Vara aceasta i-am fost fidelă unui produs cu SPF nou lansat, La Roche Posay Shaka Fluid SPF50+, datorită texturii foarte prietenoase și pe care pot aplica machiajul foarte ușor, dar mai ales protecției UVA foarte bune pe care o oferă.

V-am dezvăluit încă de la început motivele, ca să știți dacă se adreseayă problemelor pe care le întâmpinați și voi în ceea ce privește cremele cu protecție solară. Iar în cele ce urmează povestim în detaliu despre această cremă.

Cui se adresează La Roche Posay Shaka Fluid SPF50+?

Producătorul recomandă crema persoanelor cu piele sensibilă, care caută o protecție solară ridicată: produsul are nu doar o bună protecție UVB, ci și protecție UVA 46 – cel mai înalt nivel al protecției UVA pe care îl știam eu era al cremei Bioderma Photoderm Max SPF50, însă aceea are o textură ceva mai dificilă, mai ales dacă este folosită pentru un ten mixt ca al meu.

Protecția solară din La Roche Posay Shaka Fluid SPF50+ este asigurată de filtre chimice, ceea ce îl face foarte plăcut de folosit. Din păcate, eu nu am găsit până acum o cremă de protecție solară cu filtre minerale pe care să o pot folosi fără bătăi de cap precum textură dificilă sau urme albe lăsate pe piele.

Singura precauție pe care trebuie să o luați în calcul este sensibilitatea la alcool, pentru că produsul conține, din păcate, și acest ingredient. Este drept că folosirea lui a permis cremei să aibă această textură lejeră, iar eu folosesc produsul de câteva luni fără probleme. Însă este bine să cunoașteți acest amănunt.

Cum se comportă La Roche Posay Shaka Fluid SPF50+ pe pielea mea?

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Așa cum îi spune numele, produsul este lichid, e nevoie de puțină atenție atunci când îl scoateți din tub. La fel, după cum sugerează numele, trebuie agitat înainte de folosire, ca să se omogenizeze textura.

Pentru că este fluid și pentru că se absoarbe bine în piele, eu pot aplica fără probleme cantitatea necesară de crema de protecție solară (adică 1,25 ml, echivalentul aproximativ al unei lingurițe, pentru ten și gât), iar tenul nu lucește, nici atunci, și nici în orele următoare.

Preferatul meu anterior, SVR Sun Secure Fluid SPF50, trebuia masat destul de bine în piele ca să se absoarbă și să mă pot machia. Nu mă deranja foarte tare pasul acela, dar mă bucur că pot economisi zeci de secunde care sunt prețioase când ai copil mic.

Am purtat crema și pe plajă, și în oraș, și sub machiaj, și fără machiaj aplicat. Nu lasă urme albe pe ten, ceea ce nu impune folosirea machiajului peste. Eu am aplicat deasupra atât fonduri de ten precum Estee Lauder Double Wear (pe acesta îl folosesc zilnic), cât și BB-uri coreene, în zilele de concediu când mă grăbeam să ies cu cea mică afară. De fiecare dată s-a comportat foarte bine.

O cremă potrivită pentru ochi sensibili

Un alt avantaj major al lui La Roche Posay Shaka Fluid SPF50+, pe lângă textura lejeră și protecția ridicată oferită, este faptul că nu conține octocrylene, un filtru de protecție solară cunoscut că ar irita ochii.

Acesta se regăsește și in SVR Sun Secure Fluid, motiv pentru care nu pot folosi produsul în zona ochilor. Chiar și dacă îl aplic cu mare atenție și nu îmi irită ochii pe moment, pe parcursul zilei migrează și tot ajung să mă usture ochii din cauza lui. Cu crema La Roche Posay nu pățesc acest lucru, deși îl aplic si pe pleoape și sub ochi. ceea ce mă bucură nespus.

De ce și cui (nu) recomand produsul?

Dacă aveți tenul mixt sau gras, ochi sensibili la filtrele solare precum octocrylene, puțin timp la dispoziție, musai să încercați La Roche Posay Shaka Fluid SPF50+. Pe mine m-a mulțumit toată vara, atât ca plăcere a purtării, cât și din punctul de vedere al protecției. Eu am tenul deschis la culoare și predispoziție pentru pistrui, în special vara, așadar acord o mare atenție aplicării produselor de protecție solară în cantitate suficientă.

Din acest motiv, fac compromisul de a tolera prezenta alcoolului în acest produs, cremele cu protecție solară fiind cam singurele produse pentru care fac această excepție. Restul produselor din rutina mea de îngrijire a pielii păstrează necesitatea de a nu conține iritanți precum alcoolul.

Momentan, cel mai bun preț pentru această cremă l-am găsit la Farmacia la preț mic, de 44,5 lei, altfel, eu l-am găsit la Tei cu 65 lei, când nu era la promoție. Există și o variantă colorată a acestui produs, La Roche Posay Shaka Tinted Fluid, însă este destul de închis și pare portocalie pe piele deschisă, cum am și eu. Ca să vă faceți o idee, puteți vedea aici cum arată pe pielea mea un alt produs de protecție solară La Roche Posay colorat.

Ați încercat La Roche Posay Shaka Fluid SPF50+? Ce produs de protecție solară folosiți pe ten în prezent? Ce nevoi trebuie să împlinească acesta?

(Visited 1,747 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!