Schimbam putin registrul blogului si socializam si cu bloggerii din alte domenii!

Concetateana mea, Monichis, m-a cadorisit cu o leapsa foarte draguta, mai ales ca eu de curand mi-am redescoperit un vechi obicei. Mai precis, am primit sarcina de a raspunde la cateva intrebari legate de radio – leapsa pricinuita de recenta Zi Mondiala a Radioului, care se sarbatoreste pe 13 februarie.

Ce posturi de radio ascult?

In copilario-adolescenta ascultam vechiul Radio Onesti – si-mi amintesc ca dadeam si dedicatii ca sa pot asculta piesele mele preferate la vremea respectiva. Ba chiar inregistram si piese pe casete si ma enervau tare realizatorii de emisiuni care vorbeau peste melodie. :))

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Cred ca tot pe atunci cel mai popular post de radio era Radio 21 si mai ascultam si asta. Iarasi imi amintesc cum la un moment dat, in liceu, nu plecam din casa pana nu ascultam farsele lui Buzdugan… ceea ce s-a soldat cu unele intarzieri. :D

Am trecut prin etapa Europa FM – acum 8-10 ani era mai putin incarcat de spoturi publicitare, iar pe vremea drumurilor bilunare pe ruta Bucuresti-Onesti, in masina mergea des Magic FM.

Am avut o perioada lejera la munca la un moment dat si am ascultat prea multa muzica mainstream, asa ca am simtit nevoia de o schimbare, asa ca in ultimul timp cel mai des am ascultat Guerilla si deja am playlist-uri pe YT cu piesele descoperite acolo.

De ce?

La inceput, doar la radio puteai asculta muzica noua (si daca erai norocos, iti mai trageai si niste casete). De cand am trecut la tehnologizare, ma mai satur de propria baza de date si simt nevoia de a asculta si altceva. Recunosc, nu prea ascult radio pentru emisiunile difuzate, prefer muzica multa, cat mai neintrerupta de publicitate.

Ah, tin minte ca mai ascultam Europa FM la drumurile lungi pentru ca mai anuntau radarele. :))

Unde?

Cel mai des ascult in masina, insa acolo nu prind decat posturile astea nationale si ascult mai degraba de umplutura si de lenea de a cauta printre CD-urile din masina. Insa acasa ascult Guerilla, la laptop caci nu i-am gasit frecventa la Bacau – habar nu am daca are acoperire nationala. Si pe asta il ascult acum pentru sufletul meu, de placerea de a auzi altceva si pentru surpriza de a descoperi cate-o piesa demna de playlist-ul ala pe care l-am mentionat mai sus.

Si ca tot m-am achitat de sarcina trasata, imi permit sa mentionez ca cea mai veche amintire legata de radio e ca, in copilarie, cand mergeam la bunici, ma amuza foarte tare cand se transmiteau cotele apelor in limbi ciudate la Radio Romania Actualitati, parca. :D

Sunt tare curioasa ce posturi de radio ascultati voi, poate imi lasati cateva recomandari in comentarii. Sau, daca va place leapsa, mi-ar placea sa citesc si raspunsurile voastre!

 

 

(Visited 62 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!