Deși în ultimele luni am lenevit cu blogul, am încercat să nu mă las și de îngrijirea pielii (uneori mi-a ieșit, alteori nu, trebuie sa recunosc). Am introdus și câteva produse noi în rutină, iar despre ele aș vrea să povestim astăzi.

Paula’s Choice Moisture Boost Essential Hydrating Toner

Tonerele sunt în general produse ale căror efecte par să nu se vadă până nu le mai folosesc. Începusem să aplic la greu în iarnă, când am foloseam tretinoin și așa am descoperit că pielea mea tolerează mult mai bine multe straturi de hidratare lejeră decât o cremă prea densă.

Cam atunci a început pasiunea pentru tonere, iar Paula’s Choice Moisture Boost Essential Hydrating Toner și-a câștigat un loc în rutină datorită ingredientului Superoxide Dismutase, un ingredient antioxidant eficient, care se găsește și într-un produs Niod mult mai scump (Superoxide Dismutate Saccharide Must, 240 ml/41 euro). Tonerul Moisture Boost este o variantă mai ieftină, 190 ml/21 dolari, iar la vremea la care l-am luat eu a fost și redus, în jur de 15 dolari dacă îmi amintesc bine.

Eu l-am transferat într-un recipient cu pulverizator și îl aplic pe ten dimineață, înainte de Hada Labo Premium, tonerul cu acid hialuronic. Seara pun după el Bioderma Atoderm, care e un pic mai lipicios, așa că dimineața îl sar ca să termin mai repede treaba la măsuța de toaletă.

Așa cum notam la început, nu este genul de produs de la care să văd efecte evidente și rapide, asta mi se întâmplă de obicei doar cu acizi pentru că sunt mult mai potenți. Folosesc Paula’s Choice Moisture Boost cu scop preventiv, în mare parte, și pentru că pielea mea arată mai bine sub machiaj sau nu atunci când folosesc hidratare lichidă: nu îmi mai apar pustule, iar aspectul e mai uniform și plumped.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Îmi place textura foarte lejeră, faptul că se absoarbe repede și nu lasă peliculă, pot sa aplic și alte straturi după fără să mi se adune ce aplic deasupra (poate ați pățit să aplicați ceva cu degetele și să se adune ca niște “scame”), iar dacă am o mega-lene sau sunt contra timp, pot să îl aplic doar pe el și sar direct la cremă sau un spf mai hidratant (cum e SVR Sun Secure Fluide SPF50), pentru că am confortul psihic să știu că e un produs destul de complex și i-am dat pielii ceva bun în ziua respectivă.

Mi se pare și spornic, eu cred ca am consumat în jur de jumătate în 4-5 luni, încă mai am în sticluța cu pulverizator. Dacă îl prindeți și la un preț bun, cu siguranță e un produs care merită. Problema cu el e că nu se găsește în România, întrucât gama Moisture Boost e disponibilă doar pe site-ul american.

Bioderma Sebium Night Peel

O lansare nouă de la Bioderma, Sebium Night Peel este un produs cu 15% acid glicolic, cu textură de gel transparent, într-un recipient cu pompiță similar cu alte produse ale acestui brand, dar care mie mi se pare foarte practic și fiabil (eu am refolosit recipiente de la produse Bioderma terminate).

Eu am început să îl folosesc imediat de cum l-am primit pentru că aveam niște cicatrici destul de pigmentate lăsate de două coșuri profunde, pe care le-am și nenorocit eu. Am descoperit de-a lungul timpului că, uneori, și dacă nu ma ating de un coș, când se vindecă poate lăsa o pată hiperpigmentată, dar de cele mai multe ori mare parte din rău mi-l fac singură băgându-mi degetele pe unde nu trebuie.

Eu folosesc de mulți ani acizi în concentrații mai mici sau mai mari, iar la glicolic cel mai mult mersesem cu The Ordinary 7% Glycolic Acid Toning Dolution. Am avut mici emoții când am aplicat Night Peel, gândindu-mă că e semnificativ mai mare concentrația, dar spre bucuria mea, pielea a reacționat bine. Nu am avut semnele clasice de iritație, roseata, usturime sau descuamare (semn că probabil am șoricul gros), dar e drept că nici nu l-am aplicat seară de seara, ci l-am alternat cu bha sau cu seri fără acizi, doar cu produse hidratante.

Semnele de care scriam s-au estompat destul de frumos în cele trei săptămâni și cred că a ajutat și acest produs. Oricum, eu sunt fană a exfolianților chimici cu acizi, și-au dovedit efectele pe pielea mea, lăsând-o mai uniformă. Formula Bioderma Sebium Night Peel îmi pare potentă, dar suficient de blândă pentru utilizare frecventă (probabil datorită pantenolului), eu o să îl tot aplic la câteva zile, pana la vară. Acizii de tip AHA sunt fotosensibilizanți, așa că vara mă mai lovește precauția. Legat de formulă, aș adăuga că are parfum, pentru aceia care se feresc de el, l-am văzut la coada listei, dar recunosc că eu nu îl simt.

Bioderma Sebium Night Peel are 40 ml și se găsește online la preturi intre 65 și 85 lei.

Acestea sunt produsele cele mai recent adăugate în rutina mea, care în rest este alcătuită din produse hidratante și/sau cu ingrediente active de tipul acizilor, niacinamide.

Voi ce produse cosmetice pentru îngrijirea tenului ați încercat în ultima perioadă?

(Visited 774 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!