainte, sunt mult mai multumita acum, de cand am gasit un produs care chiar mi se potriveste. Insa va spun sincer ca, daca ai un par ca al meu care nu sta nicicum, degeaba e perfect sanatos daca are un aspect urat! Prefer sa ii acord 35-40 de minute la 5-6 zile, sa dau banii pe un produs si sa ma tund mai des, dar macar sa ma trezesc dimineata cu grija ca nu-mi sta parul!

Pana acum vreo sase luni, am folosit aproape intotdeauna peria mai mare, insa parul meu a mai crescut si buclele nu se mai asezau la fel de frumos cand o foloseam, asa ca am “furat” putina tehnica de la coafeza mea si-am inceput sa folosesc peria mai mica. Buclele mai mici se pastreaza mai bine si parul se aseaza mai frumos de cand am schimbat periile.

Sa va explic cum folosesc eu peria rotativa:

  • plec de la un minunat par valvoi si cam fara forma, cu prea mult volum in zone in care nu am mare nevoie de el. Folosesc un produs pentru hidratarea si aranjarea usoara a parului, in aceasta perioada sunt absolut fascinata de ** (review). Imi impart parul in patru sectiuni aproximativ egale, torn putin ulei intre degete si intind cu grija pe tot parul, excluzand radacinile si insistand pe varfuri).

  • cand incep coafarea propriu-zisa, impart parul in doua sectiuni, facand cararea putin mai sus de urechi. Partea de sus o prind ca sa nu ma incurce, iar partea de jos o impart in suvite nu foarte groase, ca sa se usuce usor, fara sa insist foarte mult, dar nici subtiri, ca la cat par am, imi ia 3 ore. :)) In poza puteti vedea cum am prins sectiunea de sus si cum am impartit partea pe care o coafam:

  • impart si suvita aleasa in doua pentru a avea mai usor acces la ea si incep sa o indrept cu peria si pe o parte, si pe cealalta, folosind functia rotativa. Am grija sa insist pentru a netezi firele deoarece ele tind sa se cam ridice din cauza aerului cald. Pur si simplu tin suvita intinsa cu o mana si plimb incet peria cu mana cealalta dinspre radacina spre varfuri. La final, o rulez pe perie si o las cateva zeci de secunde acolo:

L.E.: O cititoare m-a intrebat si mi-am dat seama ca e un aspect important: nu desfac suvita rotind peria in sens invers, ci incerc sa o scot rasucind peria, fara a avea functia rotativa activata. Practic, fac cam ce face doamna din video pe la minutul 1:30, doar ca derulez o portiune, astept cateva secunde, mai derulez inca una si astept putin, iar la final desfac suvita de tot de pe perie.

  • procedez la fel si cu celelalte suvite, cu mentiunea ca atunci cand ajung deasupra urechilor impart sectiunile transversale in trei, ca sa-mi fie mai usor sa usuc radacinile. In fotografie vedeti prima suvita, dupa ce a fost rulata pe perie, apoi cum arata mai multe suvite uscate si aranjate astfel:

  • sectiunea dinspre frunte spre crestet o usuc separat. Jumatatea dinspre crestet o orientez spre in spate pentru un plus de volum, iar jumatatea din fata o intorc spre exterior pentru ca imi incadreaza mai frumos fata astfel:

Si asa arata la final:

Cam asta e povestea de dragoste dintre mine si peria rotativa Rowenta. Va spun cu mana pe inima ca pentru mine investita in aceasta perie chiar a meritat (la momentul respectiv a fost un efort financiar) si ca oricand se strica aceasta, imi cumpar alta noua!

Cine mai iubeste periile rotative?

(Visited 8,579 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!