Sunt destul de uimită și de mândră de mine că, deși am mult mai multe de gestionat acum decât după prima naștere, reușesc să țin casa (și pe mine) într-o rutină.

Din cauza pandemiei, am și Copila de trei ani și jumătate acasă, iar ea chiar are nevoie de program și structură, întotdeauna a fost așa. Dacă ne abatem de la traseu, devine destul de agitată și oricum zilele astea, fără grădiniță, parc și cu un frate mai mic, nu sunt deloc blânde cu ea, așa că ne străduim să ne ținem de un program zilnic.

Dimineața: hidratare și protecție solară

Ca să pot face asta pentru ea, e important să am și eu cam același lucru, așa că dimineața, după ce luăm micul dejun împreună, ne spălăm împreună pe dinți, iar apoi, de indată ce am 3 minute libere, eu îmi fac rutina de îngrijire a pielii de dimineață.

Nu am schimbat mare lucru de această dată: pe pielea curățată (de multe ori doar cu apă, nu simt neapărat nevoia de a folosi produse de curățare, fie și blânde), aplic întâi Bioderma Hydrabio Brume, ca să îmi pregătesc pielea pentru tonere.

Imediat vin cu tonerul Mebika, tonerul cu acid hialuronic Hada Labo (review) și, la final, Paula’s Choice Enriched Calming Toner. Pe toate le-am transferat în recipiente micuțe cu pipetă sau pompiță, ca să fie mai ușor de depozitat și folosit. Le aplic unul după altul, ca să nu aibă timp să se usuce pielea, din ce m-am documentat eu, acidul hialuronic este mai eficient dacă e făcut sandwich între alte produse lichide ca să nu tragă apa din piele.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Sigilez totul cu *crema La Roche Posay Toleriane Ultra*, iar peste ea aplic o combinație de creme cu SPF50: Bioderma Pigmentbio și La Roche Posay Shaka (review). Le combin deoarece din Shaka mai am destul de puțin, iar Pigmentbio, aplicat de unul singur, se cam scămoșează pe pielea mea, însă în această combinație se comportă ok și mă asigur că folosesc ambele produse. Niciunul nu îmi irită ochii și le pot folosi și în zona respectivă.

Îmi aplic apoi balsamul de buze Paula’s Choice Lip&body Treatment (review), iar pe parcursul zilei, când simt nevoia, pun fie stick-ul Bioderma Atoderm (review), pe care îl țin chiar lângă pat, fie Nivea Cherry (review), care îmi dă și un strop de culoare (foarte binevenită, având în vedere că nu mă machiez de ceva timp).

La prânz mă ocup de corp

Cât copiii dorm la prânz, m-am obișnuit să îmi fac duș și să mă dau cu cremă de corp pe unde apuc și unde am nevoie. La duș folosesc gelul Dermacol cu aromă de cireșe negre, de care m-am temut că e cam parfumat pentru perioada asta de bebelușie timpurie, dar am cedat pentru că e cam singurul meu răsfăț olfactiv. Apoi e rândul antiperspirantului, *Nivea Beauty Elixir Dry*, atât de important, după cum știu toate femeile care au alăptat, pentru că în perioada asta te cam trec toate căldurile.

În primul rând îmi oblojesc cicatricea de la cezariană cu Stratamed, sperând că nu o să mai fac iar cheloidă. Apoi aplic crema hidratantă CeraVe în special pe umeri, piept și picioare, pentru că în maternitate am stat accidental sub o lampă UV aflată în camera de exprimat lapte pe care asisitentele uitaseră să o închidă. Eu m-am trezit acasă întâi cu pielea foarte uscată, apoi că mi se ia efectiv ca la o arsură solară – și atunci mi-am amintit de șederea mea la plajă. Încerc să aplic și pe burtă aceeași cremă hidratantă, îmi place că intră rapid în piele și mă pot îmbrăca. Nu are parfum, ceea ce e ideal atunci când alăptezi sau te ocupi de un bebeluș foarte mic și nu vrei să-i înnebunești nasul cu tot felul de arome.

Pe mâini aplic cremă de câte ori apuc, pentru că am pielea destul de uscată, mai ales acum, când mă spăl atât de des pe mâini. Am câte una din fiecare cameră, *Cerave*, Bioderma Atoderm și Cosmetic Plant (review), pe cât posibil la îndemână. Încerc să aplic și ulei pe cuticule, pentru că am un tic nervos cu ruptul lor și vreau să evit pe cît posibil să le fac franjuri.

Rutina de mămică pentru seară – hidratare și câte un tratament cu acid

Un singur regret am în această perioadă – am rămas cu niște pete solare din această sarcină, bănuiesc că schimbările hormonale sunt cauza, dar nu pot aplica nimic serios pe ele cît timp alăptez.

Așa că rutina mea de seară merge pe aceeași combinație de tonere ca dimineața, pe care le aplic după ce m-am spălat cu *Cerave Hydrating Cleanser* (review), un produs de curățare foarte blând.

După ce intră în piele tonerele, aplic prin rotație *Bioderma Sebium Night Peel* cu 15% acid glicolic (review), tratamentul *Bioderma Pigmentbio C-Concentrate* (o combinație de acid glicolic, salicilic, azelaic în concentrații micuțe, plus vitamina C și niacinamide), uneori mai fac și pauze și las pielea să se odihnească.

Pentru hidratare, aplic întâi serumul Krave Great Barrier Relief (review), iar apoi crema Paula’s Choice Clinical Moisturiser, pe care o foloseam cu succes pe vremea tretinoinului. Acum nu pot spune ca am pielea foarte uscată, dar până mă întorc eu la tretinoin, sigur crema ar expira, așa că încerc să o termin acum și văd că pielii mele îi convine, dacă o aplic în cantitate micuță.

Așa multe produse de îngrijirea pielii și doi copii?! Când am timp?

Dimineața și seara totul îmi ia cam 3-5 minute, recunosc că după acizi nu întotdeauna am răndare să aștept și mai fac tort, pun straturile unul peste altul. Cu tot cu duș și cremă, la prânz petrec cam 10 minute. Pe zi, îmi aloc deci 20 de minute în total.

Fără machiaj, doar cu rutina de dimineață

Când era Copila mică, parcă timpul trecea altfel și eu abia dacă reușeam să-mi fac duș zilnic, mă străduiam să mă spăl pe dinți de dimineață până la masa de prânz și a durat ceva până mi-am găsit loc și timp pentru rutina de îngrijire a pielii (ce foloseam atunci puteți vedea aici).

Acum, am reușit cumva să îmi fac acest ritm ceva mai repede și sper să mă pot ține de el (sau să îl adaptez) cât mai mult timp!

Voi cum vă descurcați cu îngrijirea pielii și cu copiii (mici sau mari) acasă? Vă mai rămâne timp pentru ea (și pentru voi)?

(Visited 1,000 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!