În luna mai, mintea mi-a stat cel mai mult la vacanță, trebuie să recunosc. Cu prilejul ei am făcut și câteva achiziții, alte noutăți s-au nimerit să apară fix în perioada asta, cert e că am câteva chestii faine despre care vreau să vă povestesc azi.

Cea mai importantă achiziție a fost periuța electrică Philips Sonicare 2 Series Let’s Start. Eu am avut anterior un Philips Sonicare Easy Clean, de care am fost foarte mulțumită, în special după ce mi-a confirmat și dentista mea că nu am nevoie de detartraj de când am trecut pe periuță electrică. Ei bine, cum cea veche s-a stricat după vreo doi ani și jumătate, câteva luni am folosit periuțe Curaprox normale, iar săptămânile trecute am gasit periuțele Philips Sonicare la preț bun la Selgros. Am zis să fac totuși o schimbare, așa că n-am mai luat Easy Clean, ci m-am orientat către 2 Series Let’s Start pentru că e un model mai nou, venea cu două capete și cu un toc de transport.

Am simțit imediat diferența față de periuțele normale. E drept că dintre toate periuțele de dinți clasice, cele de la Curaprox îmi plac cel mai mult pentru că sunt mult mai blânde cu gingiile, dar cu periuța electrică îmi simt dinții mai fini și mai curați.

În ultima perioadă m-am concentrat mult pe hidratarea lichidă a tenului, ceea ce m-a ajutat mult cu adaptarea la tretinoid. Deja nu mai am nici porțiuni descuamate, dar nici coșuri pe sub piele de la produse prea emoliente, cum am pățit la un moment dat. Tonerele Paula’s Choice Moisture Boost și Enriched Calming au fost luate la o ofertă foarte bună de preț, iar după ce au ajuns ele, am primit în dar și Pore Reducing Toner.

Momentan, am folosit doar Moisture Boost, atât seara, cât și dimineața și mi se pare fain, se aplică ușor și, deși la aplicare pare că lasă o peliculă (mai ales că eu îl și pun peste straturi de alte produse), se absoarbe fără urme pe ten.

Vrei să primești postările mele pe email?

Abonare Newsletter

* Câmp obligatoriu.

Tonerul Hada Labo Premium cu acid hialuronic a devenit nelipsit în rutina mea. E foarte avantajos ca raport cantitate/calitate/preț, costă în jur de 14 dolari pe ebay (și a venit la poșta normală în 2 săptămâni), are 188 ml (eu am luat de data asta refill, am sticluța de la cel terminat) și e foarte fain formulat, cu 5 molecule diferite de acid hialuronic, spre deosebire de ce se găsește pe piață în România (dacă găsiți printre ingrediente Sodium Hyaluronate, acela nu e acid hialuronic, ci o sare a lui).

Serumul Krave Great Barrier Relief a fost o recomandare a unei prietene dragi și foarte pricepute în îngrijirea pielii (dacă activați în grupul Beauty&Skincare Forum, sigur o știți pe Ioana). Ea l-a luat pentru amândouă și mi l-a recomandat pentru ceramidele pe care le conține. Am abuzat de el în vacanța în Tenerife, unde aerul era mai uscat și simțeam nevoia să aplic tonere și ser de fiecare dată când mă spălam pe ten. Puteam pune imediat și SPF peste el, ceea ce era absolut necesar la ce soare era pe insulă.

Și că tot am menționat SPF-ul, anul acesta am decis să încerc unul nou recomandat de Julie: La Roche Posay Anthelios Shaka SPF50+. L-am ales pentru că nu are Octocrylene și am vrut să testez dacă pot folosi la ochi acest SPF în lipsa ingredientului problematic, care tinde să fie cauza iritației ochilor de obicei. Da, din fericire, îl pot folosi la ochi, are și o textură foarte ușor de aplicat. Din păcate însă, are alcool, însă îi iert acest lucru, îmi dau seama că textura ar fi fost mult mai dificilă în lipsa sa și simt că nu mă irită.

Spray-ul Bioderma Atoderm SOS a devenit esențial în rutina mea de hidratare lichidă intensivă a pielii. Aveam deja unul mare, de 200 ml, dar pentru vacanță am decis că mai bine iau varianta mică, de 50 ml. L-am folosit și eu pe ten, dar și pentru iritații sau zgârieturi suferite de Copilă în vacanță.

Uleiul de duș Balea a fost luat cu dublu scop: voiam și ceva care să curețe foarte blând pielea (pentru că sunt o leneșă notorie când e vorba de aplicat creme pe corp, mai ales vara urăsc să fac asta), dar și pentru că citisem că ar fi potrivit pentru spălarea Beauty Blender-ului, datorită texturii uleioase care dizolvă mai bine rămășițele fondului meu de ten din burete. Vă pot confirma că spală bine Beauty Blender-ul (eu folosesc Estee Lauder Double Wear, care chiar pătează bine bureții), pe corp încă nu l-am folosit, trag să termin gelul de duș pe care îl am acum în baie.

Spray-ul L’Oreal Magic Retouch pentru colorarea rădăcinilor a fost cumpărat pentru a doua oară. Eu am ales până acum nuanța Dark Brown care se estompa frumos în păr, între timp mi s-a mai deschis culoarea și cred că voi lua nuanța mai deschisă tura viitoare. Eu îl folosesc doar în ultima spălare dinainte de vopsire, când firele albe se văd deja destul de tare, îl aplic strict pe cărare și nu am făcut reacții adverse de la el de niciun fel, deși sufăr de dermatită pe scalp.

Acestea au fost noutățile mele cosmetice din luna mai.

Voi ce produse cosmetice/de ingrijire noi ați descoperit luna trecută?

(Visited 593 times, 1 visits today)
Ți-a plăcut? Împărtășește și altora!