Am conceput lista de bagaje pentru vacanța cu a noastră Copilă în câteva ore dintr-o noapte. Am căutat și combinat elemente de pe mai multe liste găsite online, pentru că niciuna dintre ele nu era chiar ce aveam eu nevoie, ba era pentru copii prea mici, ba mai mari, ba prea stufoase, ba pentru bagaje mai mici.
Ca să știți la ce m-am raportat, subiecții sunt o Copilă de 2 ani și 6 luni (la vremea respectivă) (care nu mai folosește scutece) și o mamă pasionată de skincare (o să vedeți că abundă lista mea cu produse de ingrijire). Noi am călătorit cu avionul în Tenerife pentru șapte zile (despre cum a decurs vacanța noastră, ce probleme am întâmpinat și cum ne-am străduit să le rezolvăm, am povestit aici).
Am zburat cu WizzAir și am avut la dispoziție două bagaje de cală, două de mână din categoria Priority (am folosit un troller mic și o valiză Trunki) și două rucsace. O să pun lista întreagă în cele ce urmează și apoi le iau puțin pe categorii:
Bagajele Copilei
Pentru Copilă am încercat să organizez lucrurile cât de cât eficient, a avut un troller mare în care a mai rămas ceva loc și pentru noi, iar din bagajele de mână îi dedicasem două.
Bagajul de mână pentru Copilă
- 2 schimburi de haine
- Șervețele umede
- Șervețele uscate
- Oliță portabilă
- Pungi de plastic
- Sticluță pentru apă
- Gustări
- Geantă termoizolatoare+Paie
- Sirop febră/durere
- Sistem purtare
- 2 puzzle-uri
- 4 cărți
- Caiet+culori
- Păpușă
- Prosop de plajă (sau Păturică)
- Algin+Termometru de frunte
Într-un rucsac am pus olița portabilă, șervețele umede și uscate, schimburi de haine și pungi. Am luat în calcul posibilitatea ca ea să se murdărească și să mă pot duce la baie să o spăl/schimb și să am totul la îndemână, inclusiv pungi pentru hainele murdare.
Vrei să primești postările mele pe email?
Jucăriile, medicamentele, prosopul de plajă pe post de păturică, câteva gustări, au fost puse în Trunki, iar într-un troller mic am pus geanta termoizolantă cu iaurt, caserole cu zmeură și afine. În aceeași gentuță am pus paie, linguriță și pungi, ca să pun resturi sau chestii murdare. Am mai avut brioșe și macaroane cu brânză de vaci – ce i-am dat să mănânce în aeroport și pe drum Sistemul de purtare a stat tot în trollerul acesta mic, iar în el a rămas loc și pentru câteva lucruri de-ale adulților.
Am luat termometrul și Algin în bagaj gândindu-mă că e posibil să aibă ceva dureri de urechi sau chiar la varianta de febră – ea tocmai își revenea după o răceală, ceea ce a complicat puțin lucrurile.
Am exagerat la capitolul cărți și jucării, am luat prea multe, iar ea a fost prea preocupată de avion și de ce se întâmpla în jur. Probabil de la agitația de la controlul de securitate și îmbarcare, emoțiile zborului și reticența ei la nou, dintre cărțile noi nu a vrut niciuna, în schimb a întrebat constant de cărțile pe care le cunoștea. La zborul de întoarcere am lăsat aproape toate cărțile și jucăriile în bagajul de cală.
Ne-au fost foarte utile gustările, pentru că în aeroport nu am găsit mâncare prea potrivită pentru ea (am luat niște pizza să mâncăm cu toții), iar în avion aveau doar supe instant și sandwich-uri. Pentru ea luasem iaurt, afine și zmeură, biscuiți și batoane Organix, plus cele pregătite de mine: brioșe și macaroane cu brânză coapte tot în formă de brioșe. Olița portabilă a fost iarași de mare ajutor, să o țin pe toaletă în spațiul mic din avion îmi era aproape imposibil.
Bagajul de cală al Copilei
Haine
- Șosete 5
- Chiloți 10
- Tricouri lungi 3
- Tricouri scurte 10
- Pantaloni scurti 4
- Pantaloni lungi 4
- Rochițe 3
- Hanorac
- Geacă
- Căciulă
- Sandale piele/plajă
- Adidași
- Pălărie
- Halat de baie
Toaletă
- Periuță+Pastă de dinți
- Gel de spălare
- Repelent insecte
- Forfecuță unghii
- Elastice+Agrafe Păr
Medicamente
- Antitermice+durere: Paracetamol+Novocalmin
- Răceală: Virodep+Allerdep+Stodal
- Antialergic: Zyrtec
- Vărsături: Metoclopramid
- Diaree: Tasectan+Debridat+BioSun
- Picături nas: Quixx+GripStop
- Picături ochi: Tobrom
- Antibiotic: Amoksiklav
- Termometru rectal
- Dezinfectant: Betadină
- Răni: Fașă sterilă + Plasturi
- Plasturi
- Cicatridina
- Fenistil
- Ser fiziologic
Jucării
- Piese Lego
- de plajă
Hainele de vară au fost purtate aproape în totalitate, nu a fost nevoie să spăl nimic de mână, deși luasem și detergent. Cele lungi nu prea au fost folosite, doar un puloveraș și niște pantaloni subțiri pe avion.
Medicamentele, slavă Domnului, nu am avut nevoie de ele. În privința lor m-am consultat cu medicul de familie și medicul pediatru, aveam și lista cu doze la îndemână și nici nu am mai desfăcut borseta, o să o folosesc în călătoriile viitoare.
Dintre produsele de îngrijire, am împărțit uleiul ei de dus Bioderma, iar pe păr am spălat-o cu produsele mele, șampon Bioderma Node și leave-in Shea Moisture, aplicat cu mare zgârcenie.
Nu am avut căruț și ne-am bazat doar pe sistemul de purtare și pe faptul că se va plimba pe Trunki (în aeroport) și pe jos. Aici nu am apreciat deloc bine, ea s-a cam speriat în aeroport de forfota specifică și s-a tot cerut în brațe, lucru greu de făcut când ai bagaje și bilete de scos, așa că în punctele esențiale a stat în sistem. În vacanță am închiriat un căruț pentru 3 zile, a costat 20 de euro și au fost bani foarte bine cheltuiți. În sistem nu o puteam duce pe distanțe mari pentru că are deja aproape 16 kile, dar am apreciat totuși cât de util mi-a fost (am avut un Lenny Lamb Toddler).
Bagajul de mână al adulților
- CI+Pașaport+Permis de conducere+ Copii
- Bilete de avion
- Vouchere cazare
- Portofel+Chei
- Telefon+Căști
- Carte
- Schimb de haine
- Pastă de dinți+periuță
- Nurofen+Picături nas+Tamalis
- Balsam de buze
- Bomboane mentolate
- Șervețele umede+uscate+antibacteriene
- Gel dezinfectant
- Pix
- Plasturi
- Baterie externă+Încărcător
- Cameră foto
- Ochelari de soare
Pentru chestiile esențiale de genul acte, electronice, bani, medicamente, ochelari de soare, am avut un rucsac distinct. Celelalte lucruri ale mele (haine de schimb și carte) le-am pus în troller-ul cu mâncarea Copilei. Am luat în calcul posibilitatea de pierdere a bagajului când am pus haine de schimb pentru mine în bagajul de mână, dar m-am gândit și la varianta ca cea mică să verse pe mine sau să mă murdăresc altfel.
Bagajul de cală pentru mine
Haine
- Chiloți/Șosete/Sutiene
- Cardigan
- Tricouri
- Geacă
- Pantaloni
- Rochii/Fuste
- Sandale/Șlapi
- Costum de baie
- Pijamale
- Șapcă+Pălărie
- Prosoape + geantă plajă
- Geantă mică
Electronice
- Perie rotativă
- Încărcător cameră
- Monitoare copil+încărcătoare
Machiaj
- Fond de ten
- Beauty Blender
- Concealer+corector
- Blush
- Pudră
- Iluminator
- Paletă de farduri
- Rimel
- 2 rujuri
- Pensule
Toaletă
- Gutieră
- Perie de păr
- Elastice/Agrafe de păr
- Lamă de ras
- Ulei demachiant Balea
- Apă termală
- Tonere Hada Labo+Mebika
- Ser Krave
- SPF LRP Shaka+SVR Sun Secure
- SPF corp (lotiune+spray)
- Cremă de corp
- Trusă de unghii
- Pensetă
- Deodorant
- Gel de duș
- Parfum
- Șampon
- Balsam
- Leave-in Shea Moisture
- Spumă+Gel de păr
- Detergent rufe
Medicamente
- Antitermice+durere: Paracetamol+Nurofen
- Răceală: Acc+Faringo
- Antialergic: Tamalis
- Diaree+vărsături: Smecta+Metoclopramid
- Picături nas: Dymista+apă de mare
- Picături ochi: Tobrom/Netildex
- Antibiotic: Augmentin
Sunt mândră de mine de fiecare dată când plec în concediu că nu mai iau jumătate de casă, așa cum obișnuiam să fac. Hainele pe care le-am luat le-am și purtat, dar aș fi putut renunța la vreo două ținute. Am avut pantofi sport în picioare pe avion și în vacanță am purtat fie șlapii Ipanema, fie sandalele de piele – deci am rulat doar două perechi de încălțări.
Produsele de protecție solară au fost doar Bioderma Photoderm Kids și le-am folosit la comun, am avut o spumă și o loțiune și spuma s-a și terminat. Chiar ne-a ajutat că ne dădeam cu aceleași chestii pentru că a noastră Copilă ne-a urmat mai ușor exemplul, nu prea a protestat la sesiunile de uns, ba ne mai dădea și ea pe noi.
Celelalte produse de îngrijire au fost, pe cât posibil, fie variante mici, de până în 100 ml, fie transferate în recipiente mici, astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu. Rutina de îngrijire a pielii a fost mai restrânsă, am lăsat acasă tretinoin-ul și acizii, am luat mai mult produse hidratante, lichide, serum și cremă. Părul l-am aranjat cu peria rotativă (eu am Rowenta CF9520) doar la spălarea din ultima zi, când urma să plecăm, în rest am folosit produse de stilizare ca atunci când urmam Curly Girl Method.
Cred că m-am machiat de maximum 3 ori, dar nu aș fi renunțat de tot la trusa mea cu produse. Am luat oricum produse de machiaj de bază, ce știam că merge fără bătăi de cap și fără variante dde rezervă (cum obișnuiam să fac).
De medicamente chiar am avut nevoie pentru că m-a trântit o răceală chiar în dimineața plecării. Aveam, la fel ca și pentru Copilă, medicamentele despre care discutasem cu medicul de familie și s-a dovedit că am făcut foarte bine că le-am luat.
Ce-a lipsit și ce a fost în plus la bagajele noastre?
Cea mai mare lipsă a fost căruțul, dar l-am rezolvat închiriind de la fața locului. Cele mai multe chestii în plus au fost jucariile, așa că la următoarele vacanțe o să ținem cont de treaba asta la bagaje și vom reduce semnificativ numărul.
Bagajele de adulți au fost mult mai echilibrate decât înainte, ceea ce e o mare bulină albă pentru mine, “a classic overpacker”, după cum notam și mai sus.
Lista de mai sus, adaptată după numărul de zile și prognoza meteo, ne va fi utilă și pentru următoarea noastră vacanță la munte!
Voi cum vă pregătiți pentru vacanțele cu cei mici? Aveți o listă de bagaje pentru vacanța cu copilul?
Comments
AlinaJune 15, 2019
Adina//SeptembrieJoiJune 15, 2019