Ante-scriptum: Aceasta postare face parte din campania Iwostin Solecrin care-si propune sa atraga atentia asupra importantei folosirii protectiei solare. Totusi, nu este o postare-reclama, asa ca sper sa o considerati utila si sa o cititi cu placere.

O revelatie pe care am avut-o acum multi ani si am dat vina pe mostenirea genetica ca, deh, amandoi parintii mei au. Nu m-am intrebat atunci de ce nu am avut pistruii de la nastere…

Am citit undeva ca bebelusii nu au pistrui si pete, pielea lor fiind alba si curata. Ce se intampla apoi e, de fapt, vina parintilor. Pistruii sunt niste pete pigmentare. Persoanele cu tenul deschis la culoare, a caror epiderma nu secreta suficienta melanina (pigmentul care ne protejeaza pielea de razele UV), sunt predispuse la aparitia pistuilor. Din pacate, odata aparute aceste mici pete maronii, nu mai exista solutii de indepartare a lor. Intr-adevar, peelingul chimic sau cremele de depigmentare existente pe piata le mai atenueaza aspectul, dar nu le pot face sa dispara. Daca folosesti o crema de depigmentare, trebuie sa apelezi la un peeling chimic, sa-ti protejezi pielea cu o crema cu ecran total. Singura solutie pentru a impiedica intensificarea culorii pistruilor si aparitia altora noi este sa iti protejezi pielea cu FPS adecvat.
Poate ca va temeti ca nu o sa va mai bronzati deloc daca folositi o crema cu SPF mare si deja sunteti albe din nastere. Eu folosesc de obicei creme cu SPF cel putin 30, pentru ca sunt destul de alba si am deja si multi pistrui. Intotdeauna am venit din concediu bronzata, chiar daca nu la fel ca cineva care are tenul mult mai inchis. Eu sunt mai predispusa la arsuri si la pistrui decat o astfel de persoana, asa ca trebuie sa am grija cum ma afisez in fata soarelui.

Voi aveti pete pigmentare pe corp? Cum le tratati sau cum evitati aparitia lor?

(Visited 128 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!