De când a apărut și cel de-al doilea copil, timpul pentru mine s-a redus simțitor. Iar cand ai doi copii, o casă și-o pandemie, timpul pentru propria persoană e cam singurul răsfăț pe care ți-l permiți. Contribuția Colegului de apartament la treburile casnice este considerabilă, însă ziua are prea puține ore și rar îmi pot aloca o oră, două pentru mine (să zicem că de când am născut, asta s-a întâmplat o singură dată).

Așadar grija pentru mine și blogul sunt cam singurele lucruri pe care le fac pentru sufletul meu și vin să vă povestesc azi de chestii pe care le pot face în 5 minute ca să mă simt mai bine în pielea mea și implicit, cu mine și copiii mei. Am mai scris, în epoca de ne-mamă, o altă serie de sugestii pe care le găsiți aici. Iar pentru mame care își doresc să se machiez, dar le descurajează durata procesului, am scris câteva ponturi aici.

Am învățat de când era Copila mică faptul că de multe ori nu-mi vine să mă apuc de nimic știind că voi fi întreruptă poate în 3, poate în 5 sau chiar 10 minute. Dar au fost și situații cînd aș fi putut profita mai mult să fac ceva dacă mă apucam. Când se aliniază planetele și copiii dorm, sau doarme doar cel mic, iar cea mare e plecată afară cu tatăl ei, încerc să las farfuriile în chiuvetă și să fac ceva pentru mine. Uneori, apuc să spăl și farfuriile după ce termin și am chiar mai mult spor!

Așa că vreau să vă las sugestiile mele de ce ați putea face pentru voi, pentru corpul și psihicul vostru.

Demachiază-te și pune o mască

Demachierea e parte din rutina mea zilnică, iar în perioada în care nu reușeam să-mi gasesc timp pentru machiaj, îmi spălam tenul ca să dau jos protecția solară. Uneori le fac când sunt la duș, alteori când o bag pe Copilă în cadă și se joacă ea un pic. Am ales să folosesc un demachiant cremă ca să scutesc timp, iar The Ordinary Squalane Cleanser (review) face o treabă excelentă. Trebuie să fiu atentă să nu îmi dau în ochi când masez rimelul, în caz contrar ustură un pic. Clatesc cu apă din abundență și spăl reziduurile cu gelul de curățare Ivatherm Ivahidra (review), poate cel mai longeviv produs din rutina mea de îngrijire a tenului.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Masca The Ordinary cu 2% BHA o folosesc pentru a îmbunătăți textura pielii și curățarea porilor, ca să câștig timp eu o aplic și apoi intru în duș, o îndepărtez când termin de spălat corpul. O folosesc o dată pe săptămână, din cât am citit eu concentrația aceasta de BHA e ok pentru femeile care alăptează. Mi-a mai plăcut în trecut mască Andalou cu dovleac, și aceea mi se părea că lasă tenul mai neted și luminos.

La fel de bine puteți folosi o mască hidratantă, fie că e șervețel sau clasică. Eu nu sunt adepta măștilor de tip șervețel pentru că mi se par prea scumpe pentru o singură utilizare.

Epilează-te

Cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine înainte de cea de-a doua sarcină a fost să îmi iau aparat pentru IPL acasă și să mă țin de treabă cu el. Îmi aduc aminte prima vară din existența Copilei, când trebuia să scot epilatorul săptămânal și mă epilam câte o oră noaptea, când ea dormea.

Acum e suficient să bag lama o dată la câteva săptămâni pentru că firele sunt mult mai rare și mai blegi, nu se văd la fel de tare când nu am timp să fac operațiunea asta. Uneori dușul meu e unul mega rapid, după ce a adormit Băiețel, cât îi citește Copilei tatăl ei povestea de seară, deci nu mă rad nici măcar săptămânal.

E drept că celelalte metode necesită mai mult timp, dar dacă nu ți-l găsești, scoate lama la înaintare dacă ideea de pilozitate corporală nu te face să te simți ok să porți pantaloni scurți sau axilele aerisite. Mie îmi place să folosesc o spumă de duș – o păstrez special pentru ras pe cea *Nivea Silk Mousse*, iar lamele sunt Balea, într-un set de 8, au costat 14 lei.

După duș, un pic de hidratare pentru corp

Am rămas la fel de leneșă în privința îngrijirii corpului, nu folosesc crema după fiecare duș, din grabă sau comoditate. Însă sunt și momente când simt nevoia, mai ales pe picioare. Imediat ce am născut o aplicam cu sfințenie pe burtă, însă m-am lenevit iar.

Sunt la al doilea tub de CeraVe Moisturising Cream, o cremă destul de densă, dar care intră repejor în piele și nu rămâne unsuroasă. Are ceramide și un efect chiar hrănitor pentru piele, nu are miros, ceea ce pentru mine e un plus. În primul rand pentru că nu șterge aroma lăsată de *gelul de duș Palmolive cu ciocolată*, super gurmandă. In al doilea rând, pentru că evit să mă dau cu parfum sau chestii cu parfum persistent, având bebeluș mic și cu nas sensibil.

Intre IPL și ocazionalul scrub/crema de corp am cam scăpat de grija firelor de păr sub piele.

Pensează-te

Am menționat acest pas și în urmă cu câțiva ani și îl consider în continuare important pentru mine. Dacă nu am timp să mă machiez, tot mi se pare că arăt mai îngrijită dacă am sprâncenele pensate.

Iar când mă machiez, e mai simplu să dau cu un gel colorat cum e Essence Make Me Brow ca să le definesc. Ca să simplific pensatul, merg pe forma apropiată de cea naturală. Am încercat în trecut să le las sa crească mai groase, mi-a ieșit parțial doar. Vă sugerez să pensați cât mai puțin, doar firele care ies mult din formă, mai ales dacă vă grăbiți.

Renunță la manichiură dacă nu ai timp să o refaci

După părerea mea, unghiile cu ojă sărită arată mai neîngrijit decât cele nelăcuite, așa că eu prefer să nu le dau cu nimic sau, în cel mai bun caz, să le dau cu lacul tratament Eveline. Dacă sare sau se tocește, nu se vede decât de foarte aproape.

În rest, îmi scurtez unghiile cu pila, dau cu ulei și împing cuticulele când apuc și încerc sa îmi urmez propriile sfaturi pentru unghii sănătoase. Setul de manichiură semipermanentă Cupio (review) șomează deocamdată pentru că nu am 1-2 ore legate să fac toată treaba.

Cam așa funcționez eu. Nu neg, de multe ori mi se întâmplă să ratez șansa de a mă dichisi. Uneori nu am chef, alteori nu reușesc să trec peste decepția că voi fi întreruptă și cred că nici nu trebuie să faci ceva la presiunea societății. Eu fac chestii de genul în ideea de a mă simți mai bine cu mine și în pielea mea, să simt că am făcut ceva și pentru mine.

Voi cum reușiți să vă oferiți timp pentru voi? Cum vi-l petreceți și la ce produse apelați?

(Visited 256 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!